Spf Nytt

 

 

 

 

 

 

 

spf-reportage.jpg

 

 

 

Fredagen den 22 april 2016 firade ”Gripen 30 år” med en fest ute på Landerydgården med 100 medlemmar och gäster närvarande.   Det blev en hellyckad tillställning fest med god mat och dryck samt underhållning av John Pohlmans Trio. Gåvor överlämnades av Linköpingskretsens ordföranden Dan Ekenstierna och Östgötadistriktets ordföranden Jan-Erik Löwbom.

 

 

 

 

se fler bilder, följ länken>>>>>>>>>>>

 

 

 

SPF Seniorerna Gripen Linköping, mars månadsträff 2016 i Fontänen.

Det kom 113 intresserade, medlemmar till träffen.

Inledningsvis så hälsade ordförande alla medlemmar välkomna till träffen. Information gavs om Gripens 30 års jubileum den 22 april. Till hösten planeras en resa till skördefesten på Öland.

En representant från Viking Line informerade lite om deras program.

 

Dagens gäst Lennart Lindberg, som 1953 var med och startade nattklubben Lorry i Linköping, berättade och visade bilder.

Månadsträffen avslutades med sedvanligt kaffe och ett lotteri med ett välfyllt prisbord som skänkts av medlemmarna.

 

 

 

SPF Seniorerna Gripens årsmöte för 2016

Vid SPF Seniorerna Gripens årsmöte för 2016 närvarade 94 medlemmar och dessutom några gäster. Ordföranden Per Almerén inledde med hälsa alla välkomna och ett speciellt välkommen till alla nya medlemmar. Avlidna medlemmar under året hedrades med att Gunilla Turesson-Engberg tände ett ljus , en tyst minut hölls och en dikt lästes. Till ordförande att leda mötet valdes Dan Ekenstierna. Funktionärer, värdinnor och servering avtackades för det arbete de lagt ner under året. Efter årsmötet blev det underhållning med sång och pianospel av Ann-Sofie Nord som sjöng Ulla Billquist låtar och däremellan berättade om Ullas liv som artist. Ulla Billquist sjöng in 358 skivsidor åren 1929–1946 och hade sin storhetstid som grammofonsångerska och folkparksartist under andra hälften av 1930-talet och krigsåren. Ulla Billquist född 14 augusti 1907, begick självmord i sin bostad på Nybrogatan i Stockholm den 6 juli 1946, samma dag som hon skulle ha framträtt i Karlstads Folkets Park. Hon påträffades död först två dagar senare, måndagen den 8 juli 1946. Vid denna tidpunkt stod Ulla Billquist på toppen av sin karriär och var en mycket folkkär artist.

Föreningen bjöd på kaffe och semla. Lotteri med många vinster avslutade dagen.

 

 

 

 

 

 

SPF Seniorerna Gripen Linköping, hade den 18 januari 2016 årets första månadsträff i Fontänen. Det kom totalt 98 intresserade, medlemmar och gäster, för att lyssna på dagens program som handlade om "Tinnis".

Inledningsvis så hälsade ordförande alla välkomna och ett litet extra "välkommen" till nya medlemmar.

Lite information om vårens program och att till hösten planeras en resa för SPF Gripen till Bornholm 20-24/8 2016?  

Tanken med denna resa är att vi åker med egna bilar, ”individuell resa tillsammans.”

 

Bosse Ohlsson kåserade och visade bilder från Tinnerbäcksbadet som invigdes 1938.

När Tinnerbäcksbadet byggdes i Tinnerbäcksravinen i Linköping transporterades sand från Varamon i Motala dit. Det skedde med hjälp av Motorlastfartyget Rengen som gick till Nykvarns sluss, varifrån man forslade sanden på land.

 

”Tinnis” har varit ett mycket välbesökt bad under alla år och det har även varit tillhåll för bl.a. Linköpings Allmänna Simsällskap. Många Linköpingsbor har gått i simskola där och stadens alla regementen har nyttjat badet för sina rekryter. Under många årtionde arrangerades uppträdanden av landets stora artister som uppträdde på en flotte i bassängen. Även sporten med SM-tävlingar i simning, isracing. Många har kanske även sett eller hört talas om bandylandskampen mot Finland, som blev världens kortaste bandymatch, där isen brast bara efter några minuter och spelare ramlade i vattnet.

 

Månadsträffen avslutades med sedvanligt kaffe och ett lotteri med ett välfyllt prisbord som skänkts av medlemmarna.

 Bild över Tinnerbäcksbadet

 

 

 PRISBORDET

 

 Bosse Ohlsson och Leif Andersson

 

 

 

 ........................................................................................................................

 

 

 

 

 

   

   

    

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Andra N.nu hemsidor

 

 

 

 

 Flightradar24

 Marine Traffic