Spf Gripen 2014

 

 

 SPF Gripen 2014

 

 SPFs Gripens sista månadsträff för 2014

 Några bilder från träffen.

FRAZZES BAND underhåller.

 

 

 

 

Månadsträff november 2014

Vid novembers månadsträff samlades ett 65 tal medlemmar i Vagnhallen på Fontänen. Samtliga hälsades varmt välkomna av ordföranden som också passade på att informera om kommande program. Jörgen Gustafsson informerade om hur man bäst klarar sig från fallolyckor på snö och is.

En mycket genomarbetad berättelse om beredskapsåren, en historia om möten och livslång vänskap berättades av Jan-Olof Nilsson.

Andra världskriget var högst närvarande i Sverige, inte minst genom de många allierade bombplan som störtade eller nödlandade här. Flygarna blev kvar i ”interneringsläger” runt om i landet och i städer som Stockholm, Malmö och Västerås sågs snart stiliga amerikanska och brittiska piloter spatsera omkring på gatorna. Än påtagligare blev flygarnas närvaro i mindre städer och orter som Falun, Luleå, Grästorp, Rättvik, Rinkaby, Lidköping, Mullsjö, Loka och Gränna. En del av dem mötte kärleken här och blev fäder.

 

 

 

 

 

Månadsträff den 8 september 2014.

Till Gripens höstupptakt den 8 september kom ett stort antal intresserade medlemmar för att lyssna till vår

landshövding Elisabeth Nilsson.

Ordföranden informerade bland annat om en stundande Julbordskryssning i november, ett studiebesök på Väderstadsverken i oktober.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

   

    

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Andra N.nu hemsidor

 

 

 

 

 Flightradar24

 Marine Traffic