Spf Gripen 2011

 

 

 

.......................................................................................................

Bussresa till julmarknad i Nora den 3 december 2011.

Tillsammans med SPF Brasken har SPF Gripen genomfört en resa till Nora gammeldags julmarknad. Första stoppet var på svampen i Örebro med förmiddagskaffe. Sedan till Nora med besök på julmarknaden. Vädret var regnigt och inget vidare men humöret på topp. Tillfälle fanns också att besöka Julmarknadskonserten i Nora kyrka. Kvällen avslutades med ett gott julbord på Stadshotellet i Nora innan hemresan.

Månadsträff den 14 november.

Månadsträff med ett 70 tal som närvarade, även SPF och PRO medlemmar. Ordföranden hälsade alla välkomna och träffen inleddes med att Östgöta Brasskvintett spelade härliga gamla schlagers. Information om kommande aktiviteter nyheter inom SPF gavs.

Månadsträff 12 september.
 Vid Gripens månadsträff i september var Ylva Wigh, utrikeskorrespondent i Grekland 1970-2004 inbjuden att berättada om en märklig republik inom EU, ön där kvinnor är förbjudna.År 874 utfärdar kejsar Basileios I en bulla, enligt vilken Athoshalvön bara får bebos av munkar. Efter det att det nuvarande äldsta klostret, Megistis Lavra, grundas 963 blir kejsarnas välvilja påtaglig, inte minst ekonomiskt. Guds Moders ensamrätt på halvön blir en självklarhet som stadfästes i kejserliga förordningar, vilka även anger att kvinnor är förbjudna tillträde.
Ulla Bogacz informerade om höstens verksamhet genom Studieförbundet Vuxenskolan.
Ordförande Rolf Sundin informerade om Gripens och förbundets verksamhet. Vid SPF kongressen i Blekinge den 17-19 juni beslutades om att årsavgiften för föreningarna till förbundet höjs från o med 2013 med 20 kronor för varje medlem. 50 % rabatt på resor Tallink Silja Line. SPF bladet kommer att finnas tillgänglig på förbundets/distriktets hemsida under rubriken info från distriktet. 
Distriktet fyller 35 år nästa år, 2012. Distriktet anordnade även 2011 en sommarträff för SPF medlemmarna i Östergötland som blev lyckad. Denna gång gick resan till Mariehamn på Åland den 23 - 24 augusti.
SPF:s SM i bridge med 60 par anmälda, genomfördes i Linköping den 10-11 september.
44.jpg 
 
HÖSTUPPTAKT den 22 augusti.
Efter sommarruppehållet startade Gripen med en pubträff på Restaurang Överste Mörner vid stora torget i Linköping. Vi var ett 20 tal som träffades och i den varma höstkvällen och mat och öl kunde avnjutas på uteserveringen.
 
 
 
 
 
 
Månadsträff den 9 maj.
 
Mannekänguppvisning. Marie Tena Torjul med mannekänger visade aktuell klädkollektion från Berntine och Hedbro.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Månadsträff den 11 april
 
SPF Gripen, Linköping har vid sin senaste månadsträff haft Rättsmedicinalverkets, Iréne Lodestad, biomedicinsk analytiker vid RMV som gäst.
Temat var "Identifiering med hjälp av "DNA", 
Hon berättade om Rättsmedicinalverkets tre verksamheter i Linköping, rättsmedicin, rättsgenetik och rättskemi.
Rättsgenetik är att säkra svar om faderskap, släktskap och identifiering av avlidna.
Rättsmedicin handlar oftast om att hitta dödsorsaken när en människa avlidit oväntat eller som polisen bedömer på ett onaturligt sätt. 
Sveriges enda Rättskemiska laboratorium tillhör Rättsmedicinalverket och ligger i Linköping. Uppdraget är att göra analyser av blod och urin för att hitta eventuella spår av alkohol, narkotika, läkemedel och gifter i människokroppen.
Mötet avslutades med kaffe och lotteridragning.

 

 

 

 

 

 

SPF Gripen 25-års Jubileum 21 mars 2011.

 

 

SPF Gripen har firat 25-års jubileum på Restaurang Lagerbladet. Anledningen till att föreningen bildades var en hälsoenkät som landstinget skickade ut i Linköping till personer över 60 år. I denna enkät fanns också frågor om vederbörande var intresserad av att bli medlem i någon pensionärsförening. Över 100 personer var positiva till detta. Tyvärr fanns inga möjligheter för de redan etablerade föreningarna att ta emot fler medlemmar på grund av lokalproblem. Distriktsordföranden Lindy Yngvesson delade ut hederstecken till Christer Jansson, Rolf Sundin, Ragna Sundin och Berndt Petersson som dock inte kunde närvara.Presenter överlämnades från Vuxenskolan och av SPF Linköpingskretsen . Festen avslutades med mat och underhållning.

 

 

 

SPF Gripen årsmöte den 14 februari 2011.  
 

SPF Gripen Linköping har hållit årsmöte. Inledningsvis hölls en parentation över under året avlidna medlemmar och Gunilla Turesson-Engberg läste en dikt. Till att leda mötet valdes Berndt Petersson. Sedvanliga årsmötesförhandlingar genomfördes och godkändes. Rolf Sundin omvaldes till ordförande och övriga avgående i styrelsen omvaldes. Rolf informerade om Gripens 25-års jubileum som genomförs i mars. Systrarna Gullvi och Lizzie från Åtvidaberg underhöll med sång och musik. Mötet avslutades med kaffe och lotteridragning. 
 

 

 

SPF Jazzpärlor den 17 januari 2011.

Gripens  månadsträff den 17 januari. Ordföranden hälsade alla välkomna och träffen inleddes med att Östgötabandet, en del av Östgötamusiken underhöll med jazzpärlor och ett pärlband av finstämda evergreens. Lisbeth Engdahl informerade en del om vad som var uppe på förra styrelsemötet, rabatt på resor med SJ, rabatt på SIBA vid köp av mobiltelefon från Emporial som är speciellt utvecklade för seniorer med tydlig display och stora knappar och bra ljud
Träffen  avslutades med kaffe och lotteridragning.

 

 

 


 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

   

   

    

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Andra N.nu hemsidor

 

 

 

 

 Flightradar24

 Marine Traffic