Ishockey Shl 2015 2016

 

 

 

 Jönköping | Jnytt.se - Jönköpings största dagstidning på nätet

 

 Sportbladet

 

 

 

REPORTAGE FRÅN JNYTT OM INGET ANNAT ANGES

 SHL

 TABELL    http://www.shl.se/statistics/standings/summary/2015/All

 

 

Fakta: SM-semifinal 3:7, 2017

HV71–Malmö 5–1 (2–0, 1–1, 2–0)

JÖNKÖPING HV hade uppvisning, var flera klasser bättre än Malmö.

Om jag ska dra slutsatser av den tredje semifinalen är HV71 redan så gott som klart för final.

Men det är ju inte riktigt så enkelt…

 

5 april 2017.

Det har talats en hel del om Malmös fart i det här SM-slutspelet. Den detaljen lyftes bland annat fram som en anledning till skåningarnas avancemang från kvartsfinalen.

Då kan jag säga så här: jämfört med HV-spelarna stod Malmös dito närmast stilla i den här matchen.

HV71 hade en oerhörd energi, ett tempo som Malmö helt enkelt inte hängde med i, särskilt i den andra perioden.

Det gick i och för sig rätt snabbt för HV i den första perioden också och allra snabbast gick det för kedjan med Filip Sandberg, Lias Andersson och Mattias Tedenby.

Lias Andersson, som tar för sig mer och mer på alla sätt och vis, gick köksvägen och fick in 1–0 bakom en helt överspelad Christopher Nihlstorp i Malmökassen.

Att Lias Andersson väljs tidigt i sommarens NHL-draft ser jag som en självklarhet och jag skulle inte bli det minsta förvånad om han spelar i NHL redan nästa säsong.

 

 

 

8 december 2016

Storförlust för HV71 - nollat av Malmö

MALMÖ. Ett blekt HV71 förlorade med 0-4 i torsdagskvällens SHL-match borta mot Malmö Redhawks.

För andra gången på drygt en vecka möttes Malmö Redhawks och HV71 i Malmö Arena. I förra mötet blev det seger för skåningarna med 4-3. Det var gästerna som hade matchens första målchans genom Adam Almqvist, fick öppet mål när bara 14 sekunder hade spelats. Men Malmös målvakt Oscar Alsenfelt gjorde en svettig räddning när han räddade med klubben efter att snabbt ha förflyttat sig från den ena stolpen till den andra.

Därefter var det Malmö som hade det mesta i chansväg, och till slut kom ett 1-0-mål.

Hemmalaget tilldömdes straff sedan Nils Andersson blivit hakad av Erik Andersson, och Rhett Rakshshani gjorde mål när han fintade bort Fredrik Pettersson-Wentzel och lade pucken i mål med en backhand. HV71-lägret var inte alls nöjt med att det blev straff och protesterade högljutt.

Ramträff i boxplay

Knappt halvvägs in i matchen trodde publiken att Malmö hade utökat ledningen till 2-0, men Nicklas Jadelands mål dömdes bort eftersom domarna ansåg att pucken redan var blockerad. 2-0 kom i stället kort därefter när Ilari Filppula tryckte in en retur i mål i powerplay medan Mattias Tedenby satt utvisad.

HV71 hade en del chanser men saknade, precis som i flera andra matcher på slutet, den rätta skärpan i avsluten och det blev sällan särskilt farligt framför Malmös mål. Det bästa läget fick Anton Bengtsson, som prickade målramen i boxplay.

I stället för en reducering stod det 3-0 på resultattavlan efter två perioder sedan Robin Alvarez styrt in pucken i mål från nära håll.

Kom helt fri

HV71 inledde piggt i tredje perioden, men det var Malmö som fick den bästa chansen. Mattias Elström fick ett friläge men lyckades inte överlista Pettersson-Wentzel.

Matchfakta

Ishockey, SHL

Malmö Redhawks-HV71 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (16.13) Rhett Rakhshani, straff.

Andra perioden: 2-0 (8.07) Ilari Filppula (Thuresson, Händemark), spel 5/4, 3-0 (17.08) Robin Alvarez (Händemark, Olsson).

Tredje perioden: 4-0 (14.22) Christoffer Forsberg.

Skott: 32-27 (13-10, 14-11, 5-7).

Utv: MR: 2x2. HV71: 3x2.

Domare: Mikael Holm och Josef Kubus.

Publik: 6 161, Malmö Arena.

Malmö utökade i stället ledningen när Christoffer Forsberg kom helt fri med HV71-keepern. Därmed fastställde han slutresultatet till 4-0.

HV71 förlorade därmed för andra gången mot Malmö på kort tid och får nu ladda om till hemmamötet med Linköping på lördag.

Laget kan i alla fall glädja sig åt att lagkaptenen Chris Abbott gjorde comeback efter över två månaders skadefrånvaro. Abbott var uppsatt som extraspelare men spelade för det mesta i samma kedja som Erik Andersson och Oscar Sundh.

 

 

 

 

HV71 blev nollat och utslaget

Ishockey, SM-kvartsfinal 4:7, 22 mars 2016

Säsongen är över för HV71. Skellefteå vann den fjärde kvartsfinalen med 1-0 i Kinnarps Arena och avancerar till semifinal efter fyra raka segrar.

Första perioden:

HV71 låg under med 0-3 i matcher och hade ett mycket tufft utgångsläge inför det fjärde mötet i Kinnarps Arena på tisdagskvällen.

Spelarna gjorde entré till ett mäktigt tifo, och publiken fick se en matchinledning med högt tempo och bra intensitet.

Matchfakta

Ishockey, SM-kvartsfinal 4:7

HV71-Skellefteå AIK 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)

Första perioden: 0-1 (10.50) Janne Pesonen (Forssell, Heed).

Skott: 15-13 (2-9, 7-3, 6-1).

Utv: HV71: 1x2. SAIK: 3x2.

Domare: Sören Persson och Mikael Sjöqvist.

Publik: 6 529, Kinnarps Arena.

Skellefteå vidare med 4-0 i matcher.

HV71, som återigen tvingades klara sig utan Simon Önerud, inledde piggt och skapade två bra chanser under de första tio minuterna. Men varken Ted Brithén eller Filip Sandberg lyckades få hål på Markus Svensson i bortamålet.

I stället tog Skellefteå ledningen när matchuret stod på 10.50. Janne Pesonen rakade in pucken vid bortre stolpen efter att gästerna vunnit puck i offensiv zon.

I resten av perioden handlade det nästan uteslutande om Skellefteå, som var nära att utöka ledningen vid flera tillfällen.

Andra perioden:

Den här perioden var jämnare än den första. HV71 höjde sig spelmässigt och spelade sig fram till flera bra målchanser. Ted Brithén fick ett riktigt bra läge vid stolpen men fick inte träff på pucken och Pär Arlbrandt hade ett jätteläge precis framför mål utan att få in pucken i mål.

Skellefteå var inte alls ofarligt och hotade framför allt på sina farliga omställningar.

Trots chanser åt båda håll slutade perioden mållös.

Tredje perioden:

HV71 var spelförande under långa stunder, men hade svårt att spela sig igenom ett samlat Skellefteåförsvar och hade svårt att omsätta spelövertaget i målchanser.

Pär Arlbrandt hade ett bra läge men sköt utanför mål, men farligare än så blev det inte.

HV71 tog timeout efter 18.50 och plockade ut målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel, men det blev aldrig riktigt farligt framför Skellefteås mål.…

Skottstatistiken blev 15-13, och matchen hade som helhet inget större underhållningsvärde.

HV71 förlorade kvartsfinalserien med 0-4 i matcher och blev därmed utslaget i kvartsfinal för sjätte året i rad.

 

 

 

Ny tung suddenförlust för HV71

Kvartsfinal 3:7, 20 mars 2016

HV71 hade ledningen med 4-2 i tredje perioden, men SAIK kom tillbaka och tvingade fram en förlängning, väl där gjorde Jimmie Ericsson det matchavgörande målet när han sköt direkt på tekning.

Det blev en ny tung förlust i sudden death mot Skellefteå för HV71, HV kämpade på bra och var minst lika bra som hemmalaget matchen igenom.

– Det är väldigt tungt, jag tycker vi gör en riktigt bra bortamatch idag, jag tycker nog att vi är det lite bättre laget, säger Johan Lindbom till Jnytt.

Skellefteå AIK - HV71 5-4 (0-0, 2-2, 2-2, 1-0).

Andra perioden: 1-0 (8.44) Mattias Ritola ..

Skellefteå AIK - HV71 5-4 (0-0, 2-2, 2-2, 1-0).

Andra perioden: 1-0 (8.44) Mattias Ritola (Norman, Ericsson), 1-1 (12.00) Chris Campoli (Almquist, Törngren), 1-2 (13.16) Emil Johansson (Pilut, Bengtsson), 2-2 (18.33) Andrew Calof (Burström, Holmström).

Tredje perioden: 2-3 (1.26) Christoffer Törngren (Arlbrandt), 2-4 (1.52) Emil Johansson (Andersson, Bengtsson), 3-4 (4.26) Andrew Calof (Holmström, Burström), 4-4 (17.03) Jimmie Ericsson (Lindgren, Heed).

Fjärde perioden: 5-4 (1.46) Jimmie Ericsson

Skott: 28-19 (4-5, 11-6, 13-7, 1-1).

Matchens första period blev tempostark men chansfattig. HV71 stod upp bra mot Skellefteå och hade några långa anfall. Det dröjde dock till periodens absolut sista sekunder innan det var nära mål, Skellefteå tryckte sig in på mål och pucken var sånär att glida in över mållinjen men Tedenby hann få iväg pucken i sista stund.

I andra kom målen

I andra perioden kom målen, Skellefteå tog ledningen när Mattias Ritola satte 1-0 i powerplay. Två backskott för HV71 senare var det bortaledning, först sköt Chris Campoli i mål via en hemmaback och minuten efter var det Emil Johansson som gjorde mål med ett stenhårt skott från blå. Ledningen höll sig i fem minuter innan Andrew Calof styrde in ett skott och det var lika på två inför den tredje perioden.

Tredje perioden hann knappt börja innan Christoffer Törngren fick pucken mitt i offensiv zon och gjorde mål. Direkt efter kämpar Erik Andersson fram pucken till Emil Johansson som satte dit sitt andra mål för matchen och det stod 4-2.

Mycket tillfälligheter

Skellefteå gav sig dock inte utan reducerade snabbt genom Andrew Calof. Ju längre perioden led ju hårdare blev hemmalagets press ner mot Pettersson-Wentzel och med knappt tre minuter kvar styrde Jimmie Ericsson in 4-4. Skellefteå var sen ytterst nära att avgöra men stolpen räddade HV från ett baklänges mål precis innan perioden var slut.

– Det är mycket tillfälligheter, de har ju den där rätta turen, både 2-2 och 4-4 kommer efter otagbara styrningar i kryssen i slutet av perioderna, säger Lindbom.

Matchen avslutas sen på ett mycket snöpligt sätt för HV71, Jimmie Ericsson skjuter direkt på tekning och pucken sitter mellan benen på Pettersson-Wentzel som inte var med på noterna.

– Det ska inte få hända, men det är som det är, hur ofta händer det på en hockeymatch? säger Lindbom.

På tisdag kan säsongen nu ta slut för HV71.

– Jag hade velat lira redan imorgon, vi ska göra en riktigt bra match och de ska inte få det lätt nu heller.

Simon Önerud stod över dagens match på grund av sjukdom och Lindboms förhoppning är att Önerud är redo till nästa match.

 

 

 

 

 

Skellefteå vann även andra ronden

 Kvartsfinal 2:7, 18 mars 2016

Uppförsbacken är monumental för HV71.

Skellefteå leder kvartsfinalsserien lagen emellan med 2-0 efter att ha vunnit i Kinnarps Arena med 4–3.

Det blev en väldigt bra ishockeymatch mellan HV71 och Skellefteå i Kinnarps Arena på fredagskvällen.

Publiken eldade på de båda lagen och det var Skellefteå som utnyttjade sina lägen i den första perioden på ett väldigt effektivt sätt.

Inom loppet av knappa 1.20 gjorde man två mål, och redan då såg slaget ut att vara förlorat för HV71.

Aggressivt HV71

I den andra perioden fortsatte matchen i ett högt tempo och HV71 spelade stundtals väldigt aggressivt. Något som betalade sig.

Först kom reduceringen genom Lawrence Pilut. HV71 slet som djur för att hålla kvar pucken i Skellefteås zon, inte minst genom just Pilut som när han fick pucken inte gjorde något misstag.

Lite senare i perioden var det Chris Abbotts tur att sätta pucken i mål. Abbott gled in i zon och friställde Martin Thörnberg som kom helt fri med Markus Svensson i Skellefteås mål. Men i stället för att skjuta väntade Thörnberg ut Svensson för att sedan perfekt passa i sidled där Abbott enkelt kunde näta från nära håll.

Efter kvitteringen var sedan Anton Bengtsson nära att ge HV ledningen, men hans backhandskott räddades av Markus Svensson.

Mardrömsstart

Den tredje perioden började riktigt dåligt för HV71. Redan efter 1.49 kunde Mattias Ritola göra 3–2 till gästerna.

Efter det visade seriesegrande Skellefteå klass då de enkelt spelade av resten av perioden. Faktum är att det dröjde över elva minuter innan det att HV sköt första skottet på mål.

I stället för en ursinnig jakt på kvittering var det Skellefteå som visade vilken hög klass laget besitter genom att under långa stunder parkera i HV71:s zon där målvakten Fredrik Pettersson Wentzel fick slita hårt.

Men, när folk började lämna Kinnarps Arena i besvikelse dök det upp en chans från tomma intet i och med att Chris Campoli passade in framför Markus Svensson. Och där fanns Simon Önerud som stötte in pucken u mål – HV71:s andra skott på mål i tredje perioden gav alltså kvittering och förlängning.

Intensiv förlängning

Förlängningen inleddes, precis som matchen i övrigt, piggt och intensivt från de båda lagen.

Skellefteå skapade inledningsvis de vassaste chanserna men HV stack upp vid ett par tillfällen.

Ju längre den fjärde perioden led, desto jämnare blev matchen. Men det var fortsatt Skellefteå som skapade de vassaste chanserna. Fredrik Pettersson Wentzel storspelade dock och stod för ett flertal vassa räddningar.

Men efter 14.18 blev det knäpptyst i Kinnarps Arena – då avgjorde Andrew Calof med sitt andra mål för kvällen.

HV71 ligger därmed under med 2-0 i matcher.

Nästa match lagen emellan spelas i Skellefteå på söndag.

 

HV71–Skellefteå AIK 3–4 e förl (0–2, 2–0, 1–1, 0–1)

Första perioden: 0–1 (10.18) Andrew Calof (Mattias Ritola, Markus Svensson), 0–2 (11.36) Niclas Burström (Janne Pesonen, Patrik Zackrisson).

Andra perioden: 1–2 (4.25) Lawrence Pilut (Emil Johansson, Martin Thörnberg), 2–2 (11.32) Chris Abbott (Martin Thörnberg, Oscar Sundh).

Tredje perioden: 2–3 (1.49) Mattias Ritola (Pär Lindholm, Fredrik Lindgren), 3–3 (19.46) Simon Önerud (Chris Campoli, Chris Abbott).

Fjärde perioden: 3–4 (14.18) Andrew Calof (Mattias Ritola, Sebastian Aho).

Skott: 29–50 (12–11, 8–17, 2–12, 7–10).

Utv, HV71: 2x2. Skellefteå AIK: 2x2.

Domare: Tobias Björk, Boden och Sören Persson, Lidköping.

Publik: 6 523.

Skellefteå AIK leder med 2–0 i matcher.

 

 

HV71 utan chans i Skellefteå

Kvartsfinal 1:7, 16 mars 2016

Det såg bra ut i halva matchen ungefär. Men när matchen var över stod Skellefteå som klar segrare efter 6–1 mot HV71.

Första perioden

Snabb spelvändning SAIK, Per Lindholm hamnar med ryggen mot mål men får iväg ett skott som slinker in mellan benen på Pettersson-Wentzel.

HV71 fick spela powerplay och efter en trevande start fick de tillslut ordning på pucken i offensiv zon. Tillslut hamnade pucken hos Tedenby som från nära håll satte dit pucken högt.

 

Skellefteå AIK - HV71 6–1 (2-1, 1-0, 3–0)

Första perioden: 1-0 (5.55) Pär Lindholm (Norman), 1-1 (9.11) Mattias Tedenby (Sandberg), spel 5/4, 2-1 (14.10) John Norman (Burström, Heed).

Andra perioden: 3-1 (11.39) Andrew Calof (Heed, Holmström)

Tredje perioden: 4-1 (0.52) John Norman (Ericsson), 5-1 (1.55) Axel Holmström (Calof), 6-1 (9.18) John Norman, spel 4/6.

Skott: (12-4, 14-11, 8–3)

Utvisningar: SAIK: 4x2, HV71: 1x2

Det tog dock inte lång tid innan hemmalaget tog ledningen igen, Niclas Burström sköt från blå och John Norman styrde in 2-1.

Skotten slutade 12-4 till hemmalaget men spelmässigt var det jämnare än så och HV71 var i allra högsta grad med i matchen.

Andra perioden

– Det är lång tid kvar, det fanns bra intentioner i den första perioden, säger Johan Lindbom till Cmore inför den andra perioden.

Skellefteå gör 3-1 efter lite drygt andra perioden, Tim Heed står för en riktig pärla till passning och Andrew Calof sätter pucken högt bakom Pettersson-Wentzel.

Målet kom i ett läge när matchen stod och vägde och efter målet tog hemmalaget över mer och mer.

Tredje perioden

Det hinner gå 52 sekunder i den tredje perioden innan John Norman rinner igenom och sätter sitt andra mål i matchen. Bara minuten efter går bortalagets försvar bort sig helt och Axel Holmström sätter 5-1.

HV plockade ut målvakten redan efter drygt 8 minuter men det hjälpte inte utan John Norman gjorde sitt tredje mål i matchen, fram till 6–1.

Resten av matchen spelade hemmalaget av på ett förtjänstfullt sätt.

Nästa match lagen emellan är på fredag, då spelas matchen i Kinnarps Arena.

 

 

 

 

 

 

HV71 hade målfest

Jönköping HV71 är klart för SM-kvartsfinal. HV inleder borta på onsdag mot antingen Skellefteå eller Frölunda.

På lördagskvällen blev Örebro krossat i den andra åttondelsfinalen som HV vann med hela 7–1.

- Vi var toktaggade i dag, säger Martin Thörnberg.

12 mar 2016

HV är klart för kvartsfinal efter två raka vinster mot Örebro.

- Otroligt skönt. Det är ju det som vi har siktat på. Vi kommer att gå in i slutspelet med målet att ställa till det för de andra lagen. Det ska bli jäkligt kul, säger Martin Thörnberg.

I lördagens match var det en lite trevande inledning. Sedan brakade det loss ordentligt bakom Julius Hudacek i Örebros mål.

Inom loppet av knappt fem minuter gjorde HV fyra mål och avgjorde den här åttondelsfinalen.

Det var Oscar Sundh som visade vägen för hemmalaget. Han slet sig loss på kanten och sköt mot Julius Hudacek som räddade. Pucken gick ut på en Örebro-spelare som styrde pucken i eget mål.

Sedan skulle det bli Martin Thörnberg-show. På 41 sekunder gjorde Thörnberg två mål när HV gick fram till 3–0.

Först sköt han ett skott mellan benen på Julius Hudacek som betydde 2–0 och när han satte trean kom han in från kanten och sköt en isare vid Hudaceks vänstra stolpe.

Backen, Emil Johansson, fortsatte målfyrverkeriet genom att sätta 4–0 med ett skott strax innanför den blå linjen.

- Vi krigar på i början och fick utdelning med ett par snabba mål. Otroligt viktigt för självförtroendet och sedan kändes det som att alla bara flyter på, säger Martin Thörnberg som svarade för fyra poäng.

Efter den första perioden bytte Örebro målvakt. Henrik Lundberg ersatte Julius Hudacek.

Örebro hade power play i början av den andra perioden och skapade några bra tillbud, men Fredrik Pettersson-Wentzel höll målet fritt från påhälsning.

HV fortsatte målfesten när Kevin Stenlund gjorde 5–0 efter knappt sju minuter. En lång passning från Kristofer Berglund studsade i kortsargen och på returen var Stenlund framme och nätade.

Nästa HV-mål kom i power play. Chris Campoli fick fritt skottläge rakt framför mål och gjorde inget misstag och därmed var det 6–0.

Örebro började sedan tappa humöret och Petr Zamorsky fick matchstraff efter en ful spearing på Kevin Stenlund.

I ett nytt spel i numerärt överläge hann Ted Brithén med att göra 7–0 innan andra perioden var över.

- Vi spelar stabilt och jag tycker inte att Örebro skapar någonting alls.

Efter sex minuter i slutperioden spräckte Örebro nollan och reducerade till 1–7. Kalle Olsson kom ensam med Fredrik Pettersson-Wentzel och sköt en isare förbi HV-målvakten.

En slagsmålsunge blev det efter drygt 14 minuter av perioden. Marko Anttila i Örebro och Axel Eidstedt boxades lite. Anttila fick matchstraff, Eidstedt två minuter.

Vilka HV får möta i kvartsfinal beror på hur det går i den sista åttondelsfinalen mellan Brynäs och Djurgården. Vinner Brynäs får HV71 möta Frölunda, vinner Djurgården blir det Skellefteå i en kvartsfinal.

- Det finns fördelar och nackdelar med båda lagen. Det är två riktigt bra lag. Får vi Frölunda blir det kortar resor och nog lite roligare för våra supportrar. Men det är hugget som stucket egentligen, säger Thörnberg som passade på att hylla HV-fansen.

- När det är den här inramningen i arenan får man inte förlora. Bara att kolla stämningen, man får ju gåshud. Fansen hade styrt upp det riktigt bra, säger ha

 

 

 

 

Ishockey, SM-åttondelsfinal 1:3

10 mars 2016

HV71 vände och vann mot Örebro

HV71 låg under med 0-2 och fick inte spelet att stämma. Men laget gjorde tre raka mål och vände och vann med 3-2 i den första SM-åttondelsfinalen mot Örebro.

Första perioden:

HV71 fick, jämfört med senaste matchen, tillbaka Fredrik Pettersson-Wentzel och Chris Campoli. Däremot saknades lagkaptenen Chris Abbott på grund av skada. Ted Brithén tog Abbotts plats i andrakedjan med Oscar Sundh och Martin Thörnberg.

Efter en ganska jämn inledning på matchen tog Örebro över spelet mer och mer efterhand. Hemmalaget spräckte också målnollan när matchuret stod på 7.44. En omarkerad Marko Anttila bröt in på mål och skickade pucken i mål via bortre stolpen.

Matchfakta

 

Örebro HK-HV71 2-3 (1-0, 1-1, 0-2)

Första perioden: 1..

Matchfakta och Jnytt-ligan

Ishockey, SM-åttondelsfinal 1:3

Örebro HK-HV71 2-3 (1-0, 1-1, 0-2)

Första perioden: 1-0 (7.44) Marko Anttila (Olsson, Hellström).

Andra perioden: 2-0 (0.57) Joel Mustonen (Johansson, Viksten), 2-1 (11.22) Chris Campoli (Christensen, Önerud), spel 5/4.

Tredje perioden: 2-2 (0.38) Simon Önerud (Arlbrandt, Campoli), 2-3 (3.13) Filip Sandberg (Bengtsson, Sundh).

Skott: 24-22 (8-4, 9-10, 7-8).

Utv: ÖHK: 2x2.

Domare: Wolmer Edqvist och Mikael Sjöqvist.

Publik: 5 500, Behrn Arena.

HV71 var illa ute i mitten av perioden då det nästan uteslutande handlade om Örebro. Gästerna var tillbakapressade, tappade puck ofta och fick inte till några samlade anfall alls.

HV71 hade bara fyra skott på mål och fick vara glada över att man bara låg under med ett mål efter de inledande 20 minuterna.

– Vi visste att Örebro skulle komma ut hårt, och det gjorde de också. Eftersom ”special teams” är viktigt i ett slutspel kan vi inte ta för många utvisningar, men vi kan spela mer fysiskt, sade backen Jere Karalahti i en pausintervju i C More.

– Jag tycker att vi var lite försiktiga i början av matchen, och måste ta tag i det mer. Men det blev bättre och bättre ju längre perioden led, sade tränaren Johan Lindbom.

Andra perioden:

Det blev en händelserik start på mittakten. Först hade HV71:s Erik Christensen ett bra läge som han inte lyckades förvalta. I stället för 1-1 där utökade Örebro ledningen till 2-0 i anfallet efter. Joel Mustonen lämnades helt omarkerad i slottet och fick på ett slagskott som letade sig in i mål bakom Fredrik Pettersson-Wentzel.

HV71 spelade upp sig i andra perioden och jämnade ut spelet. Drygt halvvägs in i perioden, i matchens första powerplay, var det reducerat. Bara elva sekunder efter att Bobbo Petersson satte sig på utvisningsbänken dundrade Chris Campoli pucken i mål bakom en skymd Julius Hudacek.

– Det var tufft att få 2-0 direkt, men vi kom tillbaka och gjorde en bättre period. Vi sade att vi måste få ned deras fart och komma upp i vår skridskoåkning och få ner dem i deras zon, sade forwarden Kevin Stenlund till C More.

Tredje perioden:

HV71 fick en drömstart på perioden. Efter bara 38 sekunder utjämnade bortalaget till 2-2 när Simon Önerud klippte till direkt efter en passning från Pär Arlbrandt. Mindre än tre minuter senare tog HV71 ledningen för första gången i matchen. Filip Sandberg tog hand om en retur och skickade upp pucken i krysset.

Det målet blev matchens sista. HV71 höll undan mot ett Örebro som hade svårt att komma fram till riktigt vassa målchanser. Det var först i slutminuten, sedan Julius Hudacek plockats ut, som det blev farligt framför bortakassen.

– Det känns riktigt skönt med en vinst i dag. För egen del har det känts bra på slutet. Det var skönt att få hänga dit den i dag och bidra till laget, sade Filip Sandberg till C More direkt efter matchen.

Matchserien går vidare med match två i Kinnarps Arena på lördag kväll.

 

 

 

 

 

 .............................................................

1  SKE 52 33 4 4 11 160 103 57 111
2  FHC 52 30 7 0 15 169 112 57 104
3  LHC 52 23 9 7 13 163 121 42 94
4  LHF 52 26 5 4 17 140 123 17 92
5  FBK 52 20 10 9 13 141 130 11 89
6  VLH 52 25 4 4 19 147 139 8 87
7  DIF 52 23 5 7 17 144 135 9 86
8  ÖRE 52 19 6 8 19 135 146 -11 77
9  HV71 52 21 4 4 23 138 146 -8 75
10  BIF 52 21 4 3 24 133 138 -5 74
11  RBK 52 16 4 6 26 125 154 -29 62
12  MIF 52 15 5 6 26 116 153 -37 61
13  MODO 52 13 3 4 32 119 166 -47 49
14  KHK 52 5 4 8 35 120 184 -64 31

 

 

 OMGÅNG 52, 8 mars 2016

HV71 vann mot seriesegrarna

HV71 avslutade SHL:s grundserie på bästa sätt och besegrade Skellefteå med 2-1 på bortaplan. Nu väntar Örebro i åttondelsfinal.

Första perioden:

HV71, som återfanns på tionde plats i tabellen inför sista grundserieomgången, var tvunget att besegra redan klara seriesegrarna Skellefteå för att ha möjlighet att passera Brynäs och Örebro och få hemmaplansfördel i åttondelsfinalen.

HV71 inledde matchen med att reda ut ett numerärt underläge och tog sedan ledningen precis när man blivit fulltaligt. Backen Emil Johansson gjorde sitt andra mål för säsongen när han drog till i slottet efter bra förarbete av Martin Thörnberg. Strax därefter kunde gästerna ha utökat ledningen, men Erik Christensen lyckades inte överlista målvakten Markus Svensson när han fick ett friläge.

Matchfakta

Ishockey, SHL

Skellefteå AIK-HV71 1-2 (0-1, 0-1, 1-0)

Första perioden: 0-1 (5.09) Emil..

Matchfakta

Ishockey, SHL

Skellefteå AIK-HV71 1-2 (0-1, 0-1, 1-0)

Första perioden: 0-1 (5.09) Emil Johansson (Thörnberg, Brithén).

Andra perioden: 0-2 (19.30) Simon Önerud (Christensen, Ersberg).

Tredje perioden: 0-3 (6.14) Patrik Zackrisson (M Lundberg, Danielsson).

Skott: 39-17 (9-9, 13-7, 16-1).

Utv: SAIK: 1x2. HV71: 4x2.

Domare: Mikael Holm och Mikael Nord.

Publik: 4 833, Skellefteå Kraft Arena.

Skellefteå var inte ofarligt, skapade flera farliga målchanser och hade bland annat en puck i stolpen.

– Vi satte bra press i första bytet och gjorde en bra start på matchen överhuvudtaget. Det är en bra hockeymatch. Men vi behöver täppa till bakåt, vi släpper dem för mycket i slottet, sade Emil Johansson, som blev periodens ende målskytt, till C More.

Andra perioden:

Om det var tätt mellan chanserna under de inledande 20 minuterna, var det desto mer chansfattigt i mittakten.

HV71 var nog så bra som Skellefteå, och med bara 30 sekunder kvar till periodvilan utökade gästerna ledningen till 2-0. Erik Christensen slog en lång och genomskärande passning till Simon Önerud, som avlossade ett skott från tekningscirkeln.

– Skellefteå hade starten på andra, men vi hade bra kontringar och ett bra powerplay och till slut fick vi utdelning. Vi gör många grejer bra, men vi behöver vara noggranna när vi tappar pucken, sade Önerud i en pausintervju i C More.

– Jag tycker att vi gör det ganska bra. De går hårt åt, men vi håller dem på utsidan, sade tränaren Johan Lindbom när han intervjuades inför tredje perioden.

Tredje perioden:

Skellefteå flyttade fram positionerna och etablerade tryck i HV71:s zon. Efter 6.14 var det reducerat till 1-2 när Patrik Zackrisson nöp till direkt efter att hemmalaget vunnit puck vid sargen.

Skellefteå hade det mesta av spelet, vann skotten i perioden med 16-1 men HV71 stod emot, försvarade sig bra och höll undan. Den främsta matchvinnaren var Erik Ersberg, som tog 38 av 39 skott på sin 34-årsdag.

Tack vare segern passerar HV71 Brynäs och slutar på nionde plats i tabellen. I åttondelsfinal väntar nu Örebro. Första matchen spelas i Behrn Arena på torsdag och två dagar senare är det dags för match två i Kinnarps Arena.

– Det var en kanoninsats av killarna, så det känns fantastiskt bra. Vi tar med oss att vi slog serieledarna i sista omgången och går in i play in med en bra känsla. Vi ska göra allt för att ta oss vidare, sade Johan Lindbom till C More direkt efter matchen.

..................................................

 

 

OMGÅNG 51, 5 mars 2016

HV71 förlorade stort mot Linköping

HV71 förlorade med klara 1-5 i lördagseftermiddagens SHL-möte med Linköping. Det var lagets fjärde raka förlust och man återfinns först på tionde plats i tabellen inför den sista omgången.

Första perioden:

Ett skadedrabbat HV71, som inte längre har chans att nå en direktplats till kvartsfinal, ställdes på lördagen mot ett formstarkt Linköping i Saab Arena – och man var på jakt efter säsongens första seger mot rivalen från Östergötland.

Det var emellertid hemmalaget som öppnade matchen klart bäst, satte press i gästernas zon och kom fram till flera farliga målchanser. Första målet kom efter 5.30 när Jakob Lilja kunde lägga in pucken i öppet mål sedan HV71-spelarna inte lyckats rensa bort pucken från egen zon.

Matchfakta

Ishockey, SHL

Linköping HC-HV71 5-1 (2-0, 1-0, 2-1)

Första perioden: 1-0 (5.30) Jakob ..

Matchfakta

Ishockey, SHL

Linköping HC-HV71 5-1 (2-0, 1-0, 2-1)

Första perioden: 1-0 (5.30) Jakob Lilja (Fogström, Hardt), 2-0 (19.36) Rhett Rakhshani (Gordon, Roe).

Andra perioden: 3-0 (13.26) A Gordon (Persson, Rakhshani), spel 5/4.

Tredje perioden: 4-0 (12.40) Jens Jakobs (Persson, Junland), 4-1 (15.37) Oscar Sundh (Arlbrandt, Thörnberg), spel 5/4, 5-1 (18.59) Garrett Roe (Gordon, Rakhshani).

Skott: 41-24 (13-6, 14-8, 14-10).

Utv: LHC: 1x2. HV71: 2x2.

Domare: Aleksi Rantala och Patrik Sjöberg.

Publik: 8 133, Saab Arena.

Bortalaget hade stora problem med försvarsspelet under de inledande 20 minuterna, och det var målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel som höll siffrorna nere med flera bra räddningar.

2-0 kom dock, med bara 24 sekunder kvar till periodvilan. Pucken nådde en omarkerad Rhett Rakhshani, som nöp till direkt och pucken gick in bakom en chanslös Pettersson-Wentzel.

HV71 kom i ett farligt två mot ett-läge, men då valde Martin Thörnberg att passa Oscar Sundh i stället för att skjuta själv.

– Stundtals spelar vi ganska bra, men vi förlorar för mycket närkamper i egen zon. De gör två mål där och det är på tok för dåligt. Vi har pratat innan om att vi ska vara starka i vårt eget slott, men jag vet inte var problemet ligger, sade forwarden Oscar Sundh i en pausintervju i C More.

Andra perioden:

Det var mest Linköping även i andra perioden, och 3-0-målet kom i powerplay när HV71-backen Jere Karalahti satt utvisad för andra gången i perioden. Andrew Gordon sköt pucken i mål efter en öppnande passning från Niklas Persson.

HV71 hade några ströchanser. Det bästa läget fick Christoffer Törngren, som dock sköt rakt på målvakten Marcus Högberg från nära håll.

– Vår defensiv är inte bra, vi har ett långt lag och de spelar fint. Vi är där men ändå inte där, utan de är bättre. De har mycket power, går in i närkamperna och vinner puckar och vi gör mittemellan. Men vi har 20 minuter på oss, vi ska försöka snäppa upp oss, ett mål kan ge energi, sade backen Kristofer Berglund till C More.

Tredje perioden:

Det var mycket HV71 i början av den här perioden, då man lyfte fram positionerna i förhoppning om att få till en reducering. Jönköpingslaget kom fram till en del lägen, men fick lyckades inte vaska fram de riktigt vassa chanserna.

Pressen kom av sig, och i stället punkterade Linköping matchen när Jens Jakobs satte 4-0 efter 12.40. Niklas Persson stod för förarbetet och passade Jens Jakobs, som bröt in framför mål.

Oscar Sundh gav HV71 visst hopp när han reducerade när han styrde pucken i mål i powerplay, men det målet var klen tröst. Linköping satte även 5-1 genom Garrett Roe innan matchen var över.

Det här var HV71:s fjärde förlust på lika många SHL-matcher mot Linköping den här säsongen. HV71 är nu bara tia i tabellen eftersom Örebro vann mot Skellefteå. I sista omgången på tisdag står just Skellefteå, som redan är klara seriesegrare, för motståndet på bortaplan.

– Vi förlorade mot ett bättre lag, så det är inte mycket att säga om. De var bättre än oss. De fick det första målet lite billigt och sedan efter 2-0 så var det svårt, sade tränaren Johan Lindbom till C More direkt efter matchen.

 

 

 

 

 OMGÅNG 50, 3 mar 2016

HV orkade inte ända fram

JÖNKÖPING HV fortsätter att plocka poäng mot topplagen i SHL.

Men insatsen mot Luleå räckte bara till en poäng sedan gästernas Jacob Micflikier avgjort med sitt 3–4-mål i förlängningen.

HV inledde matchen bäst, skapade kanske inte så värst många klara målchanser men lyckades etablera bra press i anfallszon i perioder. Luleå var inte ofarligt, stack upp emellanåt och Fredrik Pettersson-Wentzel fick göra några vassa parader för att freda sitt mål.

 

Första perioden såg ut att bli mållös men Simon Önerud ville annat. ”Skjut”, skrek publiken, som hade koll på matchklockan och det gjorde Önerud 1– 0 efter 19.58, en puck som Filip Gustavsson i Luleåkassen nog borde ha tagit.

Önerud höll krutet torrt under pausen och behövde bara 49 sekunder av andra perioden för att göra 2–0, fint framspelad av Emil Johansson.

Fint framspelad blev även Toni Rajala några minuter senare. Med en passning bakom ryggen serverade Jacob Lagacé finländaren öppet mål och så var det 2–1.

Andra perioden var jämn. HV fick två numerära överlägen och vaskade fram en hel del chanser då men annars var det Luleå som hade bäst tryck i framåt.

Luleå fortsatte sin offensiv i början av tredje perioden, belönades med sitt första numerära överläge för matchen och då kom också 2–2. Johan Harju hittade Jonathan Granström mitt i slottet och den senare tryckte in kvitteringen efter 8.58.

HV var tillbaka i förarsätet bara drygt minuten senare efter ytterligare ett power play-mål. Martin Thörnberg gjorde 3–2 på passning från Simon Önerud, som noterades för sin tredje poäng för kvällen.

Om Luleå hade legat på hårt tidigare i perioden blev gästernas press efter HV-målet massiv. Till slut orkade inte HV stå emot och Ilari Melart dundrade in 3–3 från blå linjen med knappt tre minuter kvar av tredje perioden.

Matchen gick till förlängning och där drog HV på sig en avvaktande utvisning. Med utplockad målvakt och i spel fyra mot tre hittade Jacob Micflikier pucken i röran framför mål och gjorde 3–4.

För HV återstår nu två bortamatcher mot Linköping och Skellefteå. Kampen om placeringar och eventuell hemmaplansfördel i åttondelsfinalen går vidare.

 

 

 

 

 

................................................

 

Ännu en bortaförlust för HV71

HV71 förlorade bortamatchen mot Växjö med 3-2.
HV:s båda mål gjordes av Oscar Sundh.
Dessutom fick Mattias Tedenby matchstraff.

Det blev en jämn match mellan HV71 och Växjö Lakers i Vida Arena.

Det var mållöst efter den första perioden, en period där Erik Ersberg som vaktade HV:s mål för kvällen stod för ett flertal fina räddningar.

I den andra perioden spelade HV71 väldigt bra, och man var nära att ta ledningen, framför allt var det Simon Önerud som var framme vid ett flertal tillfällen.

Efter drygt halva den andra perioden var just Önerud framme vid Växjös mål och oroade, han fick en tackling och blev liggande en stund. Men han kunde resa sig för egen amskin och spela vidare.

Rejäl bjudning

Efter drygt tolv minuters spel kom så första målet i matchen, och det var hemmalaget Växjö som gjorde det efter en rejäl bjudning från Erik Ersberg.

Ersberg sökte HV-spelare, men fick inte tillräcklig fart på pucken, i stället snappade Richard Gynge upp pucken och satte enkelt den i mål bakom Ersberg.

För övrigt Gynges fjärde mål mot HV71.

Och bara ett par minuter efter målet stod Mattias Tedenby för en huvudlös tackling på Liam Reddox – tedenby fick matchstraff och Växjö kunde öka på sin ledning två gånger om i det power play som följde.

Efter 3–0 bytte också HV71 målvakt, från Ersberg till Fredrik Pettersson Wentzel.

Enormt hjärta

HV71 låg alltså under med 3-0 inför den tredje perioden, men tack vare två mål av Oscar Sundh så gavs HV71 chansen att ta poäng, men närmare än 3–2 kom inte laget.

Just nämnde Sundh visade enormt hjärta då han precis innan sitt första mål hade en intern uppgörelse med Alexander Johansson. Men vid rätt tillfälle slet han sig loss och satte pucken i mål.

Sundh reducerade sedan även till 3-2 efter en bjudning av Växjös Corey Murphy. Men trots att HV71 försökte och jagade på för att nå en kvittering kom man inte närmare och noll poäng var ett faktum.

............................................................

SHL/ TABELL 2015

PO   Lag S V F Mål PO
1   Skellefteå 49 28 12 151:106 45 97
2   Växjö 49 22 14 148:111 37 87
3   Frölunda 49 21 13 125:105 20 87
4   HV71 49 21 17 128:130 -2 80
5   Linköping 48 21 16 132:117 15 78
6   Örebro 48 17 15 131:108 23 77
7   Färjestad 49 19 17 114:118 -4 76
8   Luleå 48 18 20 114:115 -1 70
9   Djurgården 49 13 21 112:136 -24 61
10   Brynäs 48 15 25 119:147 -28 56
11   Leksand 48 15 27 101:148 -47 54
12   MODO 48 11 24 114:148 -34 50

 

 

 

 

OMGÅNG 48, 27 februari 2016

HV71 föll samman i sista perioden

HV71 förlorade bortamatchen mot Örebro med tydliga 5–2.

HV71 fick en riktig smakstart i bortamatchen mot Örebro. Redan efter drygt två minuter kunde Filip Sandberg sätta 1-0 bakom Örebros målvakt Julius Hudacek.

Men glädjen varade inte länge för HV71 - drygt 30 sekunder senare kunde Örebro kvittera och efter det att första perioden var över hade hemmalaget även gjort 2–1.

Ishockey, SHL

Örebro–HV71 5–2 (2–1, 0–1, 3–0)

Första perioden: 0–1 (2.12) Filip Sandberg (Kristofer Berglund, Jere Karalahti), 1–1 (2.57) Johan Wiklander (Greg Squires, Libor Hudacek), 2–1 (19.29) Daniel Viksten (Martin Johansson, Viktor Ekbom).

Andra perioden: 2–2 (7.52) Niklas Hansson (Kevin Stenlund, Christoffer Törngren).

Tredje perioden: 3–2 (4.55) Joel Mustonen (Petr Zamorsky, Peter Andersson) spel fem mot fyra, 4–2 (13.21) Martin Johansson (Daniel Viksten), 5–2 (15.56) Daniel Viksten.

Skott: 21–21 (8–9, 3–7, 10–5).

Utv, Örebro: 4x2. HV71: 6x2.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby och Linus Öhlund, Älvsbyn.

Publik: 5 500.

– Vi får en bra start, men jag tycker att vi släpper in dem för lätt. Vi slarvar för mycket. Vi kan mycket bättre. En ok period, sa målskytten Filip Sandberg efter den första perioden.

Hansson frispelad

Matchen mellan Örebro var en i långa stunder sevärd ishockeymatch där båda lagen bjöd på bra ishockey.

I den andra perioden kunde Niklas Hansson sätta sitt sjunde mål för säsongen då han snyggt framspelad av Kevin Stenlund satte pucken i mål bakom Hudacek.

Målet var också fruktan av slarvigt försvarsspel från hemmalaget som helt missade när Hansson smög med upp i anfallszon.

Tredje perioden

Den tredje, och sista, perioden inleddes relativt piggt från båda lagen.

Men det var hemmalaget Örebro som gjorde målen, först 3–2, sen 4-2.

– Jag tycker att vi gjorde en riktigt bra bortamatch fram tills de får 3-2, sa HV-tränaren Johan Lindbom till Jnytt efter matchen.

Och sen fallerade HV:s försvarsspel fullständigt, och det gjorde det alltså när Örebro ryckt ifrån till 4-2.

HV-spelarna uppträdde ytterst virrigt i egen zon och Örebros Johan Viksten tackade, tog emot och satte tämligen enkelt 5–2 bakom Fredrik Pettersson Wentzel.

– Jag tycker inte att vi faller ihop, 3–2 och 4–2 får de lite enkelt. De tokdominerar inte tredje perioden, så jag tycker inte att vi faller ihop.

Efter det målet var HV aldrig nära att hota hemmalaget och den svaga statistiken på bortais håller därmed i sig för HV71.

– Det är inget bra, det saknas det där lilla extra för att vinna, det är inget att hymla om, sa Johan Lindbom som i slutskedet av matchen hade en rejäl diskussion med domarna.

Det var i samband med det att Erik Andersson fick två minuters utvisning för osportligt uppträdande.

– Han frågade varför han (domaren) stod i vägen, då får man tydligen två minuter. Jag hade lite synpunkter, vi fick absolut inget gratis, sa Johan Lindbom.

 

 

OMGÅNG 47, 25 februari 2016

Högdramatiskt när HV71 vann

HV71 ledde länge med 3-0 och såg ut att gå mot en bekväm seger mot Färjestad. Men det skulle trots allt bli en dramatisk avslutning på matchen.

Första perioden:

Färjestad var riktigt nära att ta ledningen i matchens första anfall, då Oskar Steen fick ett jätteläge efter att HV71 slarvat i egen zon. Men målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel gjorde en riktigt bra räddning.

Det var i stället HV71 som gjorde matchens första mål. Chris Abbott tryckte in en retur från nära håll och bröt därmed sin 19 matcher långa måltorka. Lagkaptenens senaste mål kom just mot Färjestad 12 december.

Matchfakta

Ishockey, SHL

HV71-Färjestad BK 3-2 (2-0, 1-0, 0-2)

Första perioden: 1-0 (4.54) Chris ..

Matchfakta

Ishockey, SHL

HV71-Färjestad BK 3-2 (2-0, 1-0, 0-2)

Första perioden: 1-0 (4.54) Chris Abbott (Andersson, Sundh), 2-0 (19.00) Martin Thörnberg (Arlbrandt, Önerud).

Andra perioden: 3-0 (13.09) Simon Önerud, spel 5/4.

Tredje perioden: 3-1 (16.25) Niklas Arell (Steen, Asplund), 3-2 (19.07) Magnus Nygren (Wikstrand, Johansson), spel 5/3.

Skott: 37-30 (9-7, 9-15, 9-8).

Utv: HV71: 4x2. FBK: 4x2.

Domare: Tobias Björk och Pehr Claesson.

Publik: 7 000, Kinnarps Arena.

Trots att båda lagen skapade chanser såg Abbots mål ut att bli periodens enda. Men med exakt en minut kvar till periodvilan utökade Martin Thörnberg hemmalagets ledning till 2-0. Thörnberg tryckte pucken i öppet mål vid bortre stolpen, framspelad av Pär Arlbrandt.

2-0 speglade inte riktigt matchbilden eftersom Färjestad inte var ofarligt.

– Det var en lite svängig period tycker jag. Vi kom ut hade fler målchanser än dem. Det betyder otroligt mycket att komma in i andra med en 2-0-ledning, det är bättre än 1-0.

Vi kanske ska vara snabbare med pucken och lägga den till forwards ännu snabbare, sade backen Lawrence Pilut i en arenaintervju.

Andra perioden:

Om det var jämnt i första perioden, var det en annan matchbild i mittakten. HV71 tog initiativet och skapade flera bra chanser. Filip Sandberg, som precis har skrivit på ett nytt ettårskontrakt, hade ett bra läge när han sköt tätt utanför mål.

3-0-målet kom i powerplay drygt 13 minuter in i perioden. Simon Önerud tog sig framåt i banan och avlossade ett skott från blålinjen som letade sig in i mål.

Färjestad hade ett par av sina bästa chanser när HV71 slarvade i numerärt överläge, men Fredrik Pettersson-Wentzel var rena väggen och höll nollan även i denna period.

– Det var en förbättring. Vi förde matchen de här 20 minuterna, var väldigt starka på pucken så jag är mycket nöjd med den här perioden. Det är en match med full fart och mycket folk på läktarna, det är en riktigt kul match att spela, sade backen Emil Johansson efter andra perioden.

Tredje perioden:

Det var länge chansfattigt i perioden, och HV71 såg ut att gå mot en säker seger. Färjestad skapade inte mycket, men reducerade till 3-1 efter 16.25 när Niklas Arell styrde in ett skott från Oskar Steen.

Sedan väntade en högdramatisk avslutning på matchen. HV71 tvingades spela boxplay i slutminuterna eftersom först Filip Sandberg, till publikens stora missnöje, visades ut två minuter för highsticking. Senare åkte Chris Campoli ut två minuter för crosschecking. Värmlänningarna reducerade till 3-2 genom Magnus Nygren i spel fem mot tre och hade en riktigt vass chans i slutsekunden, men Jönköpingslaget höll undan och vann.

HV71 tog därmed säsongens fjärde seger på lika många försök mot Färjestad.

 

 

 

 

 

 

 OMGÅNG 46 23 februari 2016

Ödesminuter sänkte HV mot Malmö

Det såg tufft ut redan innan. Men efter tisdagskvällens 3-5-förlust mot Malmö är hoppet om att nå en topp sex-placering nästan borta för HV71.

– Det gäller att vinna de sex sista matcherna, så får vi se var vi landar, säger forwarden Filip Sandberg till Jnytt.

HV71 är närmast i desperat behov av poäng för att ha en rimlig chans att nå en topp sex-placering. På tisdagskvällen väntade bortamatch mot elfteplacerade Malmö i Malmö Arena, och gästerna tvingades klara sig utan både Erik Christensen och Martin Thörnberg utöver de tidigare skadade spelarna.

HV71 tog dock initiativet från start, pressade tillbaka hemmalaget och tog ledningen fyra minuter in i matchen. Ett bra anfall av tredjekedjan slutade med att Filip Sandberg rakade in en retur efter att Christoffer Törngren gått på det första avslutet.

Matchfakta

Ishockey, SHL

IF Malmö Redhawks-HV71 5-3 (0-1, 3-1, 2-1)

Första perioden: 0-1 (4.02) Filip Sandberg (Törngren, Johansson).

Andra perioden: 1-1 (3.54) Erik Andersson (Warg, Tjärnqvist), 2-1 (6.10) Peter Mueller (Thuresson, E. Andersson), 3-1 (10.32) Joey Tenute (Mueller), 3-2 (19.51) Anton Bengtsson (Sandberg, Törngren).

Tredje perioden: 4-2 (7.39) Mathias Tjärnqvist (N. Andersson, Mueller), spel 5/4, 4-3 (14.29) Oscar Sundh (Johansson, Abbott), 5-3 (19.49) Eric Himelfarb, mål i tom kasse.

Skott: 29-24 (8-8, 9-11, 12-5).

Utv: MIF: 1x2. HV71: 2x2.

Domare: Marcus Linde och Aleksi Rantala.

Publik: 7 063, Malmö Arena.

Oscar Sundh

Stod i vanlig ordning för ett gediget dagsverke. Jobbade hårt och gav nytt hopp åt laget när han petade in 3-4-målet i tredje perioden.

– Det var jäkligt skönt. Jag tycker att jag har varit lite beige i de sista matcherna, så det var skönt att studsa tillbaka, säger Sandberg, som bröt sin tre matcher långa måltorka.

Sandberg och kedjekamraterna Anton Bengtsson och Christoffer Törngren var återigen HV71:s vassaste formation.

– Innan har vi tänkt för mycket i vår kedja och väntat på att någon annan ska göra det. I kväll hakade de andra på när någon visade vägen.

Annan matchbild

Malmö kom in mer och mer i matchen och Erik Ersberg, som fick chansen i HV71-målet den här gången, sattes på prov flera gånger. Men 0-1 stod sig perioden ut.

– Vi gjorde en riktigt bra period på bortaplan. Vi rullade på bra, forecheckade och låg bra hem i mitten. Även om de skapade en del var det inga supervassa lägen, säger Sandberg.

I andra perioden blev det en helt annan matchbild. Under långa stunder handlade det nästan uteslutande om Malmö. HV71 var stillastående, hade problem med passningsspelet och därmed svårt att få ut pucken ur egen zon.

Malmö kvitterade till 1-1 när Erik Andersson tryckte in pucken från nära håll efter att HV71 inte fått bort den. Peter Mueller gav sedan skåningarna ledningen när han tryckte in pucken när den dansade på mållinjen. Några minuter senare kom även 3-1 genom Joey Tenute efter att Jere Karalahti tappat pucken i egen zon.

– Jag vet inte riktigt vad som hände. Vi sade att vi skulle gå ut hårdare för att få nästa mål, men i stället backade vi hem, säger Sandberg.

”Lite matchavgörande”

Tränaren Johan Lindbom tog timeout direkt efter 2-1-målet men han fick inte den effekt han önskade sig.

– Vi pratade om att vi skulle lugna ner oss, inte stressa upp oss och inte skicka över pucken till någon annan, säger Sandberg.

Bortalaget var riktigt illa ute ett tag, men fick till en viktig reducering med bara nio sekunder kvar av perioden. Anton Bengtsson blev målskytt när han lämnades fri framför mål efter att Filip Sandberg inte fått träff på pucken.

Men det skulle bli Malmö som gjorde nästa mål. Efter 7.39 gjorde Mathias Tjärnqvist 4-2 när han styrde in ett skott från Nils Andersson i powerplay sedan Mattias Tedenby blivit utvisad då domarna menade att han körde över målvakten Jonas Gunnarsson. Den utvisningen ledde till upprörda känslor i HV71-lägret.

– Den var lite billig, så det är klart att man blir frustrerad. Det blev lite matchavgörande, att de fick 4-2 där kändes extra surt, suckar Filip Sandberg.

Spiken i kistan

Det skulle dock bli en spännande avslutning på matchen eftersom Oscar Sundh petade in pucken i mål sedan Gunnarsson inte fått kontroll på den.

HV71 plockade ut Erik Ersberg med en minut kvar, men någon kvittering kom aldrig. I stället satte Malmö spiken i kistan när Eric Himelfarb skickade in 5-3-målet i tom kasse.

– Offensivt sett gjorde vi en bra bortamatch. Men vi föll i andra då vi inte stod emot, vi fick tre mål emot oss och det blev kostsamt. Vi var bra i första och i slutet av andra. I tredje fick vi jaga, vi skapade men gjorde inte mål, det ville sig inte riktigt, sade Johan Lindbom till C More direkt efter matchen.

Med sex omgångar kvar är avståndet upp till sjätteplacerade Djurgården tio poäng, så allt talar för att HV71 får spela åttondelsfinal för att nå kvartsfinalspelet.

– Det gäller att vinna de sex sista matcherna, så får vi se var vi landar. Det är inte svårare än så. Vi vet att det finns kapacitet i laget, men det gäller att inte backa hem när vi får ledningen. Det gäller att trycka på ännu hårdare, så det finns några smågrejer att justera, säger Filip Sandberg.

 

 

 

 

OMGÅNG 45, 21 feb 2016

Chockförlust för HV71 mot jumbon

HV71 hade närmat sig en topp sex-placering efter två raka segrar. Men i helgens andra match mot Karlskrona kom ett rejält bakslag. Tabelljumbon vann med 4-1 i lördagseftermiddagens SHL-möte i Kinnarps Arena.

Första perioden:

HV71 besegrade Karlskrona med 3-2 så sent som på fredagskvällen, och nu – mindre än ett dygn senare – ställdes lagen mot varandra på nytt.

Matchfakta

Ishockey, SHL

HV71-Karlskrona HK 1-4 (0-1, 0-2, 1-1)

Första perioden: 0-1 (12.43) Alexa..

Matchfakta

Ishockey, SHL

HV71-Karlskrona HK 1-4 (0-1, 0-2, 1-1)

Första perioden: 0-1 (12.43) Alexander Bergström (Guter, Grundel), spel 5/4.

Andra perioden: 0-2 (4.59) Emil Larsson (Bergström), 0-3 (16.02) Jesper Olofsson (Rohdin, Gunnarsson), spel 5/4.

Tredje perioden: 1-3 (18.20) Pär Arlbrandt (Christensen, Thörnberg), 1-4 (19.40) Riley Holzapfel, mål i tom kasse.

Skott: 36-33 (14-11, 5-15, 17-7).

Utv: HV71: 5x2. KHK: 4x2.

Domare: Wolmer Edqvist och Daniel Winge.

Publik: 7 000, Kinnarps Arena.

HV71 hamnade i underläge med 0-2 i det första back to back-mötet, och även i returen var det Karlskrona som öppnade målskyttet.

Gästerna spräckte målnollan i sitt andra powerplay i matchen. Alexander Bergström tog hand om en retur från målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel och skickade in pucken i öppet mål.

HV71 kom inte upp i någon högre standard i första perioden, var stundtals tillbakapressat av Karlskrona och gästernas ledning var hur rättvis som helst.

– Jag tycker inte riktigt att det är godkänt från vår sida. Det känns som att de är hetare än oss. Vi måste upp ett antal procent och ha bättre skridskoåkning. Vi måste visa vill ha poängen eftersom de är viktiga, sade forwarden Oscar Sundh i en pausintervju.

Andra perioden:

På grund av problem med isen blev det ett betydligt längre uppehåll än väntat innan mittperioden kunde starta. Först klockan 17.20, ungefär en halvtimme senare än tänkt, kunde matchen återupptas.

Isen höll, men HV71 hade problem med spelet även nu. Karlskrona utökade ledningen till 2-0 när knappt fem minuter var spelade. Emil Larsson kunde skicka pucken i mål sedan den innan det studsat upp på Pettersson-Wentzels axel.

HV71 hade några chanser, men det var Karlskrona som skaffade sig en tremålsledning innan perioden var slut. Jesper Olofsson rakade in en retur från nära håll i numerärt överläge sedan Martin Thörnberg visats ut två minuter för osportsligt uppträdande.

– Vi spelar fruktansvärt dåligt. Allt är dåligt, vi ger dem chanser, har dåliga byten och ger dem tre mot två-läge, sade forwarden Anton Bengtsson, som var mycket kritisk till hemmalagets spel, efter andra perioden.

Tredje perioden:

HV71 hade mycket puck och fick till en hel del längre anfall, men det blev sällan särskilt farligt framför motståndarmålet.

Hemmalaget tog timeout med mindre än två minuter kvar av perioden och plockade ut Pettersson-Wentzel. Pär Arlbrandt reducerade till 1-3, men det blev aldrig någon riktig spänning. I stället för ytterligare en reducering satte Karlskrona den definitiva spiken i kistan när förre HV71-spelaren Riley Holzapfel skickade in 4-1 i tom kasse.

Förlusten försvårar HV71:s möjligheter att nå en topp sex-placering, vilket ger en direktplats till kvartsfinalspelet. I nuläget är avståndet upp till sjätteplacerade Djurgården sju poäng. Sju omgångar återstår av SHL:s grundserie.

 

 

 

 

 

OMGÅNG 44, 19 feb 2016

HV71 vann efter stark vändning

HV71 vann det första av två möten på lika många dagar mot Karlskrona. HV låg under med 2-0 men lyckades vända efter en stark tredje period. Adam Almqvist blev stor matchhjälte när han satte 3-2 i powerplay 13 minuter in på den tredje perioden.

HV71 tappade initiativet efter en stark inledande period men lyckades vända efter en enorm press i sista perioden.

– Vi gör 40 riktigt bra minuter idag, tyvärr tappar vi i andra och när de får ett turligt mål får de energi av det, säger Johan Lindbom till HV.

Matchfakta

Karlskrona - HV71 2-3 (0-0, 2-1, 0-2)

Andra perioden: 1-0 (6.23) Emil Larsson (Guter), 2-0 ..

Matchfakta

Karlskrona - HV71 2-3 (0-0, 2-1, 0-2)

Andra perioden: 1-0 (6.23) Emil Larsson (Guter), 2-0 (18.30) Alexander Bergström (Gartner, Kellmann), 2-1 (19.08) Emil Johansson (Campoli, Arlbrandt).

Tredje perioden: 2-2 (9.59) Oscar Sundh (Andersson, Almquist), 2-3 (13.33) Adam Almquist (Tedenby, Campoli), spel 5/4.

Skott: 14-33 (1-14, 10-8, 3-11).

Utv: KHK: 4x2. HV71: 1x2

Publik: 3570, ABB Arena Karlskrona

Efter en första period där HV dominerade stort och vann skotten med 14-1 dröjde det till andra perioden innan matchens första mål kom och det var hemmalaget som gjorde det.

Ledningsmålet för KHK var minst sagt turligt när Mattias Guter fullständigt missade sitt skott blev det istället en perfekt passning till Emil Larsson som tryckte in 1-0. Med 18.30 på klockan frispelades Alexander Bergström som elegant utnyttjade läget och satte 2-0.

Snabb reducering

HV71 lyckades reducera ledningen drygt 30 sekunder senare när Emil Johansson gjorde sitt första mål någonsin i HV-tröjan. Men det var ändå ett besviket HV som låg under efter två perioder.

– Inför tredje perioden sa vi att vi var besvikna på oss själva som hade gått ner oss, vi gör sen en riktigt stark period, säger Lindbom till Jnytt.

HV gick ut stenhårt och parkerade långa stunder i hemmalagets zon. Kvitteringen kom genom Oscar Sundh som snappade upp pucken och satte dit den bakom Johan Holmqvist.

 

HV71 vann med 3-2 mot Brynäs.

Omgång 43, 16 februari 2016

HV71 besegrade Brynäs med 3-2, stor hjälte blev Oscar Sundh som avgjorde med tre sekunder kvar att spela.

– Det har varit fantastiska dagar, sa Sundh som under måndagen förlängde sitt kontrakt med HV71 med två år.

– Det var väldigt viktigt att vi fick den här viktiga segern mot just Brynäs, vi måste inte bara vinna matcher utan vi måste vinna mot rätt lag också, sa matchhjälten Oscar Sundh när han blev intervjuad efter matchen.

HV71 rivstartade den viktiga matchen mot Brynäs genom att göra 1–0 i inledningen. Och det var ett snyggt mål. Kristofer Berglund lyfte in pucken mot mål, och Martin Thörnberg styrde snyggt och elegant in pucken bakom Felix Sandström i Brynäs mål.

Men HV klarade inte av att hålla ledningen perioden ut utan Brynäs kunde först kvittera genom Johan Alcén och sedan ta ledningen med 2–1 genom Jesper Ollas.

Snyggt mål

I den andra perioden hann man spela nästan tio minuter innan det att HV71 kvitterade till 2–2. Och det var åter ett snyggt HV-mål som publiken bjöds på. Den här gången var det matchens första målskytt, Martin Thörnberg som tillsammans med Pär Arlbrandt agerade framspelare till backen Adam Almquist som satte sitt femte mål för säsongen.

Efter målet spelade HV71 upp sig rejält och man hade ett par fina lägen att sätta 3-2 bakom Felix Sandström, men Sandström stod för ett par högklassiga räddningar och 2-2 stod sig perioden ut.

Sundh hjälte

Den tredje perioden såg länge ut att bli mållös, men det var hemmalaget HV71 som skapade de vassaste chanserna, framför allt då man med ungefär fem minuter kvar fick chansen i numerärt överläge. Men trots ett bra tryck fick man inte in pucken i mål och när alla trodde på förlängning, ja då dök Oscar Sundh ut som gubben i lådan och avgjorde med bara tre sekunder kvar att spela.

– Det har varit fantastiska dagar, jätteskönt när det blev klart med kontraktet och jag får fortsätta spela för den här föreningen jag älskar att spela för i två år till, sa matchhjälten efter matchen.

– Om jag ser ur mitt eget perspektiv var det såklart väldigt kul att få göra ett mål när det är sån här stämning i hallen med tre sekunder kvar. Det kändes som att det var stängt men sen letade den sig in i alla fall. Det kändes overkligt, sen var det bara eufori när vi firade nere i hörnet och publiken var helt galan i den här hallen.

För HV var segern extremt viktig. Förlust och man hade legat tolv poäng efter just Brynäs på sjätteplatsen, nu är det i stället sex poäng upp.

– Vi är inte i ett optimalt läge men det ser förhoppningsvis bättre ut än innan matchen. Bra för oss att få vind i seglen. Grymt viktigt, vi måste vinna mot rätt lag. Det var inte den snyggaste matchen, men vi krigade på och hade lite tillfälligheter på vår sida och lyckades ta en trea, sa Oscar Sundh.

 

 

 

  • "Våra misstag avgör matchen"

OMGÅNG 42, 6 feb 2016 

Djurgården har precis gjort mål på målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel. HV71 tvingades till slut se sig besegrat med 3-4 efter straffar. Foto: Christine Olsson/TT

 

"Våra misstag avgör matchen"

HV71 förlorade med 3-4 efter straffar i lördagens SHL-möte med Djurgården. Det var en underhållande och sevärd match helt i publikens smak.

– Vi skapade mycket chanser, men släppte till för mycket bakåt, säger Anton Bengtsson, en av HV71:s målskyttar, till Jnytt.

Niondeplacerade HV71 var sex poäng bakom sjuan Djurgården och var i behov av tre poäng för att ha en rimlig chans att nå en topp sex-placering.

Det blev bara en poäng – sedan stockholmarna dragit det längsta strået i straffläggningen.

– Det är absolut besvikelse så här efteråt. Alla var riktigt laddade innan och vi hade bestämt oss för att vinna den här matchen. Men tyvärr blev det några misstag som avgjorde, suckar Anton Bengtsson.

HV71 fick en bra start på matchen. Drygt fyra minuter in i första perioden gjorde Filip Sandberg matchens första mål när han styrde in ett handledsskott från Niklas Hansson i numerärt överläge.

I mitten av perioden fick Djurgården spela powerplay för första gången i matchen, och då kvitterade hemmalaget till 1-1. Tomi Sallinen fick ladda från högra tekningscirkeln och fick på ett skott som letade sig in i krysset bakom Fredrik Pettersson-Wentzel.

Gjorde mål i boxplay

Några fler mål blev det inte under de första 20 minuterna, som var fartfyllda och sevärda men som inte bjöd på särskilt många riktigt vassa målchanser.

– Vi visste att de skulle komma ut stenhårt i början. Det var fullsatt och de hade publiken med sig. Men vi redde ut det och skapade mycket, konstaterar Bengtsson.

Det blev en händelserik start på mittakten. Först återtog HV71 ledningen – i boxplay. Anton Bengtsson erövrade puck efter ett slarvigt uppspel och pricksköt sedan pucken i mål.

– Jag såg att han (målvakten Mikael Tellqvist) slängde upp pucken mot deras forward, men jag hann in framför honom. Jag fick ganska mycket tid, och det var skönt att det blev mål där, säger målskytten.

Djurgården utjämnade dock till 2-2 i samma numerära överläge när Daniel Brodin tryckte in en retur från nära håll.

Missade friläge

Anton Bengtsson fick sedan ett friläge där han inte lyckades överlista Mikael Tellqvist. I stället vände spelet och Daniel Brodin gjorde sitt andra mål i matchen när han rakade in en retur efter en stolpträff.

– Hade vi fått ett mål där hade vi kunnat bygga upp energi, så det kändes lite surt, säger Bengtsson.

Djurgården hade det mesta av spelet i slutet av andra perioden, men 3-2 stod sig tills mer än halva tredje perioden var spelad. Men efter 11.12 kvitterade HV71 till 3-3, och precis som vid de två tidigare målen var det tredjekedjan som producerade. Filip Sandberg agerade påpassligt när Djurgården drällde med pucken och spelade fram Christoffer Törngren som kunde lägga in pucken mellan benen på Tellqvist.

– Vi kom ut starkt i tredje där jag tycker att vi dominerade. Det var skönt att vi fick vårt mål så pass tidigt, säger Bengtsson.

Några fler mål blev det inte under ordinarie tid, och matchen gick därför till förlängning. Den blev mållös och matchen gick därför till ett avgörande på straffar.

”Är inte godkänt”

Marcus Sörensen gjorde mål på Djurgårdens första straff när han fintade bort Pettersson-Wentzel. Ingen av HV71:s tre straffskyttar – Pär Arlbrandt, Christoffer Törngren och Niklas Hansson – lyckades göra mål och bonuspoängen hamnade därför hos Djurgården.

– Vi hade chanser när vi fick powerplay i förlängningen, men det ville sig inte. Vi fallerade i andra perioden där vi slarvade vid deras mål och var illa ute i slutet av perioden. Men det var starkt att komma igen i tredje. Det var bra med en poäng men vi ville haft tre, säger tränaren Johan Lindbom till C More.

– Vi var med i hela matchen och skapade mycket chanser. Däremot släppte vi till för mycket bakåt vilket gav dem powerplay. Att släppa in två mål i boxplay är inte godkänt, vid deras andra mål vann vi inte kampen framför mål, säger Bengtsson.

Kedjan med Bengtsson, Filip Sandberg och Christoffer Törngren låg bakom samtliga tre HV71-mål – och man var lagets klart bästa formation mot Djurgården.

– Det var en bra insats, och vi tar med oss att vi äntligen fick utdelning. Det är självklart skönt och det ger självförtroende. Vi har inte kommit upp i samma poängskörd som förra säsongen, men det gäller att inte tänka så mycket på det, säger Anton Bengtsson.

Ishockey, SHL

Djurgårdens IF-HV71 4-3 str (1-1, 2-1, 0-1, 0-0, 1-0)

Första perioden: 0-1 (4.17) Filip Sandberg (Hansson, Tedenby), spel 5/4, 1-1 (11.26) Tomi Sallinen (Alvarez, Lehtonen), spel 5/4.

Andra perioden: 1-2 (1.51) Anton Bengtsson, spel 4/5, 2-2 (2.28) Daniel Brodin (Thoresen, Ljungh), spel 5/4, 3-2 (5.30) Daniel Brodin (Sallinen, Lehtonen).

Tredje perioden: 3-3 (11.12) Christoffer Törngren (Sandberg).

Avgörande str: 4-3 Marcus Sörensen.

Skott: (9-8, 20-11, 7-10, 1-2, 1-0).

Utv: DIF: 3x2. HV71: 4x2.

Domare: Mikael Holm och Linus Öhlund.

Publik: 7 950, Hovet.

 

 

 

 

.............................................................

OMGÅNG 41, 4  februari 2016  

HV71 vann efter bra match

HV71 besegrade Frölunda med 5–3. Detta efter att laget gjort en väldigt fin insats.

Om det var ett blekt HV71 som skrinnade ut på isen i Kinnarps Arena i tisdags kväll så var det något helt annat under torsdagskvällen.

Den första periodens första tio minuter var väldigt bra för hemmalaget, och det gav också utdelning när Mattias Tedenby gjorde mål. Målet föregicks av Tedenbys kedjekamrat Martin Thörnberg träffade stolpen i mer eller mindre öppet mål, returen gick rakt ut till Tedenby som enkelt tryckte in pucken i mål.

Målet kom i powerplay precis när halva perioden var spelad. Målet fungerade dock som en kraftig injektion för gästande Frölunda som tog över händelserna på isen allt mer, och när de väl bet sig fast i HV:s zon var de för tunga och till slut kom också utdelningen då Johan Sundström kvitterade.

Via ett riktigt hårt och rappt handledsskott kunde dock Christoffer Törngren åter ge HV71 ledningen i slutet av perioden.

Arlbrandt nätade igen

I den andra perioden kunde Pär Arlbrandt sätta dit 3–1, hans andra mål i HV-tröjan sedan han kom tillbaka till SHL.

Hans första mål kom som bekant i tisdags mot Rögle.

HV71 såg ut att kunna hålla tvåmålsledningen till paus men Frölunda reducera till 3–2 efter lite slarv från HV:s håll. Målet kom med bara 45 sekunder kvar att spela.

Andra perioden avslutades med en kalldusch för HV – tredje inleddes med en ny.

HV i gungning

Erik Christensen blev utvisad två minuter direkt i inledningen och gästande Frölunda skapade ett hårt tryck mot HV:s mål. Och det gav till slut resultat i form av en kvittering.

Efter målet var HV rejält i gungning och Frölunda hade flera vassa lägen att kunna sätta ledningspucken, men Fredrik Pettersson Wentzel gjorde ett par vassa räddningar.

Men inom loppet av nära två minuter i mitten av tredje perioden ryckte HV71. Först genom 4–3 av Simon Önerud, sen genom 5–3 av Niklas Hansson.

Tvåmålsledningen var väldigt stabil för HV71 som visade prov på uppoffrande spel och tillsammans med en storspelande Pettersson Wentzel i målet klarade man av att hålla undan och ta en mycket viktig trepoängare.

 OMGÅNG 41 2015-2016

PO   Lag S V F Mål PO
1   Skellefteå 41 27 8 128:84 44 90
2   Frölunda 41 25 11 146:92 54 85
3   Luleå 41 22 14 111:102 9 74
4   Färjestad 41 17 9 111:101 10 73
5   Linköping 41 17 11 122:94 28 71
6   Brynäs 41 19 15 110:103 7 68
7   Djurgården 41 19 15 114:104 10 67
8   Växjö 41 18 17 116:115 1 63
9   HV71 41 17 18 112:109 3 61
10   Örebro 41 16 16 111:119 -8 60
11   Rögle 41 12 23 92:124 -32 44
12   Malmö 41 10 23 87:121 -34 42
13   MODO 41 10 26 95:133 -38 37
14   Karlskrona 41 4 27 99:153 -54 26

 

 

OMGÅNG 41 2014-2015 

PO   Lag S V F Mål PO
1   Skellefteå 41 26 9 125:80 45 86
2   HV71 41 18 13 113:100 13 70
3   Linköping 42 18 13 114:101 13 69
4   Frölunda 40 16 11 97:87 10 69
5   Växjö 41 17 14 117:98 19 67
6   Örebro 41 14 13 109:97 12 64
7   Färjestad 41 15 14 94:102 -8 63
8   Luleå 42 14 19 95:100 -5 57
9   Djurgården 42 12 16 99:115 -16 56
10   Leksand 42 15 21 95:123 -28 54
11   Brynäs 42 13 22 103:126 -23 49
12   MODO 41 8 21 97:129 -32 4

 

 .....................................................................

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rögle fortsätter spöka för HV

Jönköping HV71 har det inte lätt mot Rögle.

OMGÅNG 40, 2 feb 2016

På torsdagen kom HV:s tredje raka nederlag, det fjärde mot Rögle den här säsongen.

Patrick Cehlin avgjorde matchen med sitt 3-2-mål efter straffar.

 

Gästerna tog ledningen efter drygt sju minuters spel.

Christopher Liljewall satte dit pucken efter ett tamt HV-agerande i egen zon.

HV:s replik kom knappt tre minuter senare. Mattias Tedenby fick pucken av Chris Abbott, ryckte sig loss och tog några kvicka skär innan han skickade in pucken till 1-1.

I den andra perioden skapade HV flera fina lägen lägen till ett ledningsmål. Och efter knappt halva den andra akten kom det.

Emil Johansson hittade, med en mycket kylig passning, fram till Pär Arlbrandt som kunde sätta 2-1 i öppet mål. Målet betydde Arlbrandts första sedan han presenterades för klubben för en vecka sedan.

Men glädjen blev kortvarig för HV:s nyförvärv som, efter ett långt byte, åkte mot avbytarbåset när Rögle kom till anfall.

Bortalaget utnyttjade spelövertaget och kvitterade genom Jordan Smotherman.

Lagen bytte chanser i den tredje perioden där hemmalaget skapade det mesta av det bästa.

Erik Christensen fick ett gyllene läge, Kristofer Berglund likaså, men Oscar Dansk stod för några fina räddningar.

Efter en mållös förlängning, där Jordan Smotherman fick det bästa läget, kom i stället avgörandet efter straffar.

Där blev det gästerna som drog det längsta strået då Patrick Cehlin blev matchvinnare.

Därmed har Rögle vunnit samtliga möten med HV den här säsongen.

 

 ................................................................

 

AdTech Ad

HV71 överkört av Linköping

OMGÅNG 39 

Ett mycket starkt Linköping satte högsta fart från början och det blev precis så svårt för HV71 som förväntat.
Linköping besegrade HV med 5-1 (2-1, 2-0, 1-0) och tog sin åttonde raka seger. Förlusten innebär att HV halkar efter alltmer i jakten på sjätteplatsen i SHL-tabellen

HV71 kom till Linköping utan finske backbjässen Jere Karalahti på isen. Men det handlade inte om någon skada när det gäller Karalahti.
- Konkurrens på backsidan, kommenterade HV-tränaren Johan Lindbom det hela utan att vilja utveckla samtalet ytterligare.
Att det ligger betydligt mer än så bakom det faktum att Karalahti inte spelade råder det ingen tvekan om…
Linköping startade matchen i ett mycket hårt tempo och sköljde över HV71 rejält i inledningen.

Två jättechanser
Redan efter ett par minuters spel hade man skapat två jättechanser som HV-målvakten klarade av. Först från Garrett Roe och sedan Carl Dahlström.
Men det blev till slut 1-0. När Rhett Rakhshani fick öppet läge framför Ersberg gjorde han inget misstag.
Linköping hade pucken bakom HV-kassen och spelade in den till den förre HV-spelaren Rakhshani som inte gjorde något misstag. HV-backen Emil Johansson tappade helt markeringen på transatlanten.
HV-tränaren Johan Lindbom tvingades att ta timeout redan efter 3.46. Så långt var HV totalt utspelat.

Kvitterade direkt
Om det var timeouten som gjorde det låter vi vara osagt. Men det hann inte gå mer än 36 sekunder innan Simon Önerud kvitterade till 1-1. Ett löst skott från vänsterposition fumlade LHC-målvakten David Rautio in, en rejäl målvaktstavla.
Efter målet spelade HV upp sig och skapade flera fina chanser. Bland annat hade Pär Arlbrandt ett skott i ribban.
Men när LHC fick spela i numerärt överläge för första gången kom 2-1. Allt började med att Chris Abbott blev bortplockad av linjedomaren som tekare. Pucken vanns sedan klockrent av LHC. Efter skott från blålinjen styrde Niklas Persson in 2-1 framför Erik Ersberg.

Inledde starkt
HV71 kom ut och inledde starkt i den andra perioden. Flyttade upp spelet och satte press högre upp i banan på LHC. Man skapade också ett par riktigt farliga lägen framför David Rautio.
Men man fick inte in pucken i mål. Trots lägen av Martin Thörnberg och Anton Bengtsson blev det inga mål. Thörnberg hade ett mycket fint läge mitt i slottet efter att ha frispelats av Pär Arlbrandt.
- Det är mitt jobb att sätta Thörnberg i läge. Han har ett riktigt bra skott, tyckte Arlbrandt i periodpausen.
- Själv tycker jag att det känns bättre idag än i den senaste matchen. Vi gör stundtals en riktigt bra period.

Blekt ingripande
Det roliga tog slut efter 1drygt 13 minuter då Jacob Lilja slog in 3-1. Och återigen handlade det om ett blekt målvaktsingripande, den här gången av Erik Ersberg som enkelt släppte pucken mellan benen.
Av bara farten kom 4-1 i numerärt överläge. Mattias Tedenby satt utvisad för en onödig charghing och då klapp-klapp-spelade LHC där Chad Billins stötte in pucken i öppet mål.

Avslaget i tredje
Den tredje perioden blev mer eller mindre en transportsträcka för LHC som bevakade sin ledning. HV försökte några gånger sätta press men fick aldrig den tidiga utdelningen som man hade behövt för att få kontakt med LHC.
För första gången på tre år var det slutsålt i hemmahallen. Publiken fick se LHC för åttonde gången i rad vinna på hemmais.
Johan Lindbom satsade allt på slutet och plockade ut målvakten Erik Ersberg efter 15.50 för att försöka få kontakt.

Mål i tom bur
Man fick till några halvchanser men inga mål. I stället slutade det som det brukar göra när ett lag tar ut målvakten, motståndarna gör mål. 5-1 kom genom Henrik Törnkvist innan slutsignalen

 

 

 

HV71 förlorade i Arlbrandts debut

OMGÅNG 38, 2016-01-28

HV71 fick se sig besegrat med 2-5 mot Skellefteå i torsdagskvällens SHL-möte. Pär Arlbrandt fick lämna isen poänglös i sin comeback i HV71.

Fakta

Ishockey, SHL

HV71-Skellefteå AIK 2-5 (0-2, 2-1, 0-2)

Första perioden: 0-1 (6.48) Adam Pettersson, 0-2 (8.48) Andrew Calof (Zackrisson, Ritola).

Andra perioden: 1-2 (0.17) Erik Christensen, 1-3 (12.44) Arvid Lundberg (Heed, Ericsson), 2-3 (16.01) Filip Sandberg (Önerud), spel 4/5.

Tredje perioden: 2-4 (1.24) Mattias Ritola (M. Pettersson, Lindgren), 2-5 (18.52) Adam Pettersson (P. Lindholm, M. Lundberg), mål i tom kasse.

Skott: 24-24 (6-9, 13-6, 5-9).

Utv: HV71: 4x2. SAIK: 2x2.

Domare: Mikael Sjöqvist och Daniel Winge.

Publik: 6 014, Kinnarps Arena.

Första perioden:

HV71, med återvändande Pär Arlbrandt i laget, jagade tredje raka segern och säsongens första vinst mot serieledande Skellefteå.

Arlbrandt, som spelade i samma kedja som Erik Christensen och Martin Thörnberg, höll sig framme direkt. Redan i hans andra byte, tre minuter in i matchen, fick han ett bra skottläge. Men Markus Svensson i bortamålet reagerade snabbt.

Det var dock Skellefteå som gjorde matchens första mål. Backen Ryan O´Byrne stod för en rejäl bjudning och tappade pucken till Adam Pettersson som säkert lyfte upp pucken i nättaket när han kom fri med Fredrik Pettersson-Wentzel. Därmed fick HV71-målvakten inte hålla nollan för tredje matchen i rad.

Bara två minuter senare utökade Skellefteå ledningen till 2-0. Gästerna kom i ett två mot ett-läge på en spelvändning och Andrew Calof blev målskytt efter att ha fintat bort hemmaförsvaret.

HV71 kom inte upp i samma nivå efter andra målet, men i slutminuten trodde publiken att det var reducerat. Lawrence Pilut skickade pucken i mål från nära håll, men målet dömdes bort sedan Pilut petade in pucken med hjälp av skridskon.

Andra perioden:

HV71 reducerade i stället 17 sekunder in i mittakten. Erik Christensen utnyttjade en bjudning av Skellefteåförsvaret och stänkte upp pucken i nättaket.

Skellefteå var nära att utöka ledningen när Erik Forssell fick ett friläge i powerplay. 3-1-målet kom i stället bara några sekunder efter att HV71 blivit fulltaligt. Arvid Lundberg skickade iväg pucken från tekningscirkeln och fick se den leta sig in i mål bakom Pettersson-Wentzel.

Skellefteå fick spela fem mot tre i en minut, och då trodde nog många på att västerbottningarna skulle dryga ut ledningen ytterligare. Men i stället reducerade Filip Sandberg, som erövrade puck direkt när han kom från utvisningsbåset och sedan hittade en lucka bakom Svensson.

Strax därefter fick HV71 straff sedan Erik Christensen blivit hakad i friläge. Christensen tog straffen själv men lyckades inte överlista Svensson.

Som helhet spelade HV71 upp sig i andra perioden, jämfört med hur det såg ut i första.

– Det var otroligt härligt att vi fick in 2-3-målet, nu är vi verkligen med i matchen. Vi spelade mycket bättre i andra, och det ska vi fortsätta med. Men vi behöver hålla i pucken mer och ha längre anfall, sade Pär Arlbrandt i en pausintervju.

Tredje perioden:

Det kändes väldigt öppet inför de avslutande 20 minuterna, men precis som i andra perioden gjorde Skellefteå ett tidigt mål. En genomskärande passning nådde Mattias Ritola, som fick öppen gata mot målet.

HV71 var riktigt nära att reducera då Anton Bengtsson träffade ribban knappt fem minuter kvar. Hemmalaget tog ut målvakten och satsade allt på ett kort för ett få till en reducering, men då satte Skellefteå spiken i kistan med ett mål i tom kasse.

 

 

 

HV71 nollade serieledarna

OMGÅNG 37,2016-01-26

HV71 har inte övertygat på bortaplan på slutet. Men på tisdagskvällen besegrades serieledande Frölunda med 2-0 efter en övertygande insats.

Fakta

Ishockey, SHL

Frölunda HC-HV71 0-2 (0-1, 0-1, 0-0)

Första perioden: 0-1 (16.39) Mattias Tedenby (Önerud, Abbott).

Andra perioden: 0-2 (14.56) Ryan O´Byrne.

Skott: 28-20 (7-11, 8-6, 13-3).

Utv: HV71: 2x2.

Domare: Tobias Björk och Sören Persson.

Publik: 8 923, Scandinavium.

Första perioden:

HV71 har en tuff vecka med möten med topplagen Frölunda, Skellefteå och Linköping. Det började på bästa tänkbara sätt när Frölunda besegrades på bortaplan.

Det var dock göteborgarna som skapade de bästa chanserna i början av matchen. Målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel sattes på prov flera gånger i matchinledningen då Ryan Lasch och Spencer Abbott hade varsitt farligt läge.

HV71 var inte heller ofarligt. Martin Thörnberg hade ett skott som tog i stolpe och unge Lias Andersson höll sig framme flera gånger när han för första gången ställdes mot Frölunda i Scandinavium.

Matchens första mål kom efter 16.39, och det var HV71 som tog ledningen efter en spelvändning. Mattias Tedenby blev framspelad av Simon Önerud och lyfte upp pucken i mål bakom målvakten Lasse Johansson.

– Det gäller att inte tänka för mycket utan skjuta där det är öppet. Jag fick en bra passning av Simon och försökte skjuta över axeln. Jag är jättenöjd med vår period, vi spelar tajt i mittzon och gör det svårt för dem att komma igenom, sade Tedenby till C More.

Andra perioden:

Det var mest Frölunda i perioden, men Pettersson-Wentzel stod emot hela tiden. I stället utökade HV71 ledningen till 2-0. Backen Ryan O´Byrne sköt från sargkanten och fick se den gå i mål bakom en skymd Lasse Johansson.

– Det känns bra. Vi ska fortsätta få ner pucken djupt på dem och jobba därifrån. För egen del försöker jag gå ut och smälla på, ta pucken mot kassen och skapa chanser för att ge laget energi. Jag vill spela offensiv hockey, sade Lias Andersson till C More.

Tredje perioden:

Frölunda hade det mesta av spelet under de avslutande 20 minuterna, vann skotten med 13-3 men var bara nära. Trots tryck under stora delar av perioden var det få riktigt vassa målchanser.

Hemmalaget tog ut Lasse Johansson med två minuter kvar, men fick inte till någon slutforcering.

Fredrik Pettersson-Wentzel fick därmed hålla nollan för andra matchen i rad. Det är något som bara två tidigare målvakter i HV71 – Hannu Lassila och Peter Åslin – hade lyckats med tidigare.

– Det var kul att vi gjorde en riktigt bra match. Vi var passiva i början av dagens match, men vi stod upp helhjärtat hela vägen in, summerade tränaren Johan Lindbom matchen i C More.

Det här var HV71:s första seger på bortaplan sedan 12 december, då Färjestad besegrades.

 

 

 

 

 

 .............................................................

HV71 vann – efter fula överfallet

OMGÅNG 36, 2016-01-23

HV71 besegrade Modo med 3-0 i en match med lågt underhållningsvärde.

Men det stora samtalsämnet var Chris Campolis huvudtackling mot Peter Öberg, något som kan resultera i en lång avstängning för HV71-backen.

Fakta

Ishockey, SHL

HV71-Modo Hockey 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

Andra perioden: 1-0 (5.43) Erik Andersson (Johansson), 2-0 (16.46) Anton Bengtsson (Sandberg).

Tredje perioden: 3-0 (7.41) Oscar Sundh (Andersson, Christensen).

Skott: 22-25 (5-6, 10-9, 7-10).

Utv: HV71: 1x2, 1x5, 1x20. Modo: 5x2 1x10.

Domare: Tobias Björk och Mikael Nord.

Publik: 6 382, Kinnarps Arena.

Första perioden:

HV71 förlorade med 1-4 i fredagskvällens möte mellan lagen, och var därför ute efter revansch i det andra back to back-mötet den här helgen.

Modo fick chansen att spela boxplay redan efter 13 sekunder, men det var HV71 som hade den bästa chansen när Anton Bengtsson fick ett friläge med en man mindre.

Inget mål där, och inte heller Erik Andersson lyckades näta när han fick ett bra läge från nära håll. Jonatan Bjurö var på sin vakt och svarade för en bra benparad.

Den inledande perioden slutade mållös, men det absolut inte händelsefattigt. När knappt halva perioden var spelad delade Modos Bobby Butler ut en smäll mot huvudet mot HV71-forwarden Ted Brithén. Brithén såg ut att vara groggy, gick omgående ut i omklädningsrummet och hade spelat färdig för den här matchen.

Efter 17.42 fick HV71-backen Chris Campoli matchstraff sedan han knockat Modos Peter Öberg. Öberg låg länge orörlig på isen och fick ledas ut i omklädningsrummet med en befarad hjärnskakning. Tacklingen skedde blindside och pucken var inte i närheten.

Andra perioden:

HV71 fick spela boxplay i fem minuter som en följd av matchstraffet på Campoli, men Modo var ofarligt med en man mer och skapade knappt en målchans.

I stället tog HV71 ledningen 5.43 in i perioden. Erik Andersson fick pucken på egen planhalva, tog sig framåt och skickade säkert pucken i mål bakom Bjurö. Det var Anderssons tredje mål för säsongen och det första efter 17 mållösa matcher i rad.

Senare i perioden bröt Anton Bengtsson sin 14 matcher långa måltorka genom att ge HV71 ledningen med 2-0. Bengtsson skickade pucken i mål ur mycket snäv vinkel efter att Filip Sandberg stått för förarbetet.

– Det var lite bättre spel i andra, men det var framför allt skönt att få utdelning. Det är hårt jobb som har gjort att vi spelar bättre, vi forecheckar på ett annat sätt och får ner dem. Men vi har mer att ge, sade 2-0-skytten i en pausintervju.

Tredje perioden:

HV71 hade bra kontroll på matchen, och 7.41 in i perioden stärkte man greppet ytterligare. Oscar Sundh utökade hemmalagets ledning till 3-0 när han hittade en lucka bakom Bjurö efter en spelvändning.

HV71 fick spela flera powerplay men segern stannade vid 3-0. Det innebär att målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel fick hålla säsongens första nolla.

Som helhet var det dock en match med lågt underhållningsvärde. HV71 var det bättre laget och vann rättvist mot ett Modo som ser ut att få en tuff kamp för att undvika kvalspel.

 

 

 

Vi har inte löst mysteriet än"

OMGÅNG 35, 2016-01-22

HV71 förlorade bortamatchen i Fjällräven Center mot Modo med 4-1 under fredagskvällen. Det var en riktigt blekt insats från ett formsvagt HV som redan imorgon får chansen att revanschera sig när man tar emot Modo i Kinnarps Arena.

– En av våra blekaste insatser och definitivt för blek för att få med några poäng idag, säger HV:s tränare Johan Lindbom.

Det är ju så det funkar nuförtiden. SHL har infört back-to-back möten vilket har fått blandade reaktioner. Lagen möter varandra två gånger på två dagar där man turas om att stå för värdskapet. Ett försök att krydda till den långa grundserielunken innan slutspelet börjar. Ikväll förlorade HV och imorgon ska de möta samma motståndare igen, men då alltså med en hemmapublik i ryggen.

– Ingen i vårt omklädningsrum är nöjd med den här insatsen, nu gäller det att komma ut med en väldig revanschlusta imorgon och visa för oss själva och för publiken att vi är bättre än så här.

Tur att man inte släppte in mål

Nu till kvällens match. Det var två lag som ville ta kontroll direkt men där båda lagen var oförmögna att göra det. Den höga pressen från lagen ledde istället till slarvigt spel och pucken hela tiden bytte ägare. Av de få chanser som skapades hade Modo de farligaste. Fredrik Pettersson-Wentzel fick rädda skott från Victor Olofsson, Bobby Butler och den gamla HV-spelaren Per-Åge Skröder som alla var nära att spräcka nollan.

HV hade tur som kom ifrån den första perioden utan att släppa in ett mål. Tur hade också Modos kapten Noah Welch som vispade till HV:s Simon Önerud i ansiktet med sin klubba. Ingen åtgärd från domarna som istället blåste av den första perioden.

Den andra perioden var till och med värre än den första på bortalaget. När Lawrence Pilut täckte ett skott som landade precis framför Peter Öberg hamnade man i underläge. Öberg klippte till pucken och gav hemmalaget ledningen. Målet gav Modo energi och med bara farten spelade man ett snyggt kombinationsspel där HV inte hängde med. Olofsson avslutade anfallet med att skjuta in 2-0 i krysset, hur snyggt som helst.

En av säsongens sämsta perioder

Lindbom försökte väcka laget med en time-out men det gav ingen effekt. HV gjorde en av säsongens sämsta perioder. Med dåligt passningsspel, förlorade närkamper, noll kreativitet och spelglädje, och förvirrat spel i egen zon.

Oskar Sundh gav HV lite hopp när han var först på en oväntad retur från Modos målvakt Jonatan Bjurö. Men det hoppet släcktes snabbt av Carl Grundström två minuter senare. Oväntat vände han och sköt ett skott som grundlurade PW.

Kristian Jakobsson satte också 4-1 med minuten kvar vilket blev slutresultatet. Den skillnaden fanns faktiskt mellan lagen under kvällens match. Nu måste HV visa sig själva och sina supportrar att man kan resa sig redan imorgon.

Den ojämna formen förbryllar HV-supportrarna och Lindbom är öppen när frågan kommer.

– Jag har inte hittat den nyckeln än. Det är som du säger och vi är medvetna om det och jobbar på det. Men vi har inte lyckats lösa mysteriet.

 

 

........................................

HV71–Djurgården 4–2

Omgång 34, 2016-01

Fredrik Pettersson Wentzel vaktade åter HV71:s mål.

Och precis som vanligt var han väldigt bra.

– Det är mitt jobb att rädda puckar, sa han till Jnytt efter matchen.

Fakta

HV71–Djurgården 4–2 (1–1, 1–0, 2–1)Första perioden: 0–1 (3.31) Patrick Thoresen (Matt Anderson), 1–1 (17.15) Niklas Hansson (Lawrence Pilut, Mattias Tedenby) spel fem mot fyra.Andra perioden: 2–1 (17.18) Mattias Tedenby (Chris Abbott, Martin Thörnberg).Tredje perioden: 2–2 (5.16) Patrick Thoresen (Matt Anderson, Markus Ljungh) spel fem mot fyra, 3–2 (8.36) Simon Önerud (Lawrence Pilut, Mattias Tedenby) spel fem mot fyra, 4–2 (19.59) Lawrence Pilut.Skott: 28–28 (9–9, 12–10, 7–9).Utv, HV 71: 5x2. Djurgården: 5x2.Domare: Andreas Harnebring, Stockholm och Daniel Winge, Leksand.Publik: 6 628.

HV71 besegrade Djurgården med 4–2. HV:s mål vaktades åter av Fredrik Pettersson Wentzel efter det att Erik Ersberg blev skadad i torsdagens match mot Örebro.

– Det kändes bra, jag var lite rostig i första perioden, jag har ju inte spelat så mycket på senaste tiden, sen kom jag in i det bra. Jag tycker att vi som lag kommer in i det mer och mer också. Till slut vinner vi tajt med rättvist, grymt viktiga poäng.

Fredrik Pettersson Wentzel fick stå på huvudet vid flera tillfällen för att rädda HV71 till segern. Utespelarna var stundtals lite väl gästvänliga mot Djurgården.

– Framför allt i första perioden har vi många turn overs mot oss, deras första mål är turn over och då blir man straffad i den här ligan. Jag tycker vi plockar bort det mer och mer och tillbringar mer tid i deras zon.

Du fick göra en hel del fina räddningar, jag tänker framför allt på två vassa benparader?

– Ja, jo. Det är mitt jobb att rädda puckar, jag får göra allt jag kan för att rädda, jag fick göra några viktiga räddningar i dag, det var kul och skönt.

Hur viktig var segern?

– Otroligt viktig, en av de viktigaste i år, hade vi förlorat i dag hade varit lite mycket poäng att ta igen, lagen vinner hela tiden känns det som. Nu har vi hugg igen och förhoppningsvis kan vi fortsätta vinna.

Vad ska ni göra för att bli mer stabila då?

– Förhoppningsvis nu när det är väldigt viktiga matcher så kan vårt lag gynnas av det och hitta ett sätt att vara bra varje match. Alla har sett att vi har en hög högstanivå, sa Fredrik Pettersson Wentzel.

Skadeläget i laget

Så var det det där med att Erik Ersberg och hans skada.

– Mindre mjukdelsskada från matchen sist. Han har fått köra lite rehab och kommer sannolikt vara med i träning i nästa vecka, sa HV71:s sjukgymnast Andreas Frostemark efter matchen.

Ryan O´Byrne är tillbaka från sin ryggskada i nästa vecka Frostemark räknar med att både han och Adam Almquist som är sjuk ska kunna vara åter i laget nästa match.

Kevin Stenlund kommer av allt att döma också han vara med i full träning nästa vecka.

 

 

.........................................................................................

 

HV71 blev nollat av Örebro

OMGÅNG 33 2016-01-14

Missade målchanser framåt – och kostsamma misstag som resulterade i baklängesmål. HV71 hade en tuff kväll och förlorade med 0-3 borta mot Örebro.

Fakta

Ishockey, SHL

Örebro HK-HV71 3-0 (0-0, 1-0, 2-0).

Andra perioden: 1-0 (11.49) Libor Hudacek.

Tredje perioden: 2-0 (5.25) Joel Mustonen (Viitaluoma, Weinstock), 3-0 (17.21) Marcus Weinstock (Viitaluoma).

Skott: 32-30 (11-8, 13-6, 8-15).

Utv: HV71: 2x2.

Domare: Marcus Linde och Patrik Sjöberg.

Publik: 5 287, Behrn Arena.

Det ville sig inte för HV71 den här kvällen. Trots 30 skott på mål tvingades gästerna se sig besegrade av Örebro, som därmed reducerade avståndet mellan lagen till en poäng. Dessutom är avståndet upp till sjätteplacerade Växjö nu sju poäng.

– Om vi hade vunnit i kväll hade vi framför allt hakat på uppåt. Vi siktar på att komma direkt till slutspel och har en riktigt viktig match mot Djurgården på lördag då vi kan knappa in på avståndet till dem, säger Erik Ersberg.

Det var ont om riktigt farliga målchanser under de första 20 minuterna av matchen, och första perioden slutade mållös.

– Vi pratade mycket om att få en bra start och vi stod upp bra i början. Vi hade en del lägen även om det inte var några superchanser. Det var synd att vi inte kunde få dit någon av dem, säger Ersberg.

”Svårare för oss”

Matchens första mål kom först 11.49 in i andra perioden. Libor Hudacek snappade upp ett felpass, kom fri från egen blålinje och lurade elegant bort Ersberg.

– Han kom mot mig i hög fart och lurade ner mig. Det målet kändes väldigt viktigt. Efter det kunde de kontrollera matchen, säger HV-keepern.

Under resten av mittakten handlade det mesta om Örebro, som hade flera chanser för ett 2-0-mål. Joel Mustonen prickade stolpen och senare fick hemmalaget en dubbelchans i samma anfall sedan HV71 inte fått bort pucken framför mål.

HV71 tog initiativet i tredje perioden, men lyckades inte göra mål på någon av sina chanser. I stället utökade Örebro ledningen till 2-0. Pucken studsade, via målramen, ut till Joel Mustonen som fick på ett välplacerat skott som letade sig in bakom Ersberg.

– De fick 2-0 hyfsat tidigt, och det gjorde att vi fick jaga lite grann. De försvarade sig och låg på kontring, och det gjorde det svårare för oss, säger Ersberg.

Misslyckat uppspel

Örebro punkterade matchen genom att sätta 3-0 efter 17.21. Marcus Weinstock skickade upp pucken i krysset efter ett misslyckat uppspel från HV71.

Det målet blev matchens sista. Gästerna tog timeout direkt efter målet och plockade ut Ersberg, men 0-3-underläget var för stort att hämta ikapp på den tid som återstod.

– Deras andra och tredje mål satt fint i krysset. Det var bra avslut, säger Ersberg, som inte kan lastas för något av målen.

– Det kändes bra från början för egen del. Som målvakt vill man aldrig släppa in tre mål, men mig själv kändes det helt okej hela matchen.

Det som fällde HV71 var i stället misstag bakåt vid två av tre mål och uddlösheten framåt.

– Det är enkelt att sammanfatta den här matchen: De gjorde tre mål och vi gjorde inget alls. Vi hade chanser men det gäller att sätta dit dem. Vi hade behövt ha mer trafik framför mål, vi måste ha modet att gå hårdare på mål. Periodvis såg det bra ut i dag, men det är målen som räknas, säger tränaren Johan Lindbom till C More.

”Saknade inte chanser”

– Vi saknade inte chanser. De är svårt för mig att säga vad som bra, men den sista procenten saknades i dag, säger Erik Ersberg, som har turats om att vakta HV-målet med Fredrik Pettersson-Wentzel på slutet.

– Det har varit så hela säsongen, bortsett från när jag var skadad. Då gjorde han det jättebra. Vi sporrar varandra bra på träning och kommer bra överens. Den som är het ska få spela. Vill man spela mycket måste man spela bra när man får chansen.

 

 

 

.......................................................................................................

Stark avslutning gav HV segern

OMGÅNG 32, 2016-01-09

HV71 svarade för en mycket stark avslutning när man besegrade Luleå med 5-3 i Kinnarps Arena.

Stor del i segern hade Adam Almqvist som gjorde både 3-3 och 4-3 i tredje perioden när HV vände underläge 2-3 till seger 5-3.

Matchfakta

Ishockey, SHL

HV71-Luleå 5-3

(0,1, 2-1, 3-1)

Första perioden: 0-1 (16-05) Anton Hedman (Micflikier/Melart).

Andra perioden: 1-1 (10.17) Kristofer Berglund (Thörnberg). 2-1 (12.16) Erik Christensen (Önerud/N. Hansson) spel fem mot fyra. 2-2 (18.52) Peter Cehlarik (Schira).

Tredje perioden: 2-3 (3.51) Ilari Melart. 3-3 (9.37) Adam Almqvist (Sandberg/Törngren). 4-3 (11.16) Adam Almqvist (Törngren/Abbott). 5-3 (18.45) Oscar Sundh (Berglund/Thörnberg) spel fem mot sex.

Skott: 30-28 (8-7, 7-12, 15-9).

Utvisningar, HV: 0x2 min. Luleå: 3x2 min.

Domare: Mikael Andersson/Mikael Sjöqvist.

Publik: 6.184.

HV71 inledde matchen bäst. Skapade en viss press framför Daniel Larsson i Luleås mål, utan att för den skull några direkta farligheter.

Efter fem-sex minuter avmattades HV:s press och spelet som helhet blev sämre. Varken Luleå eller HV bjöd på några direkta målchanser men det var trots allt HV som var det starkaste laget.

Överraskande mål

Därför kom Luleås ledningsmål efter drygt 16 minuter något överraskande. Anton Hedman frispelades i slottet och pricksköt in ledningsmålet bakom Erik Ersberg.

Målet föregicks av misstag i markeringsspelet där framförallt Martin Thörnberg tappade sin spelare.

Perioden som helhet var ingen höjdare. HV ägde pucken mer men hade svårt att skapa några chanser.

- Vi började bra men kan betydligt bättre, analyserade Chris Abbbott i periodpausen.

Bäst intentioner hade Filip Sandberg, Anton Bengtsson och Christoffer Törngren.

Rutinerade spelare

Däremot måste man begära betydligt mer av de namnkunniga spelarna. Martin Thörnberg, Erik Christensen kliver inte fram som man förväntar sig.

I den andra perioden kom HV ut och var riktigt pigga från start. Det gav också resultat när Kristofer Berglund gjorde sitt första mål i HV-tröjan fram till 1-1.

Av bara farten kom 2-1 till HV när Erik Christensen prickade rätt. Målet kom i numerärt överläge när Emil Sylvegård satt utvisad. Sylvegårds period var för övrigt nattsvart eftersom han blev bortgjord när HV gjorde 1-1.

Hårt tryck

Luleå kvitterade innan periodpausen. HV fick inte ut pucken ur egen zon och efter hårt tryck kom 2-2 genom Peter Cehlarik, en minut innan pausvilan.

En bra insats i den andra perioden gjorde Lawrence Pilut som efter sin långa skadeperiod gjorde sina första minuter för säsongen.

- Jättekul. Det här har jag längtat efter, sa Lawrence i periodpausen.

- Det är värre att sitta på läktaren och titta än att spela. Men nu är det skönt när jag är med i laget igen.

Efter matchen var Pilut om möjligt ännu mer nöjd.

- Jag trodde inte att jag skulle få så mycket istid idag, men jag fick förtroende från tränarna och det är jag glad för. Det kändes bra, framförallt i den tredje perioden, sa Lawrence Pilut.

Tog kommandot

I den tredje perioden var det Luleå som tog kommandot och gjorde också periodens första mål.Det kom redan efter knappt fyra minuter genom Ilart Melart. Trots att HV-tränaren Johan Lindbom tog timeout efter ett långt HV-byte orkade femman stå emot.

Men sedan var det dags för Adam Almqvist som på egen hand ände vände matchen. Först slog han in 3-3 efter tio minuter och bara minuten senare kom 4-3. Det första målet sedan han smygit upp vid bortre stolpen, det andra på slagskott från blålinjen.

Slutet dramatiskt

Slutet blev dramatiskt. Luleå försökte kvittera och plockade ut målvakten efter 18.30. HV hade chansen att göra 5-3 i tom kasse, men Martin Thörnbergs långskott gick utanför.

Och på nästa långskott kom målet fram till 5-3. Oscar Sundh fick iväg ett skott från långt håll in i mål.

- Faktum är att klubban gick av högt upp vid skaftet samtidigt som jag sköt. Jag vet iinte om det var det som gjorde att pucken gick i mål, skrattade slitvargen Oscar Sundh efter matchen.

- Men nu känns det bra. Vi ville verkligen vinna och jag tycker att vi gjorde en riktigt bra tredjeperiod.

 

 

 

 

 

 

Dålig start sänkte HV71 mot Växjö

OMGÅNG 31, 2016-01-05

HV71 förlorade med 3-5 mot Växjö Lakers, som lade grund till segern redan i första perioden. Jönköpingslaget stod för en riktigt slät figur i början av matchen men spelade upp sig. Som helhet var gästernas seger helt rättvis.

Ishockey, SHL

HV71-Växjö Lakers 3-5 (0-2, 2-2, 1-1)

Första perioden: 0-1 (7.19) Erik Josefsson (Johansson), 0-2 (13.43) Joey Crabb (Lundh, R. Rosén).

Andra perioden: 0-3 (6.53) Richard Gynge (Kiiskinen, Varakas), 1-3 (15.48) Filip Sandberg (Törngren), 1-4 (16.30) Richard Gynge (Murphy, Kiiskinen), 2-4 (18.20) Simon Önerud (Karalahti, Christensen).

Tredje perioden: 2-5 (6.02) Liam Reddox (Murphy, R. Rosén), 3-5 (13.35) Filip Sandberg (Hansson, Campoli).

Skott: 25-41 (5-16, 9-14, 11-11).

Utv: HV71: 3x2, 1x10. VL: 3x2.

Domare: Patrik Sjöberg och Mikael Sjöqvist.

Publik: 6 411, Kinnarps Arena.

 

 

.....................

HV71 förnedrat mot Rögle

OMGÅNG 30, 2015-12-30

HV71 blev mer eller mindre utspelat i två perioder borta mot Rögle i Ängelholm.

Skåningarna vann lekande lätt med 6-2 sedan man slog av något på takten i den tredje perioden. Man har därmed tagit tre raka fullpoängare mot HV som den här gången såg oerhört håglöst och lojt ut och där åtskilliga av spelarna bör ta sig en ordentlig fundering över sin egen insats.

Matchfakta

Ishockey, SHL

Rögle-HV71 6-2

(1-0, 3-0, 2-2)

Första perioden: 1-0 (9.07) Patrick Cehlin (J. Williamsson).

Andra perioden: 2-0 (0.59) Patrick Cehlin spel fem mot fyra. 3-0 (17.27) Alexander Lunsjö (Åslin). 4-0 (19.15) Emil Kristenson (Cehlin) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4-1 (6.19) Simon Önerud (Karalahti). 5-1 (6.23) Viktor Lindgren. 6-1 (12.22) Taylor Matson (Sylwander/Lindgren). 6-2 (19.53) Martin Thörnberg spel fyra mot fem.

Skott: 24-14 (8-2, 9.4, 7-8)

Utvisningar, Rögle: 6x2, 1x20 min. HV71: 5x2, 1x5, 1x20 min.

Domare: Mikael Holm, Marcus Linde

Publik: 4.802.

 

 .............................................

HV71 vann stort inför slutsåld arena

OMGÅNG 29, 2015-12-28

HV71 tog fjärde raka segern när Brynäs besegrades med 5-2 på måndagskvällen. En slutsåld Kinnarps Arena fick se en riktigt underhållande tillställning.

 

Fakta

Ishockey, SHL

HV71-Brynäs IF 5-2 (2-1, 2-0, 1-1)

Första perioden: 1-0 (0.54) Christoffer Törngren (Sandberg, Bengtsson), 1-1 (10.51) Jesper Ollas (Johnson, Kilström), 2-1 (18.58) Filip Sandberg.

Andra perioden: 3-1 (2.28) Mattias Tedenby, straff, 4-1 (11.53) Jere Karalahti (Campoli, Sundh), spel 5/4.

Tredje perioden: 4-2 (4.34) Lukas Kilström (Pa. Westerholm, Mannberg), 5-2 (18.47) Simon Önerud (Sandberg, Almqvist), mål i tom kasse.

Skott: 35-29 (16-5, 9-13, 10-11).

Utv: HV71: 3x2. BIF: 5x2.

Domare: Mikael Andersson och Mikael Sjöqvist.

Publik: 7 000, Kinnarps Arena.

 

 

 

 

................................................................................

OMGÅNG 28, 2015-12-26

Ett mål i matchens första minut – och ett nytt mål precis i slutet på andra perioden. Det räckte för att HV71 skulle besegra Malmö Redhawks med 2-1 när SHL startade om på annandag jul.

Men det saknades inte dramatik.

Fakta

Ishockey, SHL

HV71-IF Malmö Redhawks 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

Första perioden: 1-0 (0.56) Erik Christensen (Önerud).

Andra perioden: 2-0 (19.04) Oscar Sundh (Abbott, Thörnberg).

Tredje perioden: 2-1 (5.33) T.J. Galiardi (Häggström, Warg).

Skott: 14-29 (5-7, 5-7, 4-15).

Utv: HV71: 6x2. MR: 6x2.

Domare: Mikael Holm och Daniel Winge.

Publik: 6 782, Kinnarps Arena.

 

..............................................................................................

Bästa tänkbara avslut för HV71

OMGÅNG 27, 2015-12-12

 

Simon Önerud är stekhet. Erik Ersberg är stekhet.

I segermatchen mot Örebro i torsdags var duon i rampljuset. Och i dag var de starkt bidragande orsak till att HV71 besegrade Färjestad med 4–1.

HV71 fick precis som man ville. Man fick bästa tänkbara avslut innan det att man skulle gå på jullov. 

I torsdags besegrades Örebro enkelt i Kinnarps Arena med klara 7–2. 

I dag blev det seger på bortais mot Färjestad med 4–1, Simon Önerud gjorde två mål och Chris Campoli och Chris Abbott varsitt.

Öneruds två mål innebär att han nu gjort fyra mål på de två senaste matcherna.

– Simon är stekhet, sa Erik Ersberg till Jnytt efter matchen.

 

 

..............................................................

 

SHL OMGÅNG 26, 2015

PO   Lag S V F Mål PO
1   Frölunda 25 17 4 99:53 46 59
2   Skellefteå 26 17 5 80:53 27 58
3   Växjö 26 14 8 75:65 10 48
4   Brynäs 26 13 8 80:67 13 47
5   Färjestad 26 10 5 69:67 2 45
6   Linköping 26 10 7 72:65 7 44
7   Djurgården 26 12 9 67:61 6 42
8   Luleå 26 12 11 69:72 -3 41
9   HV71 26 9 12 71:66 5 36
10   Örebro 26 9 11 73:74 -1 36
11   Malmö 25 8 14 60:79 -19 28
12   Rögle 26 7 15 54:76 -22 26
13   MODO 26 6 17 65:93 -28 22
14   Karlskrona 26 1 19 58:101 -43 11

SHL OMGÅNG 26, 2014

PO   Lag S V F Mål PO
1   Skellefteå 26 16 6 76:54 22 53
2   Frölunda 26 11 4 71:52 19 52
3   HV71 26 12 7 75:57 18 47
4   Linköping 26 12 8 77:64 13 43
5   Djurgården 26 9 9 66:73 -7 39
6   Växjö 26 8 9 70:65 5 38
7   Örebro 26 8 9 67:64 3 38
8   Brynäs 26 11 12 73:78 -5 37
9   Färjestad 26 7 11 54:75 -21 32
10   Luleå 26 7 13 62:68 -6 31
11   MODO 26 8 14 68:84 -16 30
12   Leksand 26 8 15 60:85 -25 28

 

 

Storseger för HV71 – krossade Örebro

OMGÅNG 26, 2015-12-10

HV71 vann med klara 7-2 i torsdagskvällens SHL-möte med Örebro i Kinnarps Arena. Smolk i glädjebägaren var att Christoffer Törngren tvingades utgå skadad i slutet av matchen.

Fakta

Ishockey, SHL

HV71-Örebro HK 7-2 (1-0, 3-0, 3-2)

Första perioden: 1-0 (9.18) Adam Almqvist (Christensen).

Andra perioden: 2-0 (4.27) Oscar Sundh (Thörnberg, Campoli), 3-0 (10.26) Oscar Sundh (Campoli, Karalahti), 4-0 (19.44) Chris Abbott (Campoli, Sundh), spel 5/4.

Tredje perioden: 5-0 (4.09) Simon Önerud (Tedenby, Almqvist), spel 5/3, 6-0 (8.06) Simon Önerud (Christensen, Tedenby), 6-1 (17.57) Greg Squires (Wiklander), 7-1 (19.12) Mattias Tedenby (Christensen, Karalahti), spel 5/4, 7-2 (19.34) Mikko Lehtonen (Weinstock).

Skott: 31-36 (6-10, 12-13, 13-13).

Utv: HV71: 2x2. ÖHK: 6x2.

Domare: Pehr Claesson och Mikael Nord.

Publik: 6 007, Kinnarps Arena.

 

 

.............................................

 

OMGÅNG 25, Ny förlust för HV71

OMGÅNG 2015-12-05

HV71 förlorade hemmamatchen mot Linköping med 2–0.

Det var åter en match där målvakten Fredrik Pettersson Wentzel var bäst i laget.

– Det är svårt att vinna när vi inte gör mål framåt, sa målvakten efter matchen.

 

 .............................................................................

Noll poäng för svagt HV71

OMGÅNG 24, 

Nej, det ville sig inte för HV71. HV-herrarna förlorade borta mot Rögle med 5–3 efter att man stått för en uppryckning i den tredje perioden.
– Vi får verkligen rannsaka oss själva och se oss i spegeln för det här var inte tillräckligt bra, sa målvakten Fredrik Pettersson Wentzel.

 

 

OMGÅNG 23, 2015-11-28

HV71-Färjestad 2-1

12 sekunder!

Så nära var Fredrik Pettersson Wentzel att bli matchhjälte när HV drabbade samman mot Färjestad för andra gången på lika många dagar. Men FBK lyckades kvittera innan slutsignalen. I straffavgörandet blev Christoffer Törngren segerskytt med sitt andra mål för kvällen.

 

Fakta

Ishockey, SHL

HV71-Färjestad 2-1

(1-0, 0-0, 0-1, 0-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (9.45) Christoffer Törngren (Önerud/Karalahti).

Andra perioden: -

Tredje perioden: 1-1 (19.48) Magnus Nygren (S Erixon/Ryno).

Fjärde perioden: -

Avg straff: 2-1 Christoffer Törngren.

Skott: 27-24 (8-8, 4-9, 11-7, 3-0, 1-0).

Utv, HV: 2x2 min. FBK: 2x2 min.

Domare: Morgan Johansson/Marcus Linde.

Publik: 6.836

 

 

OMGÅNG 22, 2015-11-27

HV besegrade Färjestad med 2-4 i den första drabbningen i back to back mötet under fredagskvällen.

 

Fakta

Ishockey SHL

Färjestad-HV71 2-4 (0-2, 1-1, 1-1)

Målskyttar i HV: Brithén, Campoli, Eidstedt och Sundh.

Spelplats: Löfbergs Arena

 

 

..............................................

 

HV71 tappade till förlust mot Skellefteå

OMGÅNG 21, 2015-11-25

HV71 ledde med både 1-0 och 2-1 mot Skellefteå. Men till slut blev det förlust med 2-3 i onsdagskvällens SHL-möte.

Ishockey, SHL

HV71-Skellefteå AIK 2-3 (1-0, 1-2, 1-1)

Första perioden: 1-0 (13.53) Anton Bengtsson (Berglund, Sandberg).

Andra perioden: 1-1 (1.18) Andrew Calof (Norman, Burström), spel 5/4, 2-1 (1.32) Mattias Tedenby (Abbott, Campoli), 2-2 (10.50) Marcus Pettersson (Calof, Lundberg).

Tredje perioden: 2-3 (1.29) Patrik Zackrisson (Ritola, Calof).

Skott: 26-24 (4-11, 11-10, 11-3).

Utv: HV71: 2x2. SAIK: 2x2.

Domare: Tobias Björk och Sören Persson.

Publik: 6 311, Kinnarps Arena.

 

............................................

 

 

Tre sköna poäng för HV71 mot Modo

OMGÅNG 20, 2015-11-21

 

HV71 tog tre viktiga poäng när bottenlaget Modo besegrades med 3-1 i Kinnarps Arena på lördagseftermiddagen.

Fakta

Ishockey, SHL

HV71-Modo Hockey 3-1 (1-0, 2-1, 0-0)

Första perioden: 1-0 (7.49) Chris Abbott (Berglund, Sandberg), spel 5/4.

Andra perioden: 2-0 (1.47) Erik Christensen (Almqvist, Tedenby), 2-1 (17.12) Victor Olofsson (Wilson), 3-1 (19.24) Martin Thörnberg (Abbott, Almqvist).

Skott: 31-27 (12-11, 12-9, 7-7).

Utv: HV71: 2x2. Modo: 4x2.

Domare: Morgan Johansson och Linus Öhlund.

Publik: 6 412, Kinnarps Arena.

 

 

 

Suddenförlust för HV71

OMGÅNG 19 ,2015-11-19

HV71 förlorade bortamatchen mot Brynäs med 2–1 efter förlängning.

Därmed blev det en poäng för HV.

 

 

 

HV tog tung trepoängare

OMGÅNG 18, 2015-11-14 18:21

HV71 vann det viktiga bortamötet med Luleå i lördagens match med 4-1. Tre tunga poäng och lugn och ro för HV som har haft en händelserik vecka.

– Laget mår alltid bra efter en vinst, säger Erik Christensen efter matchen.

 

 

OMGÅNG 17, 2015-11-12

HV71 vann, utan att imponera, med 3-2 efter förlängning mot tabelljumbon Karlskrona. Veteranbacken Jere Karalahti blev matchvinnare när han gjorde sitt andra mål i matchen och ordnade två viktiga poäng.

 

Ishockey, SHL

HV71-Karlskrona HK 3-2 SD (1-0, 0-1, 1-1, 1-0)

Första perioden: 1-0 (6.14) Jere Karalahti (Sandberg, Johansson).

Tredje perioden: 2-1 (5.26) Adam Almqvist (Hansson, Thörnberg), spel 5/3, 2-2 (18.49) Jesper Olofsson (Henrion, Holzapfel).

Fjärde perioden: 3-2 (2.02) Jere Karalahti (Tedenby, Bengtsson), spel 4/3.

Skott: 33-31 (5-9, 13-9, 11-13, 4-0).

Utv: HV71: 4x2. KHK: 6x2.

Domare: Pehr Claesson och Sören Persson.

Publik: 6 026, Kinnarps Arena.

 

 

HV71 straffade Växjö

Omgång 16 

HV71 är fortfarande obesegrad mot Växjö Lakers den här säsongen. Efter 1-1 under ordinarie tid, och en mållös förlängning, vann HV på straffar.
– Vi tar inga dumma utvisningar utan fokuserar på rätt saker, och det ger oss chansen att vinna matchen, säger HV:s tränare Johan Lindbom.

Inför matchen var Växjö seriens formstarkaste lag med sju raka vinster. Men det skrämde inte HV menar Lindbom.
– Vi kom hit med allt att vinna. Jag är nöjd med prestationen. Vi håller ihop det på ett bra sätt, och vi vågar gå för segern.

Jobbade sig in i matchen

Växjö inledde piggt mot HV71 som inte var med i inledningen. Fredrik Pettersson-Wentzel tvingades till en frilägesräddning redan i den första minuten. Men HV jobbade sig in i matchen och var det bättre laget i den första perioden, något som skottstatistiken (4-10) stärker.

Men det var ändå Växjö som tog ledningen. När hemmalagets Eric Martinsson satt i utvisningsbåset slarvade HV i powerplay och gav Alexander Johansson ett friläge som han förvaltade. HV skulle dock kvittera innan den första periodpausen. Niklas Hansson med ett handledsskott från blå-linjen.
– "Teden" (Mattias Tedenby) gör ett grymt jobb med att täcka målvakten som inte ser någonting, det gjorde det lätt för mig att skjuta in den, säger Niklas Hansson om sitt mål.

Målsnålt

I den andra perioden tog Lakers över allt mer, de vann skotten med 12-5 men publiken i Vida Arena fick inte se några fler mål. Mycket tack vare Pettersson Wentzel och Cristopher Nihlstorp som bjöd på flera kvalificerade räddningar.

Den tredje perioden fortsatte att vara jämn, och målsnål. Båda lagen gick för segern och skapade flera chanser, utan att få in pucken. Matchen till förlängning, och senare till straffar. Väl där avgjorde Niklas Hansson för HV.
– Jag tränade på straffen i veckan, så det var kul att den gick in.

 

..........

 

 

HV71 föll i jämn match mot serieledarna

OMGÅNG 15 2015-10-29

Det blev förlust med 2-3 för HV71 mot serieledande Frölunda i en underhållande och tempostark match med en hel del heta känslor.

 

Fakta

Ishockey, SHL

HV71-Frölunda HC 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)

Första perioden: 0-1 (9.31) Robin Figren (Nilsson, Lehkonen), 1-1 (19.17) Teemu Laine (Abbott).

Andra perioden: 2-1 (5.15) Martin Thörnberg (Berglund, Laine), spel 5/4, 2-2 (18.25) Patrik Carlsson (Nilsson, Lasu), spel 4/5.

Tredje perioden: 2-3 (8.21) Johan Sundström (Johnson).

Skott: 18-29 (10-10, 4-11, 4-8).

Utv: HV71: 4x2. FHC: 4x2.

Domare: Mikael Holm och Marcus Linde.

Publik: 7 000, Kinnarps Arena.

 

HV71 blev nollat av Djurgården

OMGÅNG 14 2015-10-27

Fyra raka vinster blev inte fem. HV71 förlorade med 0-2 borta mot Djurgården – i en match med en hel del heta känslor. Efteråt var forwarden Martin Thörnberg minst sagt upprörd sedan han fått en klubba rakt i ansiktet.

– Det var solklar utvisning. Det var fyra domare på isen, men ingen såg det, säger Thörnberg till Jnytt.

Fakta

Ishockey, SHL

Djurgårdens IF-HV71 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (2.42) Linus Hultström (Sallinen), spel 5/4.

Tredje perioden: 2-0 (18.54) Linus Hultström (Anderson, Sörensen), spel 5/4.

Skott: 28-23 (11-5, 10-8, 7-10).

Utv: DIF: 5x2. HV71: 8x2, 1x10.

Domare: Marcus Linde och Linus Öhlund.

Publik: 7 054, Hovet.

 

 

 

 .............................................................

Fjärde raka för HV71

OMGÅNG 13 2015-10-24

HV71 tog sin andra raka seger på lika många dagar när Malmö Redhawks besegrades på bortaplan med klara 4-1.

– Det är fruktansvärt skönt att vinna båda mötena, säger matchhjälten Anton Bengtsson till Jnytt.

 

Fakta

Ishockey, SHL

Malmö-HV71 1-4 (1-0, 0-1, 0-3)

Första perioden: 1-0 (05:10) Jens Jakobs (Forsberg).

Andra perioden: 1-1 (31:00) Anton Bengtsson.

Tredje perioden: 1-2 (40:33) Teemu Laine (Berglund, Thörnberg), 1-3 (54:11) Chris Campoli (Christensen), 1-4 (58:27) Chris Abbott (58:33).

Skott: 22-35 (8-13, 8-11, 6-11)

Utv: Malmö: 5x2, HV: 4x2.

Domare: Mikael Sjöqvist, Johan Gossas.

Publik: 8 814, Malmö Arena.

 

 

....................................

 

Stabilt HV vann första ronden

OMGÅNG 12 2015-10-23

HV71 vann den ”första ronden” mot Malmö efter att ha besegrat skåningarna med 6-2 (2-1, 2-0, 2-1) i Kinnarps Arena.

Frånsett inledningen av matchen var det HV för hela slanten och laget har skaffat sig ett perfekt utgångsläge eftersom det är returmöte redan under lördagen.

 

Ishockey, SHL

HV71-Malmö 6-2 (2-1, 2-0, 2-1)

Första perioden: 0-1 (4.57) Frederik Storm (Mueller/Tenute) spel 5-4. 1-1 (12-28) Martin Thörnberg (Berglund/Almqvist) spel 5-4. 2-1 (18.18) Chris Abbott (Campoli/Hansson).

Andra perioden: 3-1 (3-34) Erik Andersson (Sundh(Önerud). 4-1 (16.11) Teemu Laine (Thörnberg/Hansson).

Tredje perioden: 4-2 (1.52) Jens Jakobs (Olsson/Häggström). 5-2 (10.55) Martin Thörnberg (Laine/O´Byrne) spel 5-4. 6-2 (11.10) Mattias Tedenby (Hansson/Christensen) spel 5-4.

Skott: 28-23 (8-7, 8-9, 12-7).

Utvisningar, HV: 3x2. Malmö: 4x2, 1x5, 1x20 min.

Domare: Patrik Sjöberg, Aleksi Rantala

Publik: 6.502

 

 ..................

Första bortasegern för HV71

OMGÅNG 11  

En usel inledning gav en magnifik andraperiod, och där lade HV71 grunden för säsongens första bortaseger.
Slutsiffrorna borta mot Karlskrona skrevs till 4–2, samtliga mål gjordes av kanadensare: Erik Christensen 2, Ryan O´Byrne och Chris Abbott.


 

 

 ....................................

HV bröt sin dystra svit mot Djurgården

2015-10-17

Förlustsviten är bruten.

När HV71 besegrade Djurgården med 4-3 efter förlängning så fanns det gott om ”hjältar” på isen i hemmalaget.

Niklas Hansson gjorde till exempel två mål, men lika stor del i segern hade Mattias Tedenby som for fram som en virvelvind under hela matchen.

Han gjorde själv det första målet och låg bakom både det tredje och det fjärde, det sistnämnda målet visade sig sedan bli matchavgörande.

 

FMatchfakta

Ishockey, SHL

HV71-Djurgården 4-3 (0-0, 2-0, 1-3, 1-0)

Första perioden: -

Andra perioden: 1-0 (06.39) Mattias Tedenby (N Hansson/C Campoli). 2-0 (12.08) Teemu Laine (M. Thörnberg/A. Almqvist).

Tredje perioden: 2-1 (07.56) Linus Hultström (R. Norell). 2-2 (10.02) Matt Anderson. 3-2 (12.32) Niklas Hansson (M. Tedenby/C. Campoli). 3-3 (19.02) Marcus Sörensen (D. Brolin/M. Högström).

Fjärde perioden: 4-3 (01.38) Niklas Hansson (E. Christensen/M. Tedenby).

Skott: 10-4, 12-6, 8-10, 3-2). Totalt: 33-22.

Utvisningar, HV71: 3x2 min. Djurgården: 3x2 min.

 

 

 

 

Frölunda HC-HV71 4-2

2015-10-14

Ny förlust – och nytt matchstraff. HV71 förlorade med 2-4 mot Frölunda, och veteranbacken Jere Karalahti drog på sig matchstraff i sin comebackmatch.

– Det är inte okej, säger tränaren Johan Lindbom.

Fakta

Ishockey, SHL

Frölunda HC-HV71 4-2 (2-2, 1-0, 1-0)

Första perioden: 0-1 (0.33) Martin Thörnberg (Abbott), 0-2 (8.37) Erik Christensen, 1-2 (10.05) Sebastian Stålberg (Lasu, Rosseli Olsen), 2-2 (15.53) Jacob Larsson (Lehkonen, Bengtsson), spel 5/4.

Andra perioden: 3-2 (0.56) Sebastian Stålberg (Lasu).

Tredje perioden: 4-2 (13.57) Robin Figren (Lehkonen).

Skott: 41-23 (13-6, 17-9, 11-8).

Utv: FHC: 5x2, 1x10. HV71: 7x2, 1x5, 1x20.

Domare: Tobias Björk och Patrik Sjöberg.

Publik: 8 496, Scandinavium.

 

 

 

 

 

HV i fritt fall

2015-10-10

HV71 förlorade för femte matchen i rad när Luleå fullständigt körde över dem. Efter två spelade perioder stod det 5-0 och redan där var matchen avgjord.

– Det finns inga ursäkter för vårt spel i de två första perioderna, säger en besviken Johan Lindbom efter matchen.

Luleå-HV71 7-4

 

 

HV71 rejält blekt i ny förlust

2015-10-08

HV71 förlorade på nytt. Nykomlingen i SHL, Rögle, vann en blek match i Kinnarps Arena med 4–2.

HV:s mål gjordes av Simon Önerud och Teemu Laine.

 

 

 

 

2015-10-03

HV71 lyckades inte ta sin tredje raka hemmaseger i SHL. Trots att Oscar Sundh gjorde sitt första mål för säsongen så visade sig gästande LHC vara numret för stora.

 

Fakta

Ishockey, SHL

HV71-Linköpings HC 1-2 (0-1, 1-1, 0-0)

Första perioden: 0-1 (09:59) Garrett Roe (Rakhshani).

Andra perioden: 1-1 (27:13) Oscar Sundh (Hansson), 1-2 (35:10) Andrew Gordon (Junland, Roe).

Skott: 28-29 (7-17, 16-4, 5-8)

Utvisningar: HV 5x2, LHC 3x2

Publik: 6 567, Kinnarps Arena

 

 

 

 

 

..................................................................................................

 

 

Storförlust för HV71 – mot jumbon

2015-10-01, omgång 5

 

Fem spelare gjorde comeback. Trots det stod HV71 för en mycket blek insats och förlorade med hela 0-5 i bortamötet med tabelljumbon Modo. Därmed blev det ingen rolig återkomst i Fjällräven Center för Simon Önerud.

– Så här dåligt får det inte vara, säger han till Jnytt.

Fakta

Ishockey, SHL

Modo Hockey-HV71 5-0 (1-0, 4-0, 0-0)

Första perioden: 1-0 (15.49) Peter Öberg (Grundström).

Andra perioden: 2-0 (1.24) Byron Ritchie (Olofsson, Persson), 3-0 (8.38) Per-Åge Skröder (Carlson, Butler), 4-0 (15.45) 4-0 Maxim Lapierre (Butler), spel 5/4, 5-0 (19.19) Kyle Wilson (Nilsson, Persson).

Skott: 25-20 (13-6, 6-5, 6-9).

Utv: Modo: 1x2. HV71: 4x2, 1x10.

Domare: Mikael Holm och Marcus Linde.

Publik: 3 990, Fjällräven Center.

 

 

 .................................................................................................

 

Förlust och matchstraff för HV mot Brynäs

2015-09-26, omgång 4.

Matchstraff, två nya skador – och förlust. HV71 hade en tung lördag då det blev 1-3 i bortamötet med Brynäs.

– Jag kan ta förlusten eftersom vi gjorde vårt yttersta, säger tränaren Johan Lindbom till Jnytt.

Fakta

Ishockey, SHL

Brynäs IF-HV71 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)

Andra perioden: 1-0 (14.11) Anton Rödin (Salmela, Porseland), spel 5/4.

Tredje perioden: 1-1 (3.25) Mattias Tedenby (Sandberg, Abbott), spel 5/4, 2-1 (13.41) Pathrik Westerholm (Po. Westerholm, Salmela), 3-1 (18.29) Anton Rödin (Lindblom).

Skott: 36-20 (12-5, 12-7, 12-8).

Utv: BIF: 3x2. HV71: 6x2, 1x5, 1x10, 1x20.

Domare: Mikael Andersson och Aleksi Rantala.

Publik: 5 232, Gavlerinken Arena.

 

HV71 hade en lång frånvarolista redan innan matchen mot Brynäs, och redan i första perioden blev listan över spelare som inte är disponibla ännu längre.

Jere Karalahti, som var avstängd i de tre första SHL-matcherna, tacklade Petr Vrana som var utanför spelet, och domarna valde att utdela matchstraff. När Karalahti lämnade isen applåderade han upp mot fansen och kysste klubbmärket på sin tröja.

– Jag har tittat på det på video efter matchen, och det är en väldigt svårbedömd situation. Det är ingen våldsam tackling men det blir olyckligt eftersom killen inte är beredd på den. Det är svårt att bara bromsa när man har påbörjat att gå för en tackling, säger Johan Lindbom.

 

 

 

 

 

HV71 vann mot Örebro med hela 4-1.

2015-09-24, omgång 3

 

 

 

 

HV hemmavann mot Växjö

 

2015-09-19

HV71 besegrade Växjö under lördagskvällen.

HV vann med 4–2 efter det att Teemu Laine och Simon Önerud gjort två mål var.

 

Fakta

SHL

HV71–Växjö Lakers 4–2 (1–0, 0–1, 3–1)

Första perioden: 1–0 (4.33) Teemu Laine (Mattias Tedenby).

Andra perioden: 1–1 (7.10) Ilkka Heikkinen (Tuomas Kiiskinen, Cory Murphy) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–1 (4.34) Teemu Laine (Chris Abbott, Mattias Tedenby) spel fem mot fyra, 3–1 (8.34) Simon Önerud (Martin Thörnberg, Björn Melin), 3–2 (13.48) Richard Gynge (Ville Varakas, Josh Hennessy), 4–2 (18.46) Simon Önerud (Niklas Hansson) spel fem mot fyra.

Skott: 22–23 (4–4, 6–12, 12–7).

Utv, HV71: 6x2. Växjö: 9x2.

Domare: Mikael Nord, Arboga, och Sören Persson, Lidköping.

Publik: 6 872.

 

 

 

 

 

 

Förlust och ny skada i premiären

 

Förlust med 2-3 för HV71 i torsdagskvällens SHL-premiär borta mot Skellefteå. Två snabba insläppta mål i slutet av andra perioden blev matchavgörande. Dessutom drabbades laget av en ny skada.

 

Fakta

Ishockey, SHL

Skellefteå AIK-HV71 3-2 (1-0, 2-1, 0-1)

Första perioden: 1-0 (17.05) Terry Broadhurst (Norman, M. Pettersson), spel 5/4.

Andra perioden: 1-1 (5.52) Björn Melin (Thörnberg, Hansson), spel 5/3, 2-1 (15.18) Niclas Burström (Pesonen, Lundberg), 3-1 (18.31) John Norman (Ericsson, Forssell).

Tredje perioden: 3-2 (16.19) Anton Bengtsson (Sandberg, Almqvist).

Skott: 28-19 (11-7, 9-5, 8-7).

Utv: SAIK: 7x2. HV71: 8x2, 1x20.

Domare: Tobias Björk och Linus Öhlund.

Publik: 4 583, Skellefteå Kraft Arena.

 

 

 

 

 

 

   

   

    

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Andra N.nu hemsidor

 

 

 

 

 Flightradar24

 Marine Traffic