Ishockey Sasong 2014 2015

 Jönköping | Jnytt.se - Jönköpings största dagstidning på nätet

 

Sportbladet

 

 

 Hockeyreportagen från J-nytt om inte annat angivs.

 

 

Länk till Hockeyligans tabell

 

KVARTSFINALER 2015

Säsongen över för HV71

 

2015-03-23

 

Nej det ville sig inte. HV71 blev, för femte året i rad utslaget i kvartsfinal.

Linköping vann matchen med 4–2, och därmed matchserien med 4–2.

– Det är bara att gratulera Linköping, säger Fredrik Stillman, assisterande tränare i HV71 på presskonferensen efter matchen.

Det blev Linköping som drog längsta strået. HV71 slogs därmed ut i kvartsfinal för femte året i rad.

Fakt

HV71–Linköping 2–4 (1–1, 1–0, 0–3)Första perioden: 1–0 (12.56) Erik Christensen (Malte Strömwall, Teemu Laine), 1–1 (18.04) Nichlas Hardt (Mattias Sjögren, Broc Little).Andra perioden: 2–1 (10.05) Erik Christensen (Ted Brithén, Andreas Jämtin) spel fem mot fyra.Tredje perioden: 2–2 (6.02) Daniel Rahimi (Nichlas Hardt, Broc Little), 2–3 (16.17) Nichlas Hardt (Broc Little), 2–4 (19.12) Broc Little (Mattias Sjögren, Jonas Junland).Skott: 24–34 (13–10, 5–12, 6–12).Utv, HV71: 4x2. Linköping: 4x2.Domare: Patrik Sjöberg, Gävle och Mikael Holm, Skärhamn.Publik: 7 000.

Den första perioden inleddes precis som de fem första kvartsfinalerna har varit, nämligen med hög fart och intensitet.

Men det var utan att några farligheter skapades åt något av hållen, närmast att göra mål var gästande Linköping efter drygt fem minuter, men Gustaf Wesslau i HV-målet lyckades freda målet.

Efter drygt halva perioden blev Mattias Sjögren i LHC utvisad och i efterföljande power play fick HV71 till ett visst tryck, men utan att skapa något farligt. LHC:s målvakt David Rautio kunde enkelt hålla sin nolla intakt.

Men det dröjde inte länge efter det att LHC blivit fulltaligt som Malte Strömwall tog tag i pucken och majestätiskt gled in i offensiv zon och serverade Erik Christensen som satte 1–0 till HV71.

Men LHC kunde kvittera till 1–1 genom Nichlas Hardt, 1–1 var också ställningen efter den första perioden.

Andra perioden

I den andra perioden sköljde LHC över HV71 gång efter gång men HV lyckades freda målet och när Anton Karlsson hos gästerna sköt pucken över sargen fick HV chansen i power play. Spelet i numerärt överläge lämnade en del i övrigt att önska men Andreas Jämtin lyckades riva fram pucken vid sargen och passa till Ted Brithén som i sin tur friställer Erik Christensen som snyggt och välplacerat satte pucken i mål bakom David Rautio.

Den andra periodens stora snackis blev annars den crosschecking som Jere Karalahti delade ut på Linköpings målskytt Nichlas Hardt. Domarna missade händelsen med repriser visar tydligt att Karalahti borde fått någon form av stress

Tredje perioden

Precis som i den andra perioden var det Linköping som tog kommandot i inledningen av den tredje perioden.

Och efter sex minuter gav pressen resultat då Daniel Rahimi kunde stöta in kvitteringen 2-2 efter en stökig situation framför Gustaf Wesslau.

HV levde sedan farligt många gånger under den tredje perioden, men tack vare storspel från målvakten Gustaf Wesslau, och en hel del tur, höll HV 2–2 länge och väl men till slut kunde LHC göra sitt tredje mål. Det var Nichlas Hardt som blev stor matchhjälte för östgötarna som därmed är klart för semifinal. Med 50 sekunder kvar gjorde LHC sedan 4–2 i tom kasse.

– Det är idrott. Någon ska vinna. Det är tungt för oss, vi hade siktat högre än så här, säger Fredrik Stillman.

 

 

 .....................................................................

Sena mål avgjorde när HV71 förlorade

 

2015-03-19

Två snabba mål i tredje perioden gav hopp. Men till slut fick HV71 se sig besegrat med 2-4 i den fjärde SM-kvartsfinalen mot Linköping. Därmed är det utjämnat till 2-2 i matchserien.

– I dag spelade vi bara bra i sista perioden, och det räcker inte, säger Teemu Laine, som gjorde ett av HV71:s mål.

 

Utjämnat till 2-2 i matcher! Linköping besegrade HV71 med 4-2 på torsdagskvällen och återtog sin hemmaplansfördel i kvartsfinalserien.

Utjämnat till 2-2 i matcher! Linköping besegrade HV71 med 4-2 på torsdagskvällen och återtog sin hemmaplansfördel i kvartsfinalserien. Fotograf: Daniel Malmberg

 

Fakt

Ishockey, SM-kvartsfinal 4:7

HV71-Linköping HC 2-4 (0-1, 0-1, 2-2)

Första perioden: 0-1 (10.27) Jacob Micflikier (Rahimi).

Andra perioden: 0-2 (12.58) Jeff Taffe (Micflikier, Little) spel 5/4.

Tredje perioden: 1-2 (7.33) Teemu Laine (Karlsson, Karalahti), spel 5/4, 2-2 (12.08) Mattias Tedenby (Karalahti, Jämtin), 2-3 (14.05) Oscar Sundh (McDonell, Andersson), 2-4 (19.49) Broc Little (Junland), mål i tom kasse.

Skott: 33-33 (10-9, 10-13, 13-11).

Utv: HV71: 9x2. LHC: 11x2.

Domare: Thomas Andersson och Patrik Sjöberg.

Publik: 7 000, Kinnarps Arena.

2-2 i matcher.

 

HV71 hade skaffat sig fördel i kvartsfinalserien tack vare två raka segrar efter den inledande förlusten. Men Linköping återtog hemmaplansfördelen efter torsdagskvällens seger i Kinnarps Arena.

– Vi spelade inte i närheten av så bra som vi gjorde i senaste bortamatchen. Vi spelade bara på 70-80 procent i de två första perioderna innan vi kom tillbaka starkt i tredje. Men vi behöver spela bra i 60 minuter för att vinna. Att bara spela bra i en period räcker inte, menar en besviken Teemu Laine.

Precis som senast inleddes matchen i ett högt tempo med chanser åt båda håll. När halva första perioden var spelad kom matchens första mål, och det var Linköping som spräckte nollan. Jacob Micflikier skickade iväg pucken från sarghörnet, ur ingen vinkel alls, och den gick in i mål via Gustaf Wesslaus klubba eller klubbhandske.

 

”Ingenting händer”

HV71 fick spela powerplay i fyra minuter på raken, men fick inte spelet att fungera och lyckades inte kvittera. Teemu Laine menar att det finns mycket mer att önska av spelet i numerärt överläge.

– Det finns bara ett ord: bedrövligt. Vi håller inte samma tempo som när vi spelar fem mot fem utan det sjunker i powerplay. Ingenting händer. Vi måste förbättra vårt powerplay eftersom det är ofta där som matcherna avgörs, säger finländaren, som inte var nöjd med de första 20 minuterna.

– Vi började inte bra utan spelade lojt. Vi gav inte lika mycket som i de i de tidigare matcherna.

Andra perioden bjöd på en hel del gruff och heta känslor spelarna emellan, vilket betydde att utvisningarna duggade tätt.

 

Pucken i öppet mål

HV71 hade en del målchanser utan att få till en kvittering. I stället utökade Linköping ledningen till 2-0 i powerplay. Gästernas poängkung i grundserien, Jeff Taffe, gjorde sitt första mål i slutspelet när han rakade in pucken i öppet mål efter att Wesslau inte fått stopp på pucken.

HV71 spelade upp sig i tredje perioden, och då förvandlades 0-2 till 2-2 ganska snabbt.

1-2-målet kom på en soloprestation av Teemu Laine, som tog sig framåt, gjorde en dragning och skickade upp pucken högt upp i nättaket i powerplay.

– ”Kolan” gav mig ett friläge, och jag fick mycket tid. Jag blev fri och gjorde mål, svårare än så var det inte. Det är absolut viktigt för självförtroendet, men det spelar inte någon roll vem som gör målen, säger Laine.

Några minuter senare var det kvitterat. Jere Karalahti släppte pucken till Mattias Tedenby, som tog sig framåt och hittade en lucka bakom Rautio.

Men bara två minuter efter kvitteringen återtog Linköping ledningen. Oscar Sundh rakade in pucken på en snabb omställning efter att HV71 tappat puck i offensiv zon.

 

”Vill inte kasta in handduken”

– Sådant händer, och då måste man komma tillbaka starkt. Ingen säger att det här kommer bli en lätt serie utan det blir tufft. Nu gäller det att börja ladda för nästa match i Linköping, säger Laine.

HV71 hade svårt att komma ur egen zon i slutminuterna och fick inte till någon riktig forcering. I stället punkterade östgötarna matchen när Broc Little skickade in 4-2 i tom kasse.

Linköping kvitterade därmed till 2-2 i matcher. Nästa drabbning går av stapeln i Saab Arena på lördag.

– Det är det gamla vanliga. Jag har spelat så länge så jag vet vad som gäller. I dag spelade vi inte bra, till nästa match behöver vi ha bättre energi, säger Laine.

Teemu Laine själv har inte stått att känna igen i de första slutspelsmatcherna, och nu berättar han att en rejäl förkylning har hämmat honom.

– Jag har spelat två matcher med feber, och då är det svårt att spela. Men samtidigt vill jag inte kasta in handduken nu när det är slutspel. Jag vill spela och hjälpa laget. Nu börjar jag bli frisk och då är det lättare att komma igång. Men jag är inte 100 procent än utan är fortfarande lite förkyld, säger han.

 

 

 

 ................................................................................

 

HV vann efter stor dramatik i Linköping

2015-03-17

LINKÖPING. HV71 vann med 3-2 borta mot Linköping på tisdagskvällen och tog därmed en mycket viktig seger i kvartsfinalserien.

Fakta

Ishockey, SM-kvartsfinal 3:7

Linköping HC-HV71 2-3 (0-1, 1-2, 1-0)

Första perioden: 0-1 (15.29) Erik Christensen (Ridderwall).

Andra perioden: 1-1 (0.41) Broc Little (Junland), spel 5/4, 1-2 (4.59) Jere Karalahti, 1-3 (18.59) Anton Bengtsson.

Tredje perioden: 2-3 (16.39) Mattias Sjögren (Little, Dahlström).

Skott: 29-24 (11-11, 10-10, 8-3).

Utv: LHC: 1x2. HV71: 4x2.

Domare: Thomas Andersson och Mikael Holm.

Publik: 7 103, Saab Arena.

HV71 leder med 2-1 i matcher.

 

Första perioden:

Det stod 1-1 i matcher efter att lagen tagit varsin uddamålsseger i båda inledande drabbningarna. På tisdagskvällen gick matchserien vidare i Saab Arena, och publiken bjöds på en matchstart med högt tempo, böljande spel och chanser åt båda håll.

Linköpings Kent McDonell hade det första farliga läget, men lyckades inte få hål på Gustaf Wesslau i HV71-målet.

Det var mållöst fram till 15.29, då HV71 tog ledningen med 1-0. Linköping slarvade med pucken som nådde Calle Ridderwall, som i sin tur spelade fram Erik Christensen. Kanadensaren blev fri med målvakten Marcus Högberg, sprätte kyligt upp pucken i nättaket och gjorde sitt tredje mål på två matcher.

Strax därefter var det dock nära att Linköping kvitterade när ett skott från Carl Dahlström träffade stolpen.

Andra perioden:

Linköping fick inleda med spel fem mot fyra eftersom Anton Bengtsson visades ut i slutet av första perioden, och efter blott 41 sekunder var det kvitterat till 1-1. Målet gjordes av en omarkerad Broc Little, som dribblade sig framåt genom ett stillastående bortaförsvar och hittade en lucka bakom Wesslau.

Men bara några minuter senare återtog HV71 ledningen. Jere Karalahti, som stod för ett mindre bra ingripande vid Linköpings mål, fick tid att sikta in sig och satsade på ett stenhårt slagskott som letade sig in i mål bakom Högberg.

HV71 hade sedan flera bra chanser för att utöka ledningen. Filip Sandberg stod för en soloprestation och Andreas Jämtin hade ett friläge utan att få hål på LHC-keepern.

Med bara drygt en minut kvar av perioden kom trots allt ett tredje mål från HV71. Andreas Jämtin lurade först bort Daniel Rahimi varpå Anton Bengtsson höll sig framme på returen och skickade pucken i mål.

 

Tredje perioden:

Linköping hade det mesta av spelet i början av perioden mot ett HV71 som uppträdde passivt och backade hem. Jakub Vrana hade den bästa chansen med en puck som träffade ribban.

Efter 16.39 reducerade östgötarna till 2-3 genom Mattias Sjögren, som hittade en lucka bakom Wesslau.

Linköping tog ut målvakten och fick sedan spela sex mot fyra sedan Mattias Karlsson visats ut för en interference. Men HV71 stod emot forceringen, vann matchen med 3-2 och leder nu med 2-1 i matcher.

Kvartsfinalserien går vidare med match fyra i Kinnarps Arena på torsdag.

 

......................................................................

HV71 vände och vann i andra slutspelsmatchen

2015-03-15

HV71 vände och vann med 3-2 mot Linköping. Erik Christensen blev stor matchhjälte eftersom han satte både det första och sista målet.

Fakta

 

Ishockey, SM-kvartsfinal 2:7

HV71-Linköping HC 3-2 (0-0, 1-2, 2-0)

Andra perioden: 1-0 (1.29) Erik Christensen, 1-1 (7.11) Johannes Salmonsson (Almtorp), 1-2 (7.54) Jacob Micflikier (Carlsson, McDonell).

Tredje perioden: 2-2 (16.27) Mattias Karlsson (Carlsson, Tedenby), 3-2 (18.57) Erik Christensen (Brithén).

Skott: 22-26 (4-5, 8-13, 10-8).

Utv: HV71: 3x2. LHC: 4x2.

Domare: Mikael Holm och Patrik Sjöberg.

Publik: 6 822, Kinnarps Arena.

1-1 i matcher.

 

Första perioden:

North Bank Supporters hade ordnat ett stort tifo inför matchen, och en nästan fullsatt arena skapade en underbar stämning före nedsläpp.

När pucken sedan hade släppts skulle de inte bli besvikna. Det bjöds på en oerhört fysisk första period med betydligt mer känslor och tacklingar än skönspel och målchanser. Det som saknades var ett mål och riktigt farliga målchanser från HV71. Totalt sköts det bara nio skott på mål, och fyra av dem kom från hemmalaget.

– Det är bra tempo och mycket roligt spel. Det är fysiskt spel och kul spela där ute. Nu gäller det att fortsätta ligga på, vara fysiska och lägga mer puckar på mål och vara jobbiga framför kassen. Då ska nog pucken trilla in, sade forwarden Anton Bengtsson i en pausintervju.

 

Andra perioden:

Publiken behövde inte vänta speciellt länge innan första målet kom – och vilket mål sedan. Erik Christensen tog pucken i egen zon efter att Linköping hade haft ett bra läge, avancerade framåt, drog Mattias Bäckman innan han kyligt sprätte upp pucken i nättaket när han kom fri med David Rautio.

Men på bara 43 sekunder vände Linköping 0-1 till ledning med 2-1. Johannes Salmonsson kvitterade på ett direktskott från slottet efter att HV71 inte lyckats få bort pucken ur egen zon. Ledningsmålet gjordes av Jacob Micflikier, och det målet påminde om 1-1-målet eftersom både passningen och avslutet kom från samma position på isen.

I det skedet handlade det mesta om Linköping, som vann de flesta duellerna och hade bra kontroll på händelserna.

Andra perioden bjöd annars inte på samma intensitet som den första. Ett tecken på det är att det bara delades ut sex tacklingar, att jämföra med 23 under de inledande 20 minuterna.

 

Tredje perioden:

HV71 tog initiativet och tryckte på för en kvittering. I det inledande powerplayspelet styrde Patrik Carlsson en puck i stolpen, och fler chanser skulle komma.

1-0-skytten Erik Christensen skapade ett läge på egen hand, men den här gången sköt han utanför. Dessutom hade Chris Campoli en puck som träffade målramen.

Linköping var inte heller ofarligt, hade bland annat en puck som tog i stolpen.

Men efter 16.27 var det kvitterat till 2-2 efter ett mål av Mattias Karlsson. ”Kolan” fick två försök och på det andra pricksköt han pucken i mål bakom Rautio.

Med bara en minut och tre sekunder kvar av matchen satte Erik Christensen det som skulle bli segermålet. Den skicklige centern tog sig framåt längs vänstersargen, hade fri sikt och skickade elegant upp pucken i krysset.

Därmed är det kvitterat till 1-1 i matcher. Kvartsfinalserien går vidare i Saab Arena på tisdag.

 

 

 ...............................................

HV71 föll i första kvartsfinalen

2015-03-13

Intensitet, tempo och tuffa tag. Det var budorden när HV71 spelade den första kvarten borta mot Linköping på fredagen. Trots en godkänd insats blev det förlust för HV med 3-2.

– Det kunde slutat hur som helst, säger Ted Brithén till Jnytt efter förlusten.

Fakta

Ishockey, kvartsfinal 1:7

Linköping-HV71 3-2 (1-1, 2-0, 0-1)

Första perioden: 1-0 (04:58) Nichlas Hardt (Junland, Little), 1-1 (08:54) Andreas Jämtin (Berglund, Sandberg).

Andra perioden: 2-1 (23:51) Jakub Vrana (Hardt, Karlsson), 3-1 (37:53) Jakub Vrana (Rahimi, Salmonsson).

Tredje perioden: 3-2 (40:50) Chris Campoli.

Skott: 26-24 (6-9, 12-4, 8-10)

Utv: LHC: 5x2, HV: 5x2.

Domare: Tomas Andersson, Patrik Sjöberg.

Publik: 7 558, Saab Arena.

 

Efter 55 spelade grundserieomgångar var det så äntligen dags för slutspelet att dra igång för HV:s del på fredagen. Saab Arena kokade, Linköping väntade på andra sidan isen och en match var redo att sättas igång. Och vilken match publiken fick uppleva.

– Det räcker med att man bara hör trycket på läktaren, man känner av att det är slutspel omgående, säger HV:s Ted Brithén.

 

Jämtin målskytt

Skillnaden mellan en vanlig grundseriematch och den här slutspelsmatchen var påtaglig. Redan i de inledande minuterna hade flera tacklingar utdelats och en handfull med halvchanser hade skapats. Drygt fem minuter in i den inledande perioden kom så också matchens första mål. Linköpings Nichlas Hardt försökt stöta in pucken efter en fin passning men misslyckades, istället studsade pucken från Gustaf Wesslau, på Patrik Carlsson och in i mål. Ett oerhört snöpligt mål. Dock skulle HV71 svara snabbt. Andreas Jämtin kvitterade efter en delikat passning från Kristofer Berglund.

– Alla gör verkligen allt för att vinna, det är det som är charmen med slutspel, säger Ted Brithén.

 

Storspel av Wesslau

Båda lagen fortsatte att bjuda publiken på en underhållande match, men några fler mål blev det inte i den första perioden.

Linköping har under grundserien varit mycket beroende av tre spelare: Jeff Taffe, Jakob Mcflikier och Broc Little. I dag hade de tre inte sin bästa dag på jobbet, men vad gör det när man har Jakub Vrana. Den unge tjecken stod för en fantastiskt fin soloprestation när han satte dit 2-1 bakom Gustaf Wesslau i inledningen av den andra perioden. Om Vranas första mål var fint så var det andra desto turligare. Daniel Rahimi, före detta HV-spelaren, fick iväg ett skott som täcktes på HV-ben, men pucken studsade fram till Vrana som barta vände om och vispade in 3-1. Även resten av perioden tillhörde Linköping och om det inte vore för en storspelande Gustaf Wesslau kunde det gott och väl stått 5-1 till hemmalaget.

 

"Kunde slutat hur som helst"

Istället tog HV71 chansen när Chris Campoli i den första minuten av tredje perioden sköt in 3-2. Resten av perioden bjöd, likt de två första perioderna, på intensitet, kamp och krig, men i slutändan blev det LHC som fick jubla. Trots förlusten var det inte överdrivet deppigt i HV-lägret.

– Det kunde ha slutat hur som helst. Vi möter ett bra lag och de är riktigt vassa i dag, men det är många chanser åt båda hållen. Vi gör en bra match, säger Ted Brithén.

Något som HV dock inte gjorde bra var spelet i numerärt överläge. Man lyckades sällan etablera något ordentligt spel i den spelformen.

– De har ett bra boxplay, sen måste vi kanske bli lite mer rejäla när vi får chansen, säger Brithén.

 

"Frejdig hockey"

På söndag har HV chans till revansch då LHC åker söderut på E4:an till Jönköping och Kinnarps Arena för den andra kvartsfinalen, och kapten Brithén tror att även den matchen kommer bli till nöje för publiken.

– Det kommer bli ungefär liknande, mycket kamp. Det blir en frejdig hockey på det sättet och det ska bli en kul serie att spela, avslutar Brithén.

 

 

 

 

 

 

 

................................................................................................................................

HV71 stora förlorare i sista omgången

 

2015-03-05

HV71 förlorade med 0-3 mot Skellefteå i den sista omgången i SHL:s grundserie och tappade sin topp fyra-plats som hade gett hemmaplansfördel i kvartsfinalspelet. Nu väntar en kvartsfinalserie mot Linköping med start nästa fredag.

– Vi måste slå alla lag om vi ska ta oss långt, så det blir kanon, säger forwarden Calle Ridderwall.

Fakta

Ishockey, Svenska Hockeyligan

HV71-Skellefteå AIK 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)

Första perioden: 0-1 (3.16) Sebastian Aho (A. Lindholm, Sundqvist).

Tredje perioden: 0-2 (1.09) Janne Pesonen (Calof, Zackrisson), 0-3 (2.52) Erik Forssell (Zackrisson, Heed), spel 5/4.

Skott: 18-30 (4-8, 6-10, 8-12).

Utv: HV71: 7x2. SAIK: 6x2.

Domare: Sören Persson och Patrik Sjöberg.

Publik: 6 742, Kinnarps Arena.

 

HV71 var fyra i tabellen inför den sista omgången men kunde sluta allt mellan trea och sexa beroende på resultaten. Skellefteå, däremot, var klara seriesegrare sedan tidigare.

HV71 stod för en blek insats mot västerbottningarna, förlorade med 0-3 och passerades av Linköping i tabellen.

– De började matchen bättre, men sedan kom vi in i det mer. Vi pressade emellanåt i andra och tredje perioden, men lyckades inte göra mål. Om vi hade fått ett tidigt mål hade det kunnat bli en helt annan matchbild, säger Calle Ridderwall, vars lag nu inte får fördel av hemmaplan i kvartsfinalspelet.

– Man stävar alltid efter att få spela på hemmais, men ska man ta sig långt i ett slutspel måste man kunna vinna både på hemma- och bortaplan.

Wesslau höll siffrorna nere

Det var Skellefteå som fick den bästa starten på matchen. Redan efter 3.16 tog gästerna nämligen ledningen. Skellefteå tryckte tillbaka HV71 rejält efter att Jere Karalahti passat fel i egen zon, och till slut kunde Sebastian Aho spräcka nollan på ett direktskott.

HV71 kom inte upp i någon högre nivå under matchen och hade stundtals svårt att stå emot Skellefteås press.

Matchbilden var densamma i mittperioden, då målvakten Gustaf Wesslau stundtals höll kvar laget i matchen. Utvisningarna duggade tätt i perioden, men trots ett flertal numerära överlägen lyckades inte något av lagen göra något mål.

Calle Ridderwall hade ett riktigt bra läge för HV71 i början av perioden, men annars var det tunnsått med farliga målchanser. Skellefteå hade de bästa lägena, men ingen spelare lyckades få hål på Wesslau som bland annat tog ett friläge och gjorde en vass trippelräddning.

”Jäkligt bra tränade”

HV71 fick värsta tänkbara start på tredje perioden. Redan efter 1.09 utökade Skellefteå ledningen genom Janne Pesonen, som skickade upp pucken högt i nättaket bakom Wesslau.

Knappt två minuter senare kom även 0-3 i powerplay. Tim Heed sköt från sin backposition och pucken styrdes i mål via Erik Forssells klubba.

Efter det kändes matchen avgjord. Skellefteå höll undan utan större problem och tog säsongens första trepoängare mot HV71 som slutar femma i SHL:s grundserie.

Nej, den här insatsen bör Jönköpingslaget glömma illa kvickt.

– Det är klart att vi aldrig vill gör en sådan här match på hemmaplan. Vi har haft ett tufft schema, men så har det varit för alla lag så det är ingen ursäkt. Vi är jäkligt bra tränade och har bevisat att vi kan spela mycket matcher, säger Calle Ridderwall.

Det såg länge ut som att Växjö skulle bli HV71:s motståndare i kvartsfinalen. Men eftersom Örebro tappade 4-2 till 4-4 mot Djurgården slutar närkingarna på sjätte plats. Därmed blir det i stället en matchserie mellan HV71 och Linköping.

– Vi måste slå alla lag om vi ska ta oss långt, så det blir kanon. Alla åtta lag som är med i slutspelet är bra, så det hade blivit tufft oavsett motstånd. Det blir krig där ute i alla matcher, säger Ridderwall, som plockar fram ett par nycklar för att det ska bli en lyckad utgång mot Linköping. 

”Kan gå riktigt långt”

– De har en riktigt bra förstakedja. För oss blir det viktigt att spela vårt spel med fart och att alla spelare når sin toppnivå i alla matcher. Det håller inte att vara bra den ena dagen och dålig den andra.

Calle Ridderwall själv gör sin första säsong både i HV71 och i SHL, men han känner så klart till rivaliteten mellan HV71 och Linköping.

– Det brukar vara ganska roliga matcher och heta känslor, så det blir nog en jäkla bra serie. De har gjort en bra andra halva av säsongen, så vi måste spela på vår topp för att slå ut dem, säger han.

– Vi är riktigt sugna på att ta oss långt i slutspelet, det är nu den riktiga säsongen börjar. Vi har en del spelare i laget som har gått långt i slutspelet förut, och jag tycker att vi har ett lag som kan gå riktigt långt. Det hade varit riktigt skönt att knäppa Linköping på näsan.

Första matchen spelas fredag 13 mars i Saab Arena. Två dagar senare går kvartsfinalserien vidare i Kinnarps Arena.

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1 0 Skellefteå 55 32 13 169:116 53 111
2 0 Frölunda 55 23 15 145:120 25 97
3 0 Växjö 55 24 16 158:120 38 96
4 -1 Linköping 55 26 18 156:125 31 93
5 1 HV71 55 25 19 145:141 4 92
6 0 Örebro 55 21 17 156:128 28 90
7 0 Färjestad 55 21 20 128:135 -7 83
8 0 Luleå 55 21 24 127:131 -4 79
9 0 Djurgården 55 15 23 128:157 -29 71
10 0 Brynäs 55 19 28 132:159 -27 68
11 0 Leksand 55 15 31 116:179 -63 57
12 0 MODO 55 12 30 127:176 -49 53

 

 

 

 

...............................................................

HV71 klart för slutspelet efter ny seger

2015-03-03

HV71 besegrade Leksand med 5-2 och säkrade därmed en plats i SM-slutspelet. Kevin Stenlund visade vägen till segern med sitt första SHL-mål men tvingades sedan kliva av skadad.

Fakta

Ishockey, Svenska Hockeyligan

Leksands IF-HV71 2-5 (0-0, 0-4, 2-1)

Andra perioden: 0-1 (2.32) Kevin Stenlund (Berglund, Karlsson), 0-2 (5.39) Lawrence Pilut (Karalahti, Christensen), 0-3 (13.37) Jere Karalahti (Christensen, Ridderwall), spel 5/4, 0-4 (17.21) Filip Sandberg (Bengtsson, Persson).

Tredje perioden: 1-4 (5.21) David Åslin (Russell, Mäkitalo), 1-5 (9.37) Anton Bengtsson (Ridderwall, Karalahti), 2-5 (12.14) Mattias Guter (Josefsson, Connelly), spel 5/4.

Skott: 41-44 (15-12, 11-24, 15-8).

Utv: LIF: 3x2. HV71: 2x2.

Domare: Tobias Björk och Wolmer Edqvist.

Publik: 4 725, Tegera Arena.

Första perioden:

Leksand blev klart för kval i förra omgången. Men för HV71 stod viktiga poäng på spel eftersom laget jagade en topp sex-placering som betyder en direktplats till SM-slutspelet.

Den fåtaliga publiken i Tegera Arena bjöds inte på några mål under de inledande 20 minuterna som bjöd på öppet spel. HV71 hade det mesta av spelet men de farliga målchanserna var lätträknade, och 0-0 stod sig perioden ut.

– Jag tycker att vi spelar ganska bra och har väldigt mycket puck i deras zon. Men vi har inte det sista för att trycka in pucken, vi kan ta pucken mer på mål. Leksand bjuder till, matchen är lika viktig för dem som för oss eftersom båda lagen vill få en bra avslutning och vara redo för det som komma skall, sade backen Mattias Karlsson i en pausintervju i C More.

Andra perioden:

– Vi hade ganska mycket puck i anfallszon, men vi måste komma in mer på mål och bli rakare. Vi måste jobba oss in på mål och ta skott där, sade HV71-tränaren Andreas Johansson när han intervjuades i C More precis innan mittperioden skulle starta.

Han behövde bara vänta i två och en halv minut innan hans lag spräckte nollan. Målskytt var Kevin Stenlund, som gjorde sitt första SHL-mål. Den 18-årige forwarden blev frispelad och sprätte kyligt pucken upp i mål bakom Oscar Alsenfelt.

Stenlund blev strax därefter tacklad intill sargen och hade spelat färdigt för kvällen – och förmodligen även för säsongen. Därmed har Jönköpingslaget åkt på ännu en forwardsskada.

Efter första målet var det proppen ur för HV71, som drog ifrån till 4-0 i perioden. Backen Lawrence Pilut gjorde sitt tredje SHL-mål – och det första som inte kom mot Örebro – när han skickade pucken i mål från sin backplats. Jere Karalahti satte trean med ett slagskott från blålinjen och Filip Sandberg ordnade fyran när han tryckte pucken i mål från nära håll.

Perioden dominerades nästan totalt av HV71.

– Vi höjer upp spelet kopiöst mycket, vi jobbar hårdare i deras zon och skjuter puckar på mål. Vi vänder spelet mycket snabbare än i första, vilket gör att de inte hinner ställa upp, sade Filip Sandberg till C More.

Tredje perioden:

Leksand reducerade till 1-4 efter att Mattias Tedenby styrt in pucken i eget mål. Men HV71 replikerade omgående när Anton Bengtsson höll sig framme och tryckte in en retur i powerplay.

Leksand satte sedan 2-5 när de fick spela i numerärt överläge, och det blev matchens sista mål. HV71 säkrade tack vare segern en plats i SM-slutspelet och slipper därmed spela play in, förkvalet till slutspelet, i år.

– Det var en tuff match för oss eftersom Leksand kunde spela avslappnat medan vi behövde vinna för att hamna topp sex. Vi har vunnit sex av de sju senaste matcherna, så jag vill påstå att vi har rätt bra form, sade Jere Karalahti till C More direkt efter matchen.

 

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1   Skellefteå 54 31 13 166:116 50 108
2   Frölunda 54 23 14 145:117 28 97
3   Växjö 54 23 16 154:119 35 93
4   HV71 54 25 18 145:138 7 92
5   Linköping 54 25 18 152:125 27 90
6   Örebro 54 21 17 152:123 29 89
7   Färjestad 54 21 19 127:131 -4 83
8   Luleå 54 20 24 124:131 -7 76
9   Djurgården 54 15 23 123:153 -30 69
10   Brynäs 54 18 28 130:158 -28 65
11   Leksand 54 15 30 116:175 -59 57
12   MODO 54 12 29 126:174 -48 53

 

 

.......................................

Strömwall stor hjälte när HV besegrade Luleå

2015-02-28

HV71 är väldigt nära en plats i SM-slutspelet. På lördagen besegrade man Luleå med 4-0 på bortaplan och nu skiljer det sex poäng ner till Färjestad med två matcher kvar.

– Pucken studsar vår väg nu till skillnad för några veckor sedan, säger målskytten Malte Strömwall till Jnytt.

 

Fakta

Ishockey, SHL

Luleå-HV71 0-4 (0-1, 0-0, 0-3)

Första perioden: 0-1 (11:21) Malte Strömwall (Karalahti, Ridderwall).

Tredje perioden: 0-2 (50:54) Teemu Laine (Karalahti, Sandberg), 0-3 (57:45) Filip Sandberg, 0-4 (59:19) Andreas Jämtin.

Skott: 29-27 (12-8, 13-8, 4-11)

Utv: Luleå: 5x2, HV71: 7x2.

Domare: Sören Persson, Marcus Linde.

Publik: 5 266, Coop Arena.

 

HV har onekligen kommit ur sin formsvacka. På lördagen tog man sin femte seger på de sex senaste matcherna vilket gör dem till det formstarkaste laget i SHL för tillfället.

– Vi har aldrig tvekat på varandra i laget och vi vet vilken nivå vi kan spela på, säger Malte Strömwall.

 

"Älskar att göra mål"

I dagens match var Strömwall en av de stora förgrundsfigurerna med sitt 1-0-mål i den första perioden. Strömwall, som tillhör just Luleå men som är utlånad till HV sedan några veckor tillbaka, tvekade inte en sekund på att fira målet.

– Jag älskar att göra mål, det är det bästa jag vet. Sen tänker jag inte på att det var mot mitt gamla lag, men jag njuter av känslan när pucken går in och adrenalinet som jag får, säger Strömwall, vars pappa har sin tröja upphissad i Coop Arena. Men något snacka med farsan har det inte blivit än för Strömwall.

– Jag har inte hunnit snacka med honom än men han är nog glad för min skull att jag fick göra mål.

 

Wesslau stor hjälte

Efter Strömwalls 1-0, hans tredje mål i HV-tröjan, så kopplade Luleå ett grepp i den andra perioden. Man skapade ett enormt tryck mot Gustaf Wesslau i målet men målvakten pallade trycket och stod för ett antal riktigt vassa räddningar. HV redde ut stormen och i den tredje perioden så kunde man sätta dit 2-0 genom Teemu Laine i spel fem mot tre.

– Vi genomför matchen på ett bra sätt. Vi krigar oss igenom ett antal utvisningar och Wesslau gör en riktigt bra match i kassen, han är grym i dag. Sen gör vi inga misstag som straffar sig. Vi gör en stabil match, säger Strömwall.

Filip Sandberg och Andreas Jämtin hamnade även de i målprotokollet sedan de skjutit in pucken i öppet mål.

"Studsar vår väg"

HV har den här säsongen haft många höga höjder men även några djupa dalar. Formsvackan för några veckor sedan är som bortblåst och nu ser man framåt i laget menar Strömwall.

– Pucken studsar vår väg nu till skillnad för några veckor sedan.

I och med segern så kopplar HV ett rejält grepp om en slutspelsplats. Med två matcher kvar har man sex poäng ner till Färjestad, och det ska mycket till om HV ska missa slutspel.

– Förhoppningen är att vi ska vinna båda återstående matcherna. Vi kommer gå ut och köra vårt spel. Vi ska göra det vi kan sen får vi se hur långt det räcker.

HV har även fortfarande chansen att hamna på tredjeplats i den jämna tabellen, men då är två segrar ett måste.

– Alla kommer gå in med en bra inställning i de här två matcherna som är kvar. Vi kan inte tro att vi är bäst i världen men vi vet hur bra vi är när vi spelar vårt spel, säger Strömwall som även anser att han kommit till rätta i HV.

– Jag kom in när vi var i en tuff vecka men jag har blivit välkommen på ett bra sätt av alla. Sen att det har lossnat nu på slutet är extra kul. Det är hårt jobb bakom det, avslutar Strömwall.

 

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1   Skellefteå 53 31 13 164:115 49 106
2   Frölunda 53 22 14 142:117 25 94
3   Växjö 53 23 16 153:117 36 92
4   Linköping 53 25 17 152:122 30 90
5   Örebro 53 21 16 149:118 31 89
6   HV71 53 24 18 140:136 4 89
7   Färjestad 53 21 18 126:128 -2 83
8   Luleå 53 19 24 121:130 -9 73
9   Djurgården 53 14 23 122:153 -31 66
10   Brynäs 53 18 27 130:157 -27 65
11   Leksand 53 15 29 114:170 -56 57
12   MODO 53 11 29 121:171 -50 50

 

.,................................................

Drömstart när HV71 vann

HV71 besegrade Brynäs med 4–1.
Ett av målen stod Filip Sandberg för.
– Jag blev överraskad, säger han om när han såg att pucken gick i mål.

HV71 besegrade Brynäs med 4-1. Samtidigt förlorade Färjestad borta mot Örebro. HV71 ligger kvar på sjätte plats i tabellen, men gapet ner till sjuan Färjestad är nu sex poäng.
– Bra utgångsläge, konstaterar Filip Sandberg som inte nöjer sig med att komma sexa.
– Vi ska högre än så. Vi är inte nöjda, vi har satt oss i ett bra läge, vi har allt i egna händer och det är skönt att slippa förlita sig på andra.

Målskytt
I den tredje perioden kom Filip Sandbergs mål. Förspelet, ett väldigt snyggt sådant, stod Filip Ahl för då han bröt ett uppspel vid egen blå och tog sig hela vägen in i Brynäs zon innan han passade pucken vidare till Sandberg.
– Jag tog pucken i sidled och fick iväg en backhand som gick in. Jag blev överraskad, tydligen blev keepern lika överraskad, säger Sandberg.

Skön seger
Filip Sandberg var nöjd med de tre poängen efter matchen.
– Det vet en skön vinst. Jag tycker att vi gör en ruggigt bra första period, precis som senast hemma mot Linköping. Vi har en 2–0-ledning men backar hem lite för mycket och bjuder in dem. Men vi lyckas stänga matchen, sköna tre poäng.

Två power playmål
Matchen inleddes som Sandberg var inne på väldigt bra. Redan efter drygt två minuter satte Erik Christensen 1–0 och efter drygt halva perioden var det Jere Karalahtis tur att göra mål.
– Jättetrevligt, säger Kristofer Berglund om de två målen i power play.
– Det är viktigt naturligtvis. Det är jävligt skönt när de som ska göra det gör det, det ger energi till laget, säger han om vidden av att näta i numerärt överläge.

 

.......................................

Strömwall matchhjälte för HV71

2015-02-24 21:13

HV71 besegrade Modo med 2–1, men det satt hårt inne.

HV kan i mångt och mycket tacka målvakten Gustaf Wesslau för tre poäng.

Malte Strömwall satte segermålet i den tredje perioden.

Fakta

Modo–HV71 1–2 (0–0, 0–1, 1–1)

Andra perioden: 0–1 (7.32) Mattias Tedenby (Erik Christensen, Kristofer Berglund).

Tredje perioden: 1–1 (11.51) Travis Roche (Marcel Hossa, Juha Pekka–Haataja, 1–2 (12.38) Malte Strömwall (Lawrence Pilut, Jere Karalahti).

Skott: 24–23 (11–4, 5–11, 8–8)

Utv, Modo: 4x2. HV71: 3x2.

Domare: Mikael Nord, Arboga, och Johannes Käck, Umeå.

Publik: 4 459.

 

Ni kan historien nu, Malte Strömwall blev klar för HV71 under transferfönstrets sista dag. Han hade tidigare under säsongen spelat för såväl Växjö som Luleå, men nu i HV71 har han fått ett stort förtroende och han har vuxit med ansvaret.

I kvällens segermatch mot Modo fick han sätta det matchavgörande 2-1-målet. Ett väldigt snyggt mål dessutom.

– Den sitter ganska bra där, jag får en bra pass av Lawrence (Pilut), jag hade först tänkt att passa men så jag tänkte att jag skulle få skit om jag inte gjorde det, säger Strömwall om målet som betydde tre poäng.

Viktiga poäng

Och med tanke på att Färjestad i kväll förlorade hemma mot Frölunda efter straffar så ryckte HV ifrån Karlstadlaget och har nu tre poäng ner sjundeplatsen.

– Det är jätteviktigt, det är så pass tajt nu att vi behöver varenda poäng vi kan få, säger Malte Strömwall.

HV inledde matchen i ett bra tempo de första fem minuterna, men sen tog hemmalaget över allt mer, och hade det inte varit för en storspelande Gustaf Wesslau i HV-målet hade det inte stått 0–0 efter den första perioden.

– Det kändes lite som en träningsmatch, det var ganska mjukt och energilöst. Vi har spelat mycket de senaste veckorna, det är inget att skylla på, men det kändes lite sömnigt, säger Strömwall.

För passivt

I den andra lyfte HV upp spelet något, men någon vidare hockeymatch bjöds inte publiken på.

– Vi lyfter oss lite, men jag tycker ändå att det var för mjukt och passivt, säger Strömwall.

Men när drygt sju minuter var spelade passade Kristofer Berglund till Erik Christensen som i sin tur stod för en alldeles sagolik passning fram till Mattias Tedenby som kom fri. Precis vid avslutningsläget stötte dock en Modoback in pucken i mål.

– Den gick in, det är det viktigaste, sa Tedenby till Cmore om målet.

...............................................

Ridderwalls mål hjälpte inte

2015-02-21

Calle Ridderwall gav HV71 ledningen med 2–0. Men efter en stundtals briljant förstaperiod tog det roliga slut för HV som förlorade med 4–2 mot Linköping.

– Jag tycker att vi bjuder på det här, säger Ridderwall till Jnytt.

Fakta

SHL

HV71–Linköping 2–4 (2–0, 0–1, 0–3)

Första perioden: 1–0 (09.35) Malte Strömwall (Filip Sandberg, Mattias Karlsson) 2–0 (11.26) Calle Ridderwall, (Kristofer Berglund, Mattias Karlsson).

Andra perioden: 2–1 (15.39) Daniel Rahimi (Jonas Junland, Oscar Sundh) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–2 (02.34) Broc Little (Mattias Bäckman, Mattias Sjögren), 2–3 (13.37) Broc Little (Mattias Sjögren, Jonas Junland), 2–4 (17.53) Daniel Rahimi (Fredric Andersson) mål i tom kasse.

Skott: 27–22 (8–4, 13–9, 6–9).

Utv, HV71: 3x2. Linköping: 6x2.

Domare: Marcus Linde, Kungälv och Pehr Claesson, Alvesta.

Publik: 7 000.

Calle Ridderwall inledde säsongen strålande och öste in mål, men den senaste tiden har målskyttet gått i stå. Men i dag gjorde han äntligen mål igen, det första på tio matcher.

– Självklart skönt att få hänga den. Men just nu är det jäkligt bittert att v inte lyckades hålla i det, säger Ridderwall efter matchen.

Ridderwalls mål betydde 2–0 till HV71. Lite tidigare under den första perioden satte Malte Strömwall 1–0.

– Vi har första perioden, den är helt klart vår. Vi leder med 2–0 och det är helt klart rättvist, kommenterar Ridderwall.

Inte bra

Men sen hände något i HV71.

– Vi bjuder in dem i matchen tycker jag. Vi backar hem lite, andra perioden känns inte alls som en bra period. Vi försökte spela säkrare, och då bjöd vi in dem. Nä, andra perioden var inte bra.

Bjudningar

På tränarnas presskonferens efter matchen var HV-tränaren Andreas Johansson inne på att flera av LHC:s mål är frukten av individuella HV-misstag. Något som även Calle Ridderwall är inne på.

– Vi slarvar på deras 3-2-mål, det är självklart inte bra. Jag tycker att vi bjuder på det här. Har vi 2-0-ledning tio gånger tror jag inte att det här händer mer än två gånger. Det är små marginaler, säger Ridderwall.

 

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1   Skellefteå 50 29 12 156:108 48 100
2   Växjö 50 22 14 150:112 38 89
3   Frölunda 50 21 14 127:109 18 87
4   Linköping 50 23 16 142:120 22 84
5   Örebro 50 19 15 140:113 27 83
6   HV71 50 21 18 130:134 -4 80
7   Färjestad 50 20 17 117:119 -2 79
8   Luleå 50 19 21 118:120 -2 73
9   Djurgården 50 13 22 114:141 -27 61
10   Brynäs 50 16 26 123:150 -27 59
11   Leksand 50 15 28 105:155 -50 55
12   MODO 50 11 26 117:158 -41 5

 

 

..................................................

HV71 vände och vann mot Färjestad

 2015-02-19

 

HV71 vann med 3-2 mot Färjestad och tog tre mycket viktiga poäng i kampen om en direktplats till SM-slutspelet. Lagkaptenen Ted Brithén gjorde segermålet i tredje perioden.

– Vi siktade på tre poäng, så det är otroligt skönt att få med sig det, säger Brithén till Jnytt.

Ishockey, Svenska Hockeyligan

Färjestad BK-HV71 2-3 (1-0, 1-1, 0-1)

Första perioden: 1-0 (4.03) Milan Gulas (Åslund, Wallin).

Andra perioden: 1-1 (0.43) Erik Christensen (Ridderwall, Brithén), spel 5/4, 2-1 (9.46) Martin Röymark (Persson, Nygård).

Tredje perioden: 2-2 (6.21) Teemu Laine (Carlsson, Karlsson), 2-3 (12.14) Ted Brithén (Karalahti, Christensen), spel 5/4.

Skott: 35-22 (8-9, 13-6, 14-7).

Utv: FBK: 2x2. HV71: 3x2.

Domare: Mikael Holm och Patrik Sjöberg.

Publik: 6 043, Löfbergs Arena.

HV71 var på sin sjätte plats en poäng före sjuan Färjestad inför torsdagskvällens drabbning i Löfbergs Arena. Eftersom de sex bästa lagen går direkt till SM-kvartsfinal var det viktiga poäng på spel.

HV71 vann efter att ha vänt ett 1-2-underläge och tog andra raka segern efter den mediokra förra veckan.

– Nu har vi två vinster i rad, så nu tycker jag att det har vänt för oss, säger Ted Brithén, som förklarar skillnaderna mot förra veckan.

– Det är små grejer som gör att det blir så. När det väl går tungt handlar mycket om den mentala biten. Vi började bra i flera matcher förra veckan, men sedan gick saker emot oss i matcherna. Nu går vi vidare och blickar framåt.

 

Missade straff

HV71 började bäst, satte press i Färjestads zon och tryckte på för ett ledningsmål. Men det var hemmalaget som gjorde matchens första mål fyra minuter in i matchen.

HV71-spelarna tittade puck och en omarkerad Milan Gulas kunde skicka pucken i mål. Gulas gjorde sitt 18:e mål för säsongen, så det var helt fel spelare att lämna omarkerad.

I slutet av perioden hade Färjestad ett gyllene läge att utöka ledningen. Malte Strömwall drog ner Joel Eriksson Ek och domarna gjorde tecken för straff. Milan Gulas tog hand om straffen men Gustaf Wesslau höll tätt och räddade.

HV71 kvitterade i powerplay tidigt i andra perioden. Erik Christensen blev målskytt sedan Ted Brithén tagit sig in framför mål och skymt Justin Pogge.

– Jag försökte hålla mig framför målvakten när Erik siktade in sig. Sedan flyttade jag på mig så att pucken kunde gå i mål, säger Brithén.

Senare i perioden återtog Färjestad ledningen. Martin Röymark styrde in pucken framför mål, och precis som vid första målet lämnades målskytten helt omarkerad.

 

”Nuddade min klubba”

HV71 reste sig i tredje perioden, skapade en hel del klara målchanser och vände 1-2 till seger med 3-2.

Teemu Laine kvitterade när han skickade in pucken under armen på Justin Pogge.

Segermålet kom i numerärt överläge sedan Färjestads Linus Persson åkt ut två minuter sedan han skickat upp klubban i ansiktet på Andreas Jämtin så att blodvite uppstod.

Jere Karalahti fick på ett slagskott från tekningscirkeln som letade sig i mål via Ted Brithéns klubba. Pogges vattenflaska flög all världens väg.

– Jere har en bra bomb och pucken bara nuddade min klubba. Första reaktionen var att jag touchade pucken, men jag var lite osäker ett tag. Jag är jätteglad oavsett hur pucken gick in, säger Brithén, vars lag nu har gjort fyra mål i powerplay på två matcher.

– Vi är fortsatt effektiva där. Vi har snackat om en del saker och det har verkligen lossnat.

 

Klättrar till fjärde plats

HV71 hade bra kontroll på slutet av matchen och höll undan till seger med 3-2. Färjestad tog ut målvakten men fick aldrig till någon riktig slutforcering.

– Vi stängde ner dem väldigt bra, vi hade kunnat sätta något mål i tom kasse, säger Brithén, som förklarar hur laget lyckades vända matchen.

– Vi fortsatte köra och tänkte inte så mycket. Vi följde vår gameplan vi hade satt upp, ändrade inget och till slut fick vi utdelning. Det var vissa saker som vi ville göra och vi skötte oss väldigt bra.

HV71 klättrar genom segern till fjärde plats i en haltande tabell och är fyra poäng före sjuan Färjestad.

– Vi siktade på tre poäng, så det är otroligt skönt att få med oss det. Det är bara att kolla på tabellen så förstår man hur viktig den här segern var, den betyder jättemycket. Alla killar kan vara nöjda med sin insats, säger Ted Brithén.

 

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1   Skellefteå 49 28 12 151:106 45 97
2   Växjö 49 22 14 148:111 37 87
3   Frölunda 49 21 13 125:105 20 87
4   HV71 49 21 17 128:130 -2 80
5   Linköping 48 21 16 132:117 15 78
6   Örebro 48 17 15 131:108 23 77
7   Färjestad 49 19 17 114:118 -4 76
8   Luleå 48 18 20 114:115 -1 70
9   Djurgården 49 13 21 112:136 -24 61
10   Brynäs 48 15 25 119:147 -28 56
11   Leksand 48 15 27 101:148 -47 54
12   MODO 48 11 24 114:148 -34 50

 

 

 

 .........................................

HV71 nollade Djurgården

2015-02-17

HV71:s förlustsvit är över. På tisdagskvällen besegrades Djurgården med 4-0, vilket var första segern på nästan tre veckor.

– Det här var fruktansvärt efterlängtat. Det är en jäkla lättnad att få den här trean, säger Anton Bengtsson, som gjorde matchens första mål.

Fakta

Ishockey, Svenska Hockeyligan

HV71-Djurgårdens IF 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)

Andra perioden: 1-0 (1.39) Anton Bengtsson (Carlsson, Melin), spel 5/4, 2-0 (5.12) Ted Brithén (Christensen, Karalahti), spel 5/4.

Tredje perioden: 3-0 (11.45) Mattias Tedenby (Karlsson, Laine), 4-0 (17.50) Teemu Laine (Carlsson, Tedenby).

Skott: 21-29 (6-9, 6-9, 9-11).

Utv: HV71: 3x2. DIF: 4x2.

Domare: Patrik Sjöberg och Mikael Sjöqvist.

Publik: 6 520, Kinnarps Arena.

HV71 kom till spel med fem raka förluster, och på förra veckans fyra matcher var den sammanlagda målskillnaden föga smickrande 3-24.

Spelet var ängsligt också till en början mot Djurgården, som tog kommandot och skapade tryck mot hemmamålet där Gustaf Wesslau sattes på prov direkt.

– Djurgården kom ut starkt, och vi var inte riktigt påkopplade. Då var det Wesslau som räddade oss. Men vi kom in i matchen och ägde sedan matchen i stort sett hela tiden, vi hade bra kontroll, menar Anton Bengtsson.

Ja, HV71 spelade dock upp sig allt eftersom och var nära ett ledningsmål vid flera tillfällen. De bästa chanserna kom i powerplay när Damien Fleury satt utvisad. Inom loppet av en dryg minut träffade både Jere Karalahti och Filip Sandberg ribban. Senare hade även Calle Ridderwall ett jätteläge framför mål, men perioden slutade mållös.

”Inte svåraste målet”

Målen kom i stället i andra perioden, då HV71 tidigt ryckte ifrån till 2-0 efter två mål i powerplay. Att få näta dubbelt i den spelformen var viktigt, enligt Anton Bengtsson.

– Det ger framför allt självförtroende. Vi spelade enkelt i powerplay i dag, strulade inte till det och skapade mycket målchanser, säger han.

Det första målet gjordes av Anton Bengtsson, som slog in en retur från nära håll efter att Djurgårdens målvakt Mantas Armalis gjort en bra räddning på det första läget.

– Det var skönt att gå göra ett mål i powerplay. ”Melle” (Björn Melin) sköt och sedan styrde ”Purre” (Patrik Carlsson) pucken. Den studsade in framför kassen och jag var där med klubban. Det var inte det svåraste målet jag har gjort, säger Bengtsson om säsongens tolfte fullträff.

Bara några minuter senare utökade comebackande lagkaptenen Ted Brithén ledningen när han styrde in en puck från Erik Christensen, som var tillbaka från avstängning.

Laine avslutade målskyttet

– Det var viktigt att få tillbaka Erik och Ted, det är två toppspelare som bidrar med både energi och poäng. Det var ett tungt avbräck att tappa båda samtidigt. Alla andra spelare fick energi av att de var tillbaka, och det gav även lite trygghet, säger Bengtsson.

HV71 var det bättre laget i mittperioden, hade de bästa anfallen medan Djurgården hade svårt att komma fram till farliga målchanser.

Några minuter in i tredje perioden hade Mattias Tedenby ett jätteläge när han blev fri framför mål, men han fick inte till avslutet utan sköt rakt i magen på Armalis.

När drygt halva perioden var spelad satte HV71 3-0 – ett mål som blev spiken i kistan. Målet kom när Djurgården precis hade rett ut ett powerplay, och det gjordes av Mattias Tedenby på ett skott som gick in via ett motståndarben.

Innan matchen var över kom även ett fjärde mål sedan Teemu Laine lyft upp pucken med ett backhandavslut från nära håll.

”Gäller vara ödmjuk”

4-0 blev slutresultatet och därmed tog HV71 sin första seger sedan Leksand besegrades 29 januari.

– Det här var fruktansvärt efterlängtat. Det är en jäkla lättnad att få den här trean, säger Anton Bengtsson.

– Det har varit fyra matcher med riktigt dåligt spel, vi har inte spelat som vi ska göra. I dag var framför allt moralen bättre, vi krigade något fruktansvärt. Men vi måste fortfarande jobba med detaljer i spelet.

HV71 är ett vinnande lag igen, men segern kom mot ett Djurgården som dels har dålig form och dels är skadedrabbat. Därför är frågan hur stora växlar man ska dra.

– Det gäller att vara ödmjuk och att koppla bort den här matchen redan i morgon och i stället blicka vidare mot Färjestad. De kommer bli en tuff nöt att knäcka, säger Anton Bengtsson.

.................................................................

 

HV nollat och förnedrat mot Växjö

2015-02-14

HV71 lyckades inte vända på den negativa trenden mot Växjö. Istället blev det storförlust med 6-0 och nu krymper avståndet till lagen nedanför i tabellen. – Det gäller att vi håller ihop nu, säger backen Jesper Williamsson till Jnytt.

Fakta

Ishockey, SHL Växjö-HV71 6-0 (2-0, 1-0, 3-0) Första perioden: 1-0 (15:16) Alexander Johansson (Lundh, Josefsson), 2-0 (15:40) Robert Rosén (Johnson, Erixon). Andra perioden: 3-0 (38:16) Liam Reddox (Lajunen). Tredje perioden: 4-0 (44:43) Robert Rosén (Murphy, Johnson), 5-0 (48:51) Jeff Tambellini (Hennessy), 6-0 (52:32) Rhett Rakshani (Tambellini, Welch). Skott: 32-18 (10-5, 7-10, 14-3) Utvisningar: Växjö: 4x2, HV: 6x2. Domare: Pehr Claesson, Mikael Nord. Publik: 5 750, Vida Arena.

 

Det går tungt för HV71 nu. Fem raka förluster och endast tre mål framåt på de fyra senaste matcherna. Samtidigt har man släppt in 24 mål bakåt under samma period. I kvällens match mot Växjö så hängde HV med bra spelmässigt i två perioder innan det rann iväg fullständigt i den tredje. – Jag är fruktansvärt besviken över att återigen förlora en match. Med tanke på resultatet så är det oerhört hårt, säger Jesper Williamsson.

"Tuff period" I både matchens första och andra period så skapade HV mängder med heta målchanser, men Christopher Nihlstorp i Växjökassen stod i vägen för allt. – Vi skapar farliga chanser, men det händer något när vi inte lyckas få in pucken. Samtidigt är de effektiva när de får lägena, påpekar Williamsson som fortsätter: – Vi är inne i en tuff period nu, det måste man säga. Inom loppet av 26 sekunder så lyckades Växjö göra både 1-0 och 2-0 i den första perioden. – Man förlorar inte en match för att man släpper in första målet men det r klart att det hade varit skönt att få göra det. Vi måste sätta chanserna som vi får i början, men vi har vänt på underlägen tidigare under säsongen så det ska ju kunna gå även i dag, menar Williamsson.

Närmare 7-0 I den andra fortsatte HV att pressa på för att få in pucken. Man skapade en handfull riktigt heta chanser men i slutet av perioden så var det istället Växjö som satte dit 3-0. Chris Campoli slarvade vid blålinjen i numerärt överläge och Liam Reddox utnyttjade bjudningen och satte dit trean. Efter det gick luften ur HV. I den tredje perioden gjorde Växjö tre mål till och det var närmare 7-0 än 6-1. – Det gäller att vi fortsätter jobba stenhårt och ta små steg framåt för varje gång. Vi måste göra rätt saker och tänka på hur vi jobbar ute på isen.

"Inte orolig" I och med förlusten så knappar Färjestad, som ligger sjua, in på HV och nu är det bara en poäng ner till play in-platserna. – Orolig kan man inte vara. Det gäller att vi håller huvudet högt och tror på vårt spel. Jag är inte orolig, säger Williamsson. Hur är stämningen i laget efter en sådan här förlust? – Vi har 20 vinnarskallar som alla vill vinna. Det är klart att stämningen är bättre när man vinner. Det gäller att vi håller ihop nu. Härnäst möter HV Djurgården på hemmais på tisdag. – En seger skulle vara viktig, det gäller att vi börjar någonstans, säger Williamsson.

 

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1   Skellefteå 47 28 11 147:97 50 96
2   Frölunda 47 21 12 121:99 22 85
3   Växjö 47 20 14 140:107 33 81
4   Linköping 47 20 16 127:114 13 75
5   Örebro 47 16 15 127:107 20 74
6   HV71 47 19 17 121:128 -7 74
7   Färjestad 47 18 16 107:114 -7 73
8   Luleå 47 18 19 113:111 2 70
9   Djurgården 47 13 19 108:127 -19 61
10   Brynäs 47 15 24 116:142 -26 56
11   Leksand 47 15 26 100:144 -44 54
12   MODO 47 10 24 110:147 -37 47

 

 

 ..........................................................

 

 

Storstryk för HV71

2015-02-12

HV71:s usla vecka fortsätter.

I dag kom tredje raka förlusten när hemmalaget Örebro körde över HV71 fullständigt.

Slutresultatet skrevs till 9–2.

Fakta

Örebro–HV71 9–2 (3–0, 3–1, 3–1)

Första perioden: 1–0 (5.36) Tomas Skogs (Derek Ryan), 2–0 (15.28) Mikko Lehtonen (Marcus Weinstock, Ville Viitaluoma) spel fem mot fyra, 3–0 (18.40) Johan Wiklander (Jared Aulin, Jakub Krejcik) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 4–0 (1.34) Derek Ryan (Martin Johansson), 4–1 (2.44) Jere Karalahti (Teemu Laine, Chris Campoli) spel fem mot fyra, 5–1 (9.57) Petr Zámorsky (Tomas Skogs, Derek Ryan), 6–1 (17.46) Marcus Weinstock (Ville Viitaluoma, Petr Zámorsky) spel fem mot tre.

Tredje perioden: 7–1 (0.26) Derek Ryan (Martin Johansson, Jared Aulin), 7–2 (5.43) Mattias Tedenby (Mattias Karlsson, Calle Ridderwall), 8–2 (6.45) Mikko Lehtonen (Johan Adolfsson, Petr Zamorsky), 9–2 (9.10) Johan Adolfsson (Mikko Lehtonen, Jakub Krejcik).

Skott: 31–21 (11–6, 12–8, 8–7).

Utv, Örebro: 3x2. HV71: 9x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums, och Morgan Johansson, Ljungby.

Publik: 5 114.

 

Det blev ingen match.

Hemmalaget Örebro körde över HV71 med besked. HV, som startade med Erik Ersberg i målet, låg under med 3-0 efter den första perioden.

HV bytte målvakt och in kom Gustaf Wesslau, men inte heller han klarade av att hålls siffrorna nere, och HV:s tredje raka förlust efter miniuppehållet var ett faktum.

– Det är ingen rolig stund just nu. Örebro får maximal utdelning på det som händer. Vi spelar absolut inte bra, men vi blir verkligen straffade, säger Mattias Karlsson.

 

Usel målskillnad

HV har, under vänliga veckan, varit extra vänliga och släppt in 18 mål på tre matcher. Och bara gjort tre framåt.

– Det är hemska siffror så klart. Det är nio poäng vi har förlorat. Det som hände i dag får vi verkligen inte upprepa, säger Mattias Karlsson.

Under kvällens match var det Jere Karalahti och Mattias Tedenby som stod för målen.

 

Många utvisningar

Precis som i tisdags tog HV71 väldigt många utvisningar, i dag landade man på nio tvåminutersutvisningar.

Vid två box play kunde Örebro också göra mål.

– Vi är tillbaka i det vi har pratat om. Men det går att prata hur mycket som helst, men det gäller att hålla klubban i isen, men det r tydligen väldigt svårt. Man kan gnälla hur mycket som helst men oavsett vad man tycker om det är det upp till oss att sluta dra på oss utvisningar. Vi kan inte gnälla på domarna eller så, vi får försöka styra det vi kan göra, säger Mattias Karlsson om det faktum att HV71 efter uppehållet har dragit på sig väldigt många utvisningar.

 

Johansson missnöjd

Precis som Mattias Karlsson var tränaren Andreas Johansson kritisk till hur många utvisningar laget drar på sig.

– Det är en massa onödiga utvisningar som vi inte behöver ta. Det har vi pratat otroligt mycket om, men lik förbannat tar vi dem.

 

Hur känner man som ledare då?

– Det är klart att jag blir besviken, men jag förstår att det är spelarnas frustration. Men de måste gå till sig själva nu, reglerna är som de är och det går inte att göra något åt, nu måste alla rannsaka sig själva.

 

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1   Skellefteå 46 27 11 141:96 45 93
2   Frölunda 46 20 12 117:99 18 82
3   Växjö 46 19 14 134:107 27 78
4   Örebro 46 16 14 127:106 21 74
5   HV71 46 19 16 121:122 -1 74
6   Linköping 46 19 16 126:114 12 72
7   Färjestad 46 17 16 104:112 -8 70
8   Luleå 46 17 19 109:110 -1 67
9   Djurgården 46 13 18 106:124 -18 61
10   Brynäs 46 15 23 116:138 -22 56
11   Leksand 46 15 25 99:140 -41 54
12   MODO 46 10 23 109:141 -32 47

................................................................

HV71 föll på nytt

2015-02-10

Två förluster blev HV71:s facit i back to back-mötet mot Frölunda.

I dag vann gästerna från Göteborg med 4–1

Fakta

SHL

HV71–Frölunda 1–4 (0–0, 1–2, 0–2)

Första perioden:

Andra perioden: 1–0 (7.08) Mattias Karlsson (Teemu Laine, Erik Christensen), 1–1 (7.40) Erik Gustafsson (Joel Lundqvist, Mathis Olimb), 1–2 (9.24) Max Görtz (Mikael Wikstrand, Andreas Johnson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–3 (6.46) Max Görtz (Mathis Olimb, Oscar Fantenberg), 1–4 (8.44) Robin Figren (Ryan Lasch).

Skott: 30–32 (12–9, 8–12, 10–11).

Utv, HV71: 11x2. Frölunda: 8x2.

Domare: Marcus Linde, Kungälv, och Mikael Holm,Skärhamn.

Publik: 6 903.

Det vill sig inte för HV71. Andra matchen på två dagar mot Frölunda, och andra förlusten och den totala målskillnaden 1–9. Gårdagens 5–0-förlust följdes i dag upp med en 4–1-förlust.

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1   Skellefteå 45 27 10 137:91 46 93
2   Frölunda 45 20 12 114:95 19 81
3   Växjö 45 19 14 131:105 26 76
4   HV71 45 19 15 119:113 6 74
5   Linköping 45 19 15 124:111 13 72
6   Örebro 45 15 14 118:104 14 71
7   Färjestad 45 16 16 101:110 -9 67
8   Luleå 45 16 19 104:106 -2 64
9   Djurgården 45 13 18 102:121 -19 59
10   Leksand 45 15 24 98:136 -38 54
11   Brynäs 45 14 23 112:137 -25 53
12   MODO 45 10 23 107:138 -31 46

 

 ..............................................................

 

Frölunda körde över HV71

2015-02-09

HV71 förlorade stort i omstarten av SHL. Hemmalaget Frölunda vann med klara 5–0.

– Tråkigt som fan, säger Malte Strömwall som debuterade för HV71.

 

Fakta

Frölunda–HV71 5–0 (0–0, 3–0, 2–0)

Första perioden:

Skott: 11–5

Andra perioden: 1–0 (8.04) Oscar Fantenberg (Rosseli Olsen, Lundqvist), 2-0 Ryan Lasch (Janmark, Fantenberg), 3–0 (14.47) Robin Figren (Hanmark, Lasch) 5/4.

Skott: 15–4

Tredje perioden: 4–0 (2.21) Mats Rosseli Olsen (Lundqvist, Fantenberg) 4/5, 5–0 (13.29) Anton Blidh (Johnson, Görtz) 5/4

Skott: 7–5 Totalt: 33–14

Utvisningar: Frö: 5x2. HV71: 10x2, 2 matchstraff.

Domare: Mikael Holm, Skärhamn, Marcus Linde, Kungälv.

Publik: 7 763.

 

 ................................................

Ingen fjärde raka för HV71

2015-01-31

Brist på forwards? Det verkar i alla fall inte påverka HV71:s framfart nämnvärt. Borta mot seriesuveränen Skellefteå lyckades man ta matchen hela vägen till straffar, där man visserligen sedan förlorade.

– Jag tycker att vi gör en bra match, säger HV71:s Filip Ahl.

Fakta

Ishockey, Svenska Hockeyligan

Skellefteå-HV71 3-2 str (0-1, 0-1, 2-0, 0-0, 1-0)

Första perioden: 0-1 (3.58) Anton Bengtsson (Sandberg).

Andra perioden: 0-2 (18.47) Mattias Tedenby (Ahl, Bengtsson).

Tredje perioden: 1-2 (3.52) Martin Sevc (Forssell), 2-2 (8.50) Pär Lindholm (Sevc, Heed).

Avgörande str: 3-2 Janne Pesonen.

Skott: 49-17 (19-10, 8-3, 16-3, 6-1)

Utv: SAIK: 5x2. HV: 5x2.

Domare: Tobias Björk, Mikael Holm.

Publik: 5 749, Skellefteå Kraft Arena.

HV71 har haft det lite magert på forwardssidan den senaste tiden. Marcus Nilson har lämnat för spel i Djurgården, Kevin Fiala har flyttat till Nordamerika för spel i NHL, Erik Christensen dras med en otäck ögonskada, Björn Melin är också skadad, samtidigt som Christoffer Törngren slitit av korsbandet och missar resten av säsongen.

Detta verkar dock inte ha stört HV71 speciellt mycket de senaste matcherna. Laget har tagit poäng efter poäng, nästan i samma takt som Anton Bengtsson har öst in mål.

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1   Skellefteå 44 27 10 132:87 45 91
2   Växjö 44 19 14 129:102 27 75
3   Frölunda 43 18 12 105:94 11 75
4   HV71 43 19 13 118:104 14 74
5   Linköping 44 19 14 121:107 14 72
6   Örebro 44 15 14 115:102 13 69
7   Färjestad 44 15 16 97:109 -12 64
8   Luleå 44 15 19 100:103 -3 61
9   Djurgården 44 13 17 101:119 -18 59
10   Leksand 44 15 23 97:132 -35 54
11   Brynäs 44 14 23 108:132 -24 52
12   MODO 44 9 23 105:137 -32 43

 

............................................................

Fjärde raka för HV71

2015-01-29

HV71 besegrade Leksand med 3-1. Det var HV:s fjärde raka seger.

Och som vanligt var Anton Bengtsson och Filip Sandberg bland de bättre i laget. Trots att de inte spelade ihop.

– Ja, just nu går det riktigt bra, säger Anton Bengtsson efter matchen.

Fakta

HV71–Leksand 3–1 (0–1, 2–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (14.37) Kevin Kapstad (Connelly)

Skott: 7–7

Andra perioden: 1–1 (12.19) Anton Bengtsson (Sandberg, Karalahti) 5/4, 2–1 (17.37) Filip Sandberg (Karalahti, Brithén) 5/3.

Skott: 7–7

Tredje perioden: 3–1 (10.28) Riley Holzapfel (Williamsson)

Skott: 7–6 Totalt: 21–20

Utvisningar: HV71: 2x2 LIF: 4x2

Publik: 6 620, Kinnarps ArenaHV71 tvingades inför matchen mot Leksand att stuva om rejält i kedjorna.

Succékedjan med Filip Sandberg, Anton Bengtsson och Christoffer Törngren sprack borta mot Brynäs i och med Törngrens allvarliga knäskada.

Dessutom saknades Erik Christensen och Björn Melin, lägg därtill att Andreas Jämtin tvingades kasta in handduken på grund av sjukdom.

 

 

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1   Skellefteå 42 27 9 128:82 46 89
2   HV71 42 19 13 116:101 15 73
3   Linköping 43 19 13 118:102 16 72
4   Frölunda 41 17 11 101:90 11 72
5   Växjö 42 17 14 120:100 20 69
6   Örebro 42 14 14 111:100 11 64
7   Färjestad 42 15 14 96:105 -9 64
8   Luleå 43 15 19 98:100 -2 60
9   Djurgården 43 12 17 99:118 -19 56
10   Leksand 43 15 22 96:126 -30 54
11   Brynäs 43 13 23 104:130 -26 49
12   MODO 42 8 22 100:133 -33 40

...................................................................

 

Bengtsson styrde HV till seger

2015-01-27

 

HV71 bortabesegrade nästjumbon i SHL, Brynäs med 2-1 efter sudden death.

Stor matchhjälte blev Anton Bengtsson som gjorde båda HV:s mål.

– Det är riktigt kul, det hör inte till vanligheterna, säger han till Jnytt.

Fakta

Brynäs–HV71 1–2 (1–1, 0–0, 0–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (10.29) Anton Bengtsson (Pilut, Laine) 1–1 (10.55) Pathrik Westerholm Lindgren, Po. Westerholm

Skott: 8–8

Andra perioden: –

Skott: 6–6

Tredje perioden: –

Skott: 11–8

Fjärde perioden: 1–2 (3.55) Anton Bengtsson (Campoli.

Skott: 2–2 Totalt: 27–24

Utvisningar: BIF: 3x2 HV71: 6x2

Publik: 3 851, Gavlerinken Arena

 

 

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1   Skellefteå 41 26 9 125:80 45 86
2   HV71 41 18 13 113:100 13 70
3   Linköping 42 18 13 114:101 13 69
4   Frölunda 40 16 11 97:87 10 69
5   Växjö 41 17 14 117:98 19 67
6   Örebro 41 14 13 109:97 12 64
7   Färjestad 41 15 14 94:102 -8 63
8   Luleå 42 14 19 95:100 -5 57
9   Djurgården 42 12 16 99:115 -16 56
10   Leksand 42 15 21 95:123 -28 54
11   Brynäs 42 13 22 103:126 -23 49
12   MODO 41 8 21 97:129 -32 4

 

 

.....................................................

Brithén avgjorde för HV

2015-01-24

 

Fakta

HV71–Modo 1–0 (0–0, 0–0, 0–0, 1–0)

Första perioden:

Skott: 8–3

Andra perioden:

Skott: 9–8

Tredje perioden: – 

Skott: 9–7

Fjärde perioden: 1–0 (2.54) Ted Brithén (Ridderwall)

Skott: 2–2 Totalt: 28–20

Utvisningar: HV: 2x2 Modo: 4x2

Publik: 6 743

Minuterna innan det att matchen mot Modo drog igång klev HV71:s ordförande Hans-Göran Frick in på isen.

Måltavlan för hyllningarna var David Petrasek som nu har passerat 1 000 SHL-matcher, inklusive slutspel.

– Det är självklart när man hör siffran att det är väldigt många matcher. Det är någonting man kommer att vara stolt över den dagen man slutar. Men det är inget jag har åkt runt och tänkt på, jag har fullt sjå att komma i matchform, säger Petrasek efter matchen.

När du slog igenom som spoling, kunde du tänka dig 1 000 matcher då?

– Nej, det är klart att man inte tänkte på det då heller, det var väl först när jag och Davidsson började gneta på vem som skulle hålla på längst som jag sa att jag skulle komma först till 1 000 och det gjorde jag ju, haha.

 

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1   Skellefteå 41 26 9 125:80 45 86
2   Frölunda 40 16 11 97:87 10 69
3   HV71 40 18 13 111:99 12 68
4   Växjö 41 17 14 117:98 19 67
5   Linköping 41 17 13 110:99 11 66
6   Örebro 41 14 13 109:97 12 64
7   Färjestad 41 15 14 94:102 -8 63
8   Luleå 41 14 18 93:96 -3 57
9   Djurgården 41 12 15 98:111 -13 56
10   Leksand 41 14 21 91:122 -31 51
11   Brynäs 41 13 22 102:124 -22 48
12   MODO 41 8 21 97:129 -32 40

 ...................................................................

 

Äntligen seger för HV71

2015-01-22

 

HV71 vann med 5-4 mot Örebro i Kinnarps Arena och bröt sin fyra matcher långa förlustsvit.

Svenska Hockeyligan

 

HV71-Örebro HK 5-4 (2-2, 3-1, 0-1)

Första perioden: 1-0 (10.04) Calle Ridderwall (Pilut), 1-1 (12.04) Brian Willsie (Olsson), 1-2 (14.05) Johan Motin (Aulin, Adolfsson), 2-2 (14.39) Lawrence Pilut (Sandberg, Törngren).

Andra perioden: 2-3 (9.58) Kalle Olsson (Eriksson, Ekbom), 3-3 (11.40) Christoffer Törngren (Karlsson), spel 5/4, 4-3 (14.49) Mattias Tedenby (Laine), 5-3 (18.58) Andreas Jämtin (Brithén).

Tredje perioden: 5-4 (3.15) Martin Johansson (Ryan, Motin).

Skott: 31-24 (11-10, 11-10, 9-4).

Utv: HV71: 3x2. ÖHK: 6x2.

Domare: Mikael Sjöqvist och Linus Öhlund.

Publik: 6 514, Kinnarps Arena.

 

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1   Skellefteå 40 25 9 120:79 41 83
2   Frölunda 39 16 10 95:84 11 69
3   Linköping 40 17 12 108:96 12 66
4   HV71 39 18 13 110:99 11 66
5   Växjö 40 16 14 114:96 18 64
6   Örebro 40 13 13 106:95 11 61
7   Färjestad 40 15 14 92:101 -9 61
8   Luleå 40 14 18 92:94 -2 56
9   Djurgården 40 12 14 97:106 -9 56
10   Brynäs 40 13 21 100:121 -21 48
11   Leksand 40 13 21 88:120 -32 48
12   MODO 40 8 21 97:128 -31 39

 

...........................................................

Nytt bottennapp av HV71 – då rasade Johansson

2015-01-17

HV71 förlorade med 2-5 mot Djurgården efter en ny blek insats. Tränaren Andreas Johansson var mycket missnöjd med hur hans lag uppträdde.

– Vi hade kunnat göra det bättre, säger lagkaptenen Ted Brithén till Jnytt.

 

Det fortsätter att gå tungt för HV71 och Calle Ridderwall. På lördagskvällen kom fjärde raka förlusten när Djurgården vann med 5-2 på Hovet.

Marcus Nilson noterades för ett mål och två assists när han ställdes mot sina gamla lagkamrater i HV71. En av dem var comebackande målvakten Erik Ersberg.

TV-bilderna visade en mycket upprörd Andreas Johansson i den första periodpausen. Men någon uppryckning kom inte, utan HV71 förlorade matchen med 2-5

Fakta

Ishockey, Svenska Hockeyligan

Djurgårdens IF-HV71 5-2 (2-0, 1-0, 2-2)

Första perioden: 1-0 (13.20) Markus Ljungh (Nilson, Lauritzen), spel 5/4, 2-0 (17.25) Marcus Nilson (Ljungh, Nordlund), spel 5/4.

Andra perioden: 3-0 (4.29) Robin Norell (Ljungh)

Tredje perioden: 4-0 (5.32) Sebastian Lauritzen (Ljungh), spel 5/4, 4-1 (7.20) Christoffer Törngren (Campoli, Karlsson), spel 5/4, 4-2 (8.08) Calle Ridderwall (Melin, Christensen), spel 5/4, 5-2 (17.02) Steve Saviano (Nilson), mål i tom kasse.

Skott: 24-21 (8-7, 9-3, 7-11).

Utv: DIF: 5x2. HV71: 7x2.

Domare: Thomas Andersson och Mikael Holm.

Publik: 6 922, Hovet.

 

Båda lagen kom till matchen med tre raka förluster, så frågan var vilket av lagen som skulle få ett trendbrott.

Svaret blev Djurgården.

 

 

HV71 förnedrat – föll stort mot Växjö Lakers

 

2015-01-16

 

HV71 blev stundtals förnedrat av Växjö Lakers och förlorade med 3-7 i fredagskvällens Smålandsderby i Kinnarps Arena. Det var tredje raka förlusten i SHL och säsongens tredje nederlag mot Växjö.

– Det var en tuff match för vårt lag, men nu lägger vi det här bakom oss, säger tvåmålsskytten Jere Karalahti.

 

Fakta

Ishockey, Svenska Hockeyligan

HV71-Växjö Lakers 3-7 (1-1, 2-4, 0-2)

Första perioden: 0-1 (4.03) Jeff Tambellini, spel 5/4, 1-1 (5.40) Teemu Laine (Carlsson).

Andra perioden: 1-2 (5.46) Alexander Johansson (Lundgren, Tambellini), 1-3 (9.05) Patrik Lundh (Reddox, Kallio), 1-4 (11.55) Jani Lajunen, spel 4/5, 2-4 (13.38) Jere Karalahti (Christensen, Melin), spel 5/4, 3-4 (14.03) Jere Karalahti (Brithén, Campoli), 3-5 (19.56) Josh Hennessey.

Tredje perioden: 3-6 (0.24) Teemu Laakso (Reddox, Kallio), 3-7 (0.34) Jeff Tambellini (Johansson, Welch).

Skott: 20-36 (4-8, 7-13, 9-15).

Utv: HV71: 4x2. VL: 6x2.

Domare: Tobias Björk och Linus Öhlund.

Publik: 6 824, Kinnarps Arena.

 

Det här var säsongens fjärde Smålandsderby – och vilken sprudlande start det blev på matchen. Växjö inledde bäst, tog initiativet och spräckte målnollan i matchens första powerplay när Björn Melin satt utvisad.

Jeff Tambellini lade in pucken mellan benen på Gustaf Wesslau efter att pucken tagit i en skarv i sargen.

Men mindre än två minuter senare var det utjämnat till 1-1. Teemu Laine gjorde målet på en snabb omställning då han krutade pucken i mål via ribban efter att ha blivit framspelad av Patrik Carlsson.

– Växjö kunde göra sitt första mål på ett turligt sätt, men vi kom tillbaka och kvitterade och hade flera lägen. Men det här var en match där det inte fungerade för oss, suckar Jere Karalahti.

 

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1   Skellefteå 38 23 9 109:77 32 77
2   HV71 37 17 12 103:90 13 63
3   Linköping 38 16 11 102:92 10 63
4   Frölunda 37 14 10 88:81 7 63
5   Växjö 38 15 13 109:91 18 61
6   Örebro 38 13 11 100:87 13 61
7   Färjestad 38 14 13 88:95 -7 58
8   Luleå 38 13 17 88:89 -1 53
9   Djurgården 38 11 14 90:101 -11 52
10   Brynäs 38 13 19 96:110 -14 48
11   Leksand 38 12 20 84:113 -29 45
12   MODO 38 8 20 91:122 -31 37

 

 

.........................................................

 

Ineffektivt HV71 föll tungt i rivalmötet

2015-01-08

Först fem raka segrar. Nu två raka förluster. HV71 hade svårt att få hål på ett defensivt inriktat Färjestad och föll med 1-2 i torsdagskvällens SHL-möte i Kinnarps Arena.

– Vi spelade bra i två perioder, men det räcker inte, säger forwarden Teemu Laine till Jnytt.

Fakta

Ishockey, Svenska Hockeyligan

HV71-Färjestad BK 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)

Första perioden: 1-0 (2.01) Jere Karalahti (Ridderwall, Christensen), 1-1 (7.19) Joakim Nygård (Salmela), spel 5/4.

Andra perioden: 1-2 (8.59) Per Åslund (Arell, Hillding)

Skott: 27-21 (12-6, 4-12, 11-3).

Utv: HV71: 2x2. FBK: 4x2.

Domare: Morgan Johansson och Mikael Nord.

Publik: 6 753, Kinnarps Arena.

HV71 vann fem matcher i rad innan segersviten bröts i tisdags när Linköping blev för svårt. Två dagar senare kom andra förlusten i rad och tredje raka nollpoängaren mot Färjestad.

– Det är svårt att säga vad det beror på. Vi har haft berg- och dalbanor under hela säsongen och det är svårt vinna alla matcher. Vi får jobba vidare, säger Teemu Laine.

HV71 har haft svårt mot lag som backar hem och sätter defensiven främst. Det var den här matchen ett nytt exempel på.

– Det stämmer. Vi borde spela på samma sätt som när vi möter topplagen, då spelar vi mer aggressivt och med ett högre tempo, säger Laine.

 

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1   Skellefteå 36 22 8 103:73 30 74
2   HV71 36 17 11 100:83 17 63
3   Linköping 36 15 10 99:88 11 60
4   Frölunda 36 13 10 85:79 6 60
5   Örebro 36 12 10 97:84 13 58
6   Växjö 36 13 13 98:85 13 55
7   Djurgården 36 11 12 87:95 -8 52
8   Färjestad 36 12 13 81:94 -13 52
9   Luleå 36 12 16 86:86 0 50
10   Brynäs 36 12 18 93:108 -15 45
11   Leksand 36 11 19 82:107 -25 42
12   MODO 36 8 18 89:118 -29 37

 

..............................................................

HV:s segersvit bruten - föll mot Linköping

2015-01-06

Efter fem strålande matcher så föll HV i den sjätte. Linköping vände ett 1-2-underläge till 5-2 i den tredje perioden och vann därmed för tredje gången den här säsongen mot HV.

– Vi spelar en hockey som inte alls är lik den hockey som vi spelat på slutet, säger tränaren Andreas Johansson till Jnytt.

 

Ishockey, SHL

Linköping-HV71 5-2 (1-0, 0-1, 4-1)

Första perioden: 1-0 (17:18) Sebastian Karlsson (Bäckman, Taffe).

Andra perioden: 1-1 (38:35) Filip Sandberg (Karlsson).

Tredje perioden: 1-2 (42:08) Calle Ridderwall (Christensen, Karalahti), 2-2 (45:22) Carl Dahlström (Taffe), 3-2 (48:36) Broc Little (Sjögren, McDonell), 4-2 (52:43) Henrik Törnqvist (Bäckman), 5-2 (57:52) Broc Little (Taffe, Bäckman)

Skott: 37-21 (16-10, 6-6, 15-5)

Utv: LHC: 3x2, HV71: 5x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Mikael Holm.

Publik: 6 635, Saab Arena.

 

 

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1   Skellefteå 35 21 8 99:71 28 71
2   HV71 35 17 10 99:81 18 63
3   Frölunda 35 13 9 84:75 9 60
4   Linköping 35 14 10 96:86 10 57
5   Örebro 35 11 10 93:83 10 55
6   Växjö 35 12 13 95:83 12 52
7   Djurgården 35 11 11 85:91 -6 52
8   Luleå 35 12 15 84:82 2 50
9   Färjestad 35 11 13 79:93 -14 49
10   Brynäs 35 11 18 89:106 -17 42
11   Leksand 35 11 18 80:104 -24 42
12   MODO 35 8 17 87:115 -28 37

 

 

 ..............................................................

 

HV71 vinnare i årets första match

 

Matchen mellan HV71 och Luleå innehöll det mesta. Trots underläge med 2-1 och spel i numerärt underläge i över åtta minuter så vände HV och vann med 3-2. Andreas Jämtin blev stor segerorganisatör med ett mål och en assist.
- Vi visar att vi kan vända matcher trots domslut emot oss, säger Jämtin till Jnytt efter segern.


 

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1   Skellefteå 34 20 8 96:69 27 68
2   HV71 34 17 9 97:76 21 63
3   Frölunda 34 13 8 84:73 11 60
4   Linköping 34 13 10 91:84 7 54
5   Växjö 34 12 12 94:81 13 52
6   Örebro 34 10 10 91:82 9 52
7   Djurgården 34 10 11 83:91 -8 49
8   Färjestad 34 11 12 77:90 -13 49
9   Luleå 34 11 15 81:82 -1 47
10   Leksand 34 11 17 80:101 -21 42
11   Brynäs 34 11 18 86:104 -18 40
12   MODO 34 8 17 85:112 -27 36

 

 

 .........................................................................

HV71 avslutade 2014 som vinnare

2014-12-30

I sin 49:e match kom det äntligen.

Lawrence Piluts första SHL-mål.

Och han firade trippelt i Örebro när HV71 vann med 2–1.

 

Fakta

SHL, omgång 33

Örebro–HV71 1–2 (0–1, 0–1, 1–0)

Första perioden: 0–1 (19.16) Anton Bengtsson (Törngren, Sandberg).

Skott: 7–7

Andra perioden: 0–2 (16.11) Lawrence Pilut (Tedenby, Carlsson)

Skott: 8–13

Tredje perioden: 1–2 (1.37) Ville Viitaluoma (Aulin, Jalvanti)

Skott: 12–9 Totalt: 27–29

Utvisningar: ÖHK: 5x2, 1x5, 1x20 HV71: 4x2

Publik: 5 200, Behrn Arena

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1   Skellefteå 33 19 8 90:66 24 65
2   HV71 33 16 9 94:74 20 60
3   Frölunda 33 12 8 82:72 10 57
4   Linköping 33 13 9 89:80 9 54
5   Örebro 33 10 10 90:80 10 51
6   Växjö 33 11 12 90:79 11 49
7   Luleå 33 11 14 79:79 0 47
8   Djurgården 33 10 11 81:90 -9 47
9   Färjestad 33 10 12 74:89 -15 46
10   Leksand 33 11 16 79:99 -20 42
11   Brynäs 33 11 17 85:101 -16 40
12   MODO 33 8 16 82:106 -24 36

 

.......................................................................

 

 

Christensen matchhjälte när HV71 vann i omstarten

2014-12-26

Erik Christensen var den store matchhjälten när HV71 besegrade Brynäs med 4-2. 31-åringen gjorde två mål och lika många målgivande passningar och var därmed inblandad i samtliga lagets mål.

– Det är inte i varje match man gör fyra poäng, säger Christensen, som är tvåa i SHL:s poängliga.

Ishockey, Svenska Hockeyligan

HV71-Brynäs IF 4-2 (1-0, 2-2, 1-0)

Första perioden: 1-0 (7.28) Erik Christensen (Ridderwall, Brithén), spel 5/4.

Andra perioden: 1-1 (3.34) Bill Sweatt (Niinimäki, Wallace), spel 5/4, 2-1 (4.20) Marcus Nilson (Christensen), 3-1 (5.03) Calle Ridderwall (Brithén, Christensen), 3-2 (14.05) Greg Scott (Eklund, Sweatt).

Tredje perioden: 4-2 (15.32) Erik Christensen (Brithén, Williamsson).

Skott: 31-19 (14-3, 12-6, 5-10).

Utv: HV71: 3x2, 1x5, 1x20. BIF: 2x2, 1x5, 1x20.

Domare: Pehr Claesson och Christoffer Karlsson.

Publik: 7 000, Kinnarps Arena.

 

 

PO   Lag S V F Mål PO
1   Skellefteå 31 19 6 88:61 27 65
2   HV71 31 14 9 89:72 17 54
3   Frölunda 31 11 7 78:66 12 54
4   Linköping 31 12 9 85:76 9 50
5   Örebro 31 10 9 86:76 10 49
6   Växjö 31 10 11 85:77 8 46
7   Djurgården 31 9 10 75:85 -10 44
8   Färjestad 31 9 11 66:83 -17 43
9   Luleå 31 9 14 74:77 -3 41
10   Brynäs 31 11 15 83:92 -9 40
11   Leksand 31 10 16 71:94 -23 37
12   MODO 31 8 15 79:100 -21 3

 

 

..........................................

 

Patrik Carlsson matchhjälte i Norrbotten

2014-12-13

– Det var gött att den trillade in.

Så säger HV71:s store matchhjälte Patrik Carlsson om målet som betydde 5–4 och tre poäng för HV71 i den svåra bortamatchen mot Luleå.

Fakta

Luleå–HV71  4–5 (2–2, 0–0, 2–3)

Första perioden: 1–0 (3.43) Daniel Zaar (Wallmark, Forsberg) 5/4, 1–1 (7.03) Teemu Laine (Melin, Campoli) 5/4, 2–1 (12.38) Cam Abbott (Sandström, Fogström), 2–2 (17.34) Ted Brithén (Ridderwall, Christensen) 5/4.

Skott: 7–7

Andra perioden:

Skott: 14–8

Tredje perioden: 3–2 (4.58) Niklas Fogström (Fagerudd, Ca. Abbott) 5/4, 4–2 (9.44) Peter Cehlarik (Ca. Abbott, Fogström), 4–3 (13.20) Anton Bengtsson (Sandberg, Karlsson), 4–4 (15.44) Teemu Laine (Melin, Campoli), 4–5 (18.08) Patrik Carlsson, u.a. 4/5.

Skott: 15–8 Totalt: 36–23

Utvisningar: LHF: 6x2, 1x5, 1x20 HV71: 6x2, 1x5, 1x20

Publik: 4 344

 

 

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1   Skellefteå 30 19 6 86:58 28 64
2   Frölunda 30 11 7 76:63 13 53
3   HV71 30 13 9 85:70 15 51
4   Linköping 30 12 9 82:74 8 48
5   Örebro 30 10 9 83:74 9 47
6   Växjö 30 10 11 81:74 7 44
7   Djurgården 30 9 9 74:83 -9 44
8   Färjestad 30 9 11 66:82 -16 42
9   Brynäs 30 11 14 81:88 -7 40
10   Luleå 30 9 14 73:77 -4 39
11   MODO 30 8 15 76:96 -20 34
12   Leksand 30 9 16 69:93 -24 34

 

 ......................................................

 

Säsongens bottennapp av HV71 – föll mot Färjestad

2014-12-11

HV71 stod för en riktigt slät figur och förlorade med 2-4 mot Färjestad. Efteråt var tränaren Andreas Johansson allt annat än nöjd med insatsen.

Fakta

Ishockey, Svenska Hockeyligan

Färjestad BK-HV71 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)

Första perioden: 0-1 (11.05) Chris Campoli (Christensen, Törngren), 1-1 (15.19) Linus Persson (Salmela, Nygård), spel 5/4.

Andra perioden: 1-2 (4.20) Riley Hozapfel (Pilut, Bengtsson), 2-2 (4.39) Ole-Kristian Tollefsen (Nygård, Hillding).

Tredje perioden: 3-2 (1.53) Toni Rajala (Gulas, Hillding), spel 5/4, 4-2 (9.38) Joakim Nygård (Persson, Hedman), spel 5/4.

Skott: 30-19 (8-8, 12-7, 10-4).

Utv: FBK: 3x2. HV71: 6x2.

Domare: Mikael Holm och Morgan Johansson.

Publik: 4 555, Löfbergs Arena.

 

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1   Skellefteå 29 19 6 83:56 27 62
2   Frölunda 29 11 7 75:61 14 52
3   HV71 29 12 9 80:66 14 48
4   Linköping 29 12 9 81:72 9 47
5   Örebro 29 10 9 80:70 10 46
6   Växjö 29 10 10 80:72 8 44
7   Djurgården 29 9 9 72:80 -8 43
8   Luleå 29 9 13 69:72 -3 39
9   Färjestad 29 8 11 64:81 -17 39
10   Brynäs 29 11 14 77:85 -8 38
11   MODO 29 8 15 74:95 -21 32
12   Leksand 29 9 16 67:92 -25 32

 

 

 ....................................................

HV föll efter straffar mot Linköping

 

2014-12-06

Fakta

Ishockey, SHL

HV71-Linköping 1-2 (0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 0-1)

Första perioden: 1-0 (14:00) Jeff Taffe (Vrana, Johansson).

Tredje perioden: 1-1 (43:10) Erik Christensen.

Avgörande straff: 1-2, Jeff Taffe.

Skott: 25-31 (7-8, 7-8, 8-12, 3-2, 0-1)

Utv: HV: 1x2, LHC: 4x2.

Domare: Patrik Sjöberg, Linus Öhlund.

Publik: 6 813, Kinnarps Arena.

 

PO   Lag S V F Mål PO
1   Skellefteå 28 18 6 81:55 26 59
2   Frölunda 28 11 6 72:55 17 52
3   HV71 28 12 8 78:62 16 48
4   Linköping 28 12 8 81:66 15 47
5   Örebro 28 9 9 74:67 7 43
6   Växjö 28 9 10 74:72 2 41
7   Djurgården 27 9 9 67:75 -8 40
8   Brynäs 28 11 13 76:83 -7 38
9   Luleå 28 9 13 66:70 -4 37
10   Färjestad 27 7 11 57:77 -20 34
11   MODO 28 8 15 72:92 -20 31
12   Leksand 28 9 16 65:89 -24 31

 

 

 ................................................................

 

 

 

Uddamålsförlust för HV71

2014-12-04

HV71 förlorade borta mot Växjö med 3–2. Detta sedan man haft ledningen med 1–0.

De stora snackisarna från Växjö handlar dock om två saker: Kevin Fiala som var petad och tacklingen i ryggen på Ted Brithén i slutet av matchen.

Fakta

Växjö–HV71 3–2 (0–0, 0–1, 3–1  )

Första perioden:

Skott: 6–8

Andra perioden: 0–1 (6.32) Filip Sandberg (Campoli, Törngren)

Skott: 7–7

Tredje perioden: 1–1 (8.10) Alexander Johansson (Welch, Rosén), 2–1 (14.26) Robert Rosén (Varakas, Laakso), 3–1 (15.15) Liam Reddox (Kallio, Erixon), 3–2 (18.50) Patrik Carlsson (Campoli, Laine)

Skott: 13–7 Totalt: 26–22

Utvisningar: VL: 4x2 HV71: 3x2

Publik: Vida Arena

 

 

Karalahti i huvudrollen när HV71 besegrade Frölunda

2014-11-29

HV71:s finländska nyförvärv Jere Karalahti fick minst sagt en drömstart när han debuterade för HV71. I 3-1-segern hemma mot serieledaren Frölunda bjöd succébacken på tre målgivande passningar.

– Jag är bara glad över att vara en del av det här laget, säger Karalahti efter matchen.

Fakta

Ishockey, Svenska Hockeyligan

HV71-Frölunda HC 3-1 (1-0, 2-1, 0-0)

Första perioden: 1-0 (12.18) Teemu Laine (Campoli, Karalahti).

Andra perioden: 2-0 (4.16) Ted Brithén (Christensen, Karalahti), 2-1 (6.29) Nicklas Lasu (Janmark) 5/4, 3-1 (10.40) Patrik Carlsson (Brithén, Karalahti) 5/4.

Tredje perioden:

Skott: 23-25 (7-6, 12-8, 4-11).

Utv: HV71: 5x2, 1x20. FHC: 5x2.

Domare: Mikael Sjöqvist, Wolmer Edqvist.

Publik: 7 000, Kinnarps Arena.

 

 

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1   Skellefteå 26 16 6 76:54 22 53
2   Frölunda 26 11 4 71:52 19 52
3   HV71 26 12 7 75:57 18 47
4   Linköping 26 12 8 77:64 13 43
5   Djurgården 26 9 9 66:73 -7 39
6   Växjö 26 8 9 70:65 5 38
7   Örebro 26 8 9 67:64 3 38
8   Brynäs 26 11 12 73:78 -5 37
9   Färjestad 26 7 11 54:75 -21 32
10   Luleå 26 7 13 62:68 -6 31
11   MODO 26 8 14 68:84 -16 30
12   Leksand 26 8 15 60:85 -25 28

 

 

 

 ......................................................

HV fick sin revansch mot Modo

2014-11-27

Förra gången HV och Modo möttes så rasade HV ihop totalt och tappade en 3-0-ledning på bara några minuter. I dag var det omvända roller när HV vände och vann på Modos hemmaplan.

Fakta

Ishockey, SHL

Modo-HV71 2-3 e.str. (1-0, 1-2, 0-0, 0-0, 0-1)

Första perioden: 1-0 (03:31) William Nylander (Kempe, Skröder).

Andra perioden: 2-0 (24:12) Carl Grundström (Nordgren, Hedman), 2-1 (29:57) Kevin Fiala (Melin, Campoli), 2-2 (38:43) Erik Christensen (Törngren, Karlsson).

Avgörande straff: Erik Christensen.

Skott: 33-27 (9-8, 12-10, 8-6, 4-1, 0-1)

Utv: Modo: 4x2, HV71: 3x2.

Domare: Tobias Björk och Mikael Holm.

Publik: 4 675, Fjällräven Center.

 

 

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1   Frölunda 25 11 3 70:49 21 52
2   Skellefteå 24 14 6 70:52 18 47
3   HV71 25 11 7 72:56 16 44
4   Djurgården 25 9 8 66:69 -3 39
5   Linköping 24 11 8 67:59 8 38
6   Växjö 25 8 8 70:63 7 38
7   Örebro 24 8 7 64:59 5 38
8   Brynäs 25 10 12 67:74 -7 34
9   Luleå 24 7 11 59:60 -1 31
10   Färjestad 24 6 11 47:68 -21 28
11   MODO 25 7 14 64:83 -19 27
12   Leksand 24 7 14 53:77 -24 25

 

..................................................................

­

HV71 besegrade Djurgården – första trean på en månad

2014-11-25

Åtta raka matcher utan tre poäng fick räcka. På tisdagskvällen besegrade HV71 Djurgården med 3-2 och tog första segern efter ordinarie tid sedan 25 oktober.

Fakta

Ishockey, Svenska Hockeyligan

HV71-Djurgårdens IF 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)

Första perioden: 1-0 (11.41) Marcus Nilson (Campoli, Melin), 1-1 (12.47) Marcus Högström (H. Eriksson, Holm).

Andra perioden: 2-1 (4.28) Ted Brithén (Christensen, Berglund).

Tredje perioden: 3-1 (9.51) Erik Christensen (Laine, Petrasek), 3-2 (16.32) Alexander Fällström (Rundqvist, Englund).

Skott: 34-32 (14-9, 12-15, 8-8).

Utv: HV71: 1x2. DIF: 2x2.

Domare: Morgan Johansson och Marcus Linde.

Publik: 6 564, Kinnarps Arena..

 

 

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1   Frölunda 24 10 3 64:48 16 49
2   Skellefteå 24 14 6 70:52 18 47
3   HV71 24 11 7 69:54 15 42
4   Växjö 24 8 7 70:62 8 38
5   Linköping 24 11 8 67:59 8 38
6   Örebro 24 8 7 64:59 5 38
7   Djurgården 24 8 8 65:69 -4 36
8   Brynäs 24 10 11 66:68 -2 34
9   Luleå 24 7 11 59:60 -1 31
10   Färjestad 24 6 11 47:68 -21 28
11   MODO 24 7 14 62:80 -18 26
12   Leksand 24 7 14 53:77 -24 25

 

 

 

.......................................................................­

HV71 ett vinnande lag igen – straffade Leksand

2014-11-22

HV71 vann med 4-3 efter straffar mot Leksand i lördagens SHL-möte i Tegera Arena. Erik Christensen satte det avgörande målet i straffläggningen och ordnade därmed två poäng åt sitt lag.

Fakta

Ishockey, Svenska Hockeyligan

Leksands IF-HV71 3-4 str (1-2, 1-0, 1-1, 0-0, 0-1)

Första perioden: 1-0 (8.22) Tobias Forsberg (Kapstad, Josefsson), 1-1 (10.55) Erik Christensen, straff, spel 4/5, 1-2 (19.37) Mattias Karlsson (Petrasek, Fiala).

Andra perioden: 2-2 (19.52) Tomi Sallinen (Hultström, Kapstad).

Tredje perioden: 3-2 (6.43) Johan Ryno (Kähkönen, Ritola), 3-3 (7.20) Ted Brithén (Melin, Christensen).

Avgörande str: 3-4 Erik Christensen.

Skott: 26-39 (10-10, 9-7, 6-14, 1-7, 0-1).

Utv: LIF: 1x2. HV71: 5x2.

Domare: Wolmer Edqvist och Mikael Sjöqvist.

Publik: 7 143, Tegera Arena.

 

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1   Frölunda 23 10 3 62:47 15 47
2   Skellefteå 23 13 6 64:51 13 44
3   HV71 23 10 7 66:52 14 39
4   Växjö 23 8 7 69:60 9 37
5   Djurgården 23 8 7 63:66 -3 36
6   Linköping 23 10 8 63:57 6 35
7   Örebro 23 7 7 61:59 2 35
8   Luleå 23 7 10 59:57 2 31
9   Brynäs 23 9 11 62:67 -5 31
10   Färjestad 23 6 10 46:62 -16 28
11   MODO 23 7 13 61:76 -15 26
12   Leksand 23 7 13 51:73 -22 25

 

 

 .............................................................

 

 

 Frölunda–HV71 4–3 

Ny uddamålsförlust för HV71

Nej. Det vill sig inte för HV71. Man får fortsätta jaga efter första trepoängaren sen slutet av oktober. I dagens match mot Frölunda blev det ånyo uddamålsförlust. Men man fick i alla fall med sig en poäng eftersom Frölunda vann med 4–3 efter straffar.

 2014-11-20

Fakta

Frölunda–HV71 4–3 (2–1, 1–2, 0–0, 0–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (11.30) Robin Figren (Djuse, Fantenberg), 1–1 (13.21) Calle Ridderwall u.a, 2–1 (17.34) Christian Bäckman (Figren, Olimb).

Skott: 15–5

Andra perioden: 2–2 (3.35) Andreas Jämtin (Karlsson, Holzapfel), 3–2 (7.48) Mathis Olimb (Johnson, Görtz), 3–3 (15.17) Patrik Carlsson (Fiala, Campoli).

Skott: 7–10

Tredje perioden:

Skott: 9–6

Fjärde perioden:

Skott: 4–2 Totalt: 36–23

Straffavgörande: Robin Figren

Utvisningar: Frö: 2x2 HV71: 1x2

Domare: Sören Persson, Tobias Björk

Publik: 9 942, Scandinavium

 

 

 

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1   Frölunda 22 10 3 57:43 14 45
2   Skellefteå 22 12 6 60:50 10 41
3   HV71 22 10 7 62:49 13 37
4   Växjö 22 8 7 65:57 8 35
5   Djurgården 22 8 7 59:61 -2 35
6   Örebro 22 7 7 58:55 3 34
7   Linköping 22 9 8 60:56 4 32
8   Luleå 22 7 9 58:54 4 31
9   Brynäs 22 8 11 58:66 -8 28
10   Färjestad 22 6 9 45:58 -13 28
11   MODO 22 7 12 60:72 -12 26
12   Leksand 22 7 13 48:69 -21 24

 

 .............................................................

 

 

Sent mål sänkte HV71

2014-11-18

HV71 förlorade hemmamatchen mot Färjestad med 1–0.

Matchen var en seg historia där det skulle dröja ända till klockan stod på 19.53 i den tredje perioden innan FBK satte segermålet.

 

Fakta

SHL

HV71–Färjestad 0–1 (0–0, 0–0, 0–1)

Första perioden:

Skott: 9–2.

Andra perioden:

Skott: 7–6

Tredje perioden: 0–1 (19.53) Jakub Klepis (L.Persson)

Skott: 15–13 Totalt: 31–21

Utvisningar: HV71: 4x2 FBK: 6x2

Publik: 6 870, Kinnarps Arena

 

 

 

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1   Frölunda 21 10 3 53:40 13 43
2   Skellefteå 21 12 6 59:48 11 40
3   HV71 21 10 7 59:45 14 36
4   Växjö 21 8 7 63:56 7 33
5   Djurgården 21 8 7 57:60 -3 33
6   Linköping 21 9 7 60:54 6 32
7   Örebro 21 7 7 56:54 2 32
8   Luleå 21 7 8 55:50 5 31
9   Brynäs 21 8 11 57:64 -7 27
10   Färjestad 21 6 9 44:56 -12 27
11   MODO 21 6 12 58:72 -14 23
12   Leksand 21 6 13 44:66 -22 21

 Så här såg det ut motsvarande period förra året

  # V O F Vot Fot Mål +- P
1   Skellefteå AIK 21 13 5 3 3 2 66-42 24 47
2   Frölunda HC 21 10 5 6 3 2 53-46 7 38
3   MODO Hockey 21 7 9 5 6 3 55-44 11 36
4   Luleå HF 21 8 5 8 4 1 58-47 11 33
5   Växjö Lakers 21 8 8 5 1 7 53-50 3 33
6   Leksands IF 21 8 6 7 3 3 45-51 -6 33
7   Brynäs IF 21 6 9 6 5 4 63-59 4 32
8   Linköpings HC 21 7 5 9 2 3 63-64 -1 28
9   Färjestad BK 21 6 5 10 2 3 48-54 -6 25
10   AIK 21 5 7 9 3 4 49-60 -11 25
11   HV71 21 6 4 11 3 1 53-70 -17 25
12   Örebro Hockey 21 4 8 9 3 5 46-65 -19 23

 ..................................................................

 

 

SHL

 

Poäng för HV71 på fullsatt Hovet

2014-11-15

HV71 spelade oavgjort 2–2 borta mot Djurgården, men hemmalaget kunde till slut knipa två poäng efter det att Marcus Sörensen avgjort på straffar.

Det var en väldigt bra hockeymatch som spelades på Hovet, HV71 ledde med såväl 1–0 som 2–1.

HV71 förorade borta mot Djurgården med 3–2 efter straffar.

Fakta

Djurgården–HV71 3–2 (1–1, 1–1, 0–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (7.43) Chris Campoli (Sandberg), 1–1 (18.57) Markus Ljungh (Heinerö)

Skott: 12–10

Andra perioden: 1–2 (0.53) Patrik Carlsson (Campoli, Nilson), 2–2 (13.10) Marcus Sörensen (Eriksson)

Skott: 18–11

Tredje perioden:

Skott: 10–13

Fjärde perioden:

Straffar: 3–2 Marcus Sörensen.

Skott: 6–1. Totalt: 46–35

Utvisningar: DIF: 3x2, 1x10 HV71: 6x2, 1x10

Publik: 8 094, Hovet.

 

 

 ....................................................................

Avslaget när HV71 förlorade i omstarten

2014-11-13

HV71 förlorade med 2-3 efter förlängning i torsdagskvällens SHL-möte med Luleå i Kinnarps Arena. Men det var nära att det inte blev någon poäng alls.

Fakta

Ishockey, Svenska Hockeyligan

HV71-Luleå HF 2-3 SD (1-2, 0-0, 1-0, 0-1)

Första perioden: 1-0 (14.21) Teemu Laine (Campoli, Fiala), spel 5/4, 1-1 (14.56) Chris Abbott (Sylvegård, Ledin), 1-2 (15.22) Peter Cehlarik (Zaar, Näkyvä).

Tredje perioden: 2-2 (19.23) Chris Campoli (Christensen, Ridderwall).

Fjärde perioden: 2-3 (0.51) Chris Abbott (Cehlarik).

Skott: 39-22 (18-10, 12-7, 9-3, 0-2).

Utv: HV71: 3x2. LHF: 6x2.

Domare: Mikael Holm och Christoffer Karlsson.

Publik: 6 587, Kinnarps Arena.

 

 

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1   Frölunda 19 9 2 50:35 15 40
2   Skellefteå 19 11 5 56:44 12 37
3   HV71 19 10 6 57:41 16 35
4   Örebro 19 7 5 55:50 5 32
5   Djurgården 19 8 6 51:53 -2 31
6   Växjö 19 7 6 57:51 6 30
7   Linköping 19 8 6 55:50 5 29
8   Luleå 19 6 7 51:42 9 28
9   MODO 19 6 10 51:62 -11 23
10   Brynäs 19 6 11 47:62 -15 21
11   Färjestad 19 4 9 41:56 -15 21
12   Leksand 19 4 13 34:59 -25 15

 

 

 

 SHL

 

HV tappade 3-0 mot Modo - första förlusten på hemmaplan

2014-11-01

På hela säsongen har HV71 inte förlorat en enda match hemma i Kinnarps Arena – fram tills i dag. HV tappade 3-0 till 3-4 och därmed är hemmasviten bruten.

Fakta

Ishockey, SHL

HV71-Modo 3-4 (0-0, 3-1, 0-3)

Första perioden: -

Andra perioden: 1-0 (22:48) Christoffer Törngren (Fiala), 2-0 (36:47) Kevin Fiala, 3-0 (37:30) Teemu Laine (Petrasek, Christensen, 3-1 (38:54) Niklas Nordgren (Olofsson, Hari).

Tredje perioden: 3-2 (41:02) Adrian Kempe (Nylander), 3-3 (45:06) Per-Åge Skröder (Nylander, Kempe), 3-4 (46:11) Marko Kauppinen (Olofsson),

Skott: 42-26 (11-4, 18-10, 13-12)

Utv: HV71, 4x2. Modo, 6x2, 1x10.

Domare: Mikael Sjöqvist, Mikael Holm.

Publik: 7 000, Kinnarps Arena.

 

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1   Skellefteå 18 11 4 55:42 13 37
2   Frölunda 18 8 2 47:34 13 37
3   HV71 18 10 6 55:38 17 34
4   Örebro 18 7 5 51:47 4 30
5   Linköping 18 8 6 52:46 6 28
6   Djurgården 18 7 6 49:52 -3 28
7   Växjö 18 6 6 55:50 5 27
8   Luleå 18 6 7 48:40 8 26
9   MODO 18 6 9 50:60 -10 23
10   Brynäs 18 6 10 45:59 -14 21
11   Färjestad 18 3 9 38:54 -16 18
12   Leksand 18 4 12 33:56 -23 15

 

 

 ...................................................................

 

SHL­

HV71 nollat av Linköping – långa segersviten sprack

2014-10-30

HV71:s segersvit stannade på åtta matcher. Det blev nämligen förlust med 0-2 mot Linköping, som gjorde båda målen i tredje perioden. Ett av glädjeämnena var att målvakten Erik Ersberg var mycket bra i sin comeback.

Fakta

Ishockey, Svenska Hockeyligan

Linköping HC-HV71 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)

Tredje perioden: 1-0 (2.10) Mattias Sjögren, 2-0 (19.49) Jeff Taffe (Junland), mål i tom kasse.

Skott: 30-20 (10-8, 10-7, 10-5).

Utv: LHC: 3x2. HV71: 4x2.

Domare: Patrik Sjöberg och Linus Öhlund.

Publik: 7 099, Saab Arena.

 

 

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1   Skellefteå 17 11 3 54:39 15 37
2   HV71 17 10 5 52:34 18 34
3   Frölunda 17 7 2 44:33 11 34
4   Örebro 17 7 5 48:45 3 28
5   Linköping 17 8 6 50:43 7 27
6   Djurgården 17 7 6 47:49 -2 27
7   Luleå 17 6 7 45:38 7 24
8   Växjö 17 5 6 50:48 2 24
9   Brynäs 17 6 9 43:54 -11 21
10   MODO 17 5 9 46:57 -11 20
11   Färjestad 17 3 9 36:51 -15 17
12   Leksand 17 4 12 30:54 -24 13

 

 

 

 .............................................................

 

  SHL

HV71 straffade Örebro – åttonde raka hemmasegern

2014-10-28

Åtta hemmamatcher – åtta segrar. Men mot Örebro fick HV71 nöja sig med två poäng sedan Björn Melin avgjort i straffläggningen. Innan dess hade Calle Ridderwall gjort två nya mål och visat vägen till vinsten.

– Jag vill ha en roll där jag skjuter mycket och gör mycket mål, säger Ridderwall efter tisdagskvällens 4-3-seger.

Fakta

Ishockey, Svenska Hockeyligan

HV71-Örebro HK 4-3 str (2-2, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

Första perioden: 0-1 (1.55) Henrik Löwdahl (Viitaluoma, Aulin), spel 5/4, 1-1 (5.21) Calle Ridderwall (Carlsson, Laine), 1-2 (12.32) Derek Ryan (Aulin), 2-2 (18.02) Calle Ridderwall (Tedenby, Eidstedt).

Andra perioden: 3-2 (0.32) Erik Christensen (Brithén).

Tredje perioden: 3-3 (9.16) Johan Adolfsson.

Avgörande str: 4-3 Björn Melin.

Skott: 32-27 (9-11, 15-6, 7-9, 0-1, 1-0)

Utv: HV71: 3x2. ÖHK: 3x2.

Domare: Tobias Björk och Linus Öhlund.

Publik: 6 958, Kinnarps Arena.

 

 

PO   Lag S V F Mål PO
1   HV71 16 10 4 52:32 20 34
2   Skellefteå 16 10 3 51:37 14 34
3   Frölunda 16 7 2 41:31 10 32
4   Örebro 16 7 5 45:41 4 27
5   Luleå 16 6 6 43:35 8 24
6   Linköping 16 7 6 48:43 5 24
7   Djurgården 16 6 6 40:45 -5 24
8   Växjö 16 5 6 48:45 3 23
9   Brynäs 16 6 8 39:47 -8 21
10   MODO 16 5 9 42:54 -12 18
11   Färjestad 16 2 9 33:49 -16 14
12   Leksand 16 4 11 28:51 -23 13

 

 

 

 ................................................................

 

 SHL

Målkalas när HV71 segrade mot Brynäs

 

2014-10-25

HV71 fick sämsta tänkbara start borta mot Brynäs. Men man kom tillbaka – och man gjorde det rejält. Efter tre puckar i nät av Riley Holzapfel kunde HV71 gå segrande ur matchen med klara 7-4. Segern var lagets sjunde raka.

– En trevlig vana, säger tränaren Andreas Johansson.

 

Fakta

Ishockey, Svenska Superligan

Brynäs-HV71 4-7 (2-1, 1-3, 1-3)

Första perioden: 1-0 (1.56) Adam Brodecki (Lööke), 1-1 (2.12) Riley Holzapfel (Pilut, Sandberg), 2-1 (16.18) Greg Scott (Djoos).

Andra perioden: 2-2 (0.09) Riley Holzapfel, 2-3 (3.59) Mattias Tedenby (Karlsson, Laine), 2-4 (11.30) Mattias Karlsson (Fiala, Brithén), 3-4 (18.53) Christian Djoos (Sundqvist, Enterfeldt).

Tredje perioden: 3-5 (6.09) Calle Ridderwall (Fiala, Pilut), 4-5 (7.19) Christian Djoos (Rödin), 4-6 (7.57) Calle Ridderwall (Tedenby), 4-7 (19.42) Riley Holzapfel.

Skott: 39-30 (17-8, 6-15, 16-7)

Domare: Marcus Linde, Mikael Andersson.

Publik: 6 802, Gavlerinken Arena.

 

 

 

 

 

SHL

 

Heroiskt HV71 besegrade Skellefteå

2014-10-23

HV71 besegrade Skellefteå med 4–1 på bortais. Efter matchen väljer HV:s assisterande tränare, gamle storbacken, Fredrik Olausson att hylla de unga backarna. Och försvara Andreas Jämtin.

– Han blir väldigt väldigt hårt straffad, säger Olausson.

 

Fakta

 

Skellefteå–HV71 1–4 (1–2, 0–0, 0–2)

Första perioden: 0–1 (8.27) Kevin Fiala (Melin, Brithén) 5/4, 1–1 (16.42) Oskar Sundqvist (Zackrisson, Burström), 1–2 (19.06) Patrik Carlsson u.a.

Skott: 13–8

Andra perioden: –

Skott: 16–1

Tredje perioden: 1–3 (16.24) Calle Ridderwall (Fiala, Brithén) 5/4, 1–4 (18.26) Andreas Jämtin (Carlsson, Petrasek)

Skott: 15–7 Totalt: 44–16

Utvisningar: SAIK: 4x2 HV71: 8x2

Oscar Cederholm, född 1998, fick göra debut i HV, han bildade backpar med Lawrence Pilut, född 1995.

Noterbart är att de två ungtupparna tillsammans är tre år yngre än rutinerade David Petrasek.

Dessutom gjorde 19-årige Daniel Norbe SHL-debut för HV.

Inte konstigt att gamle storbacken Fredrik Olausson var nöjd efter matchen.

– De visar klass i dag pojkarna. De visar framfötterna och att de vill vara på den här nivån. Det är jätteroligt att se. De äldre backarna gör också ett jättebra jobb, de tar ansvar, säger HV71:s assisterande tränare Fredrik Olausson.

 

 

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1   HV71 14 9 4 41:25 16 29
2   Frölunda 13 7 1 34:21 13 29
3   Skellefteå 14 8 3 42:33 9 28
4   Luleå 13 6 4 36:27 9 22
5   Växjö 14 5 5 39:35 4 21
6   Brynäs 14 6 6 33:37 -4 21
7   Linköping 14 6 6 42:39 3 20
8   Örebro 13 5 5 33:33 0 20
9   Djurgården 13 4 6 30:36 -6 17
10   MODO 13 4 8 33:41 -8 14
11   Färjestad 13 2 7 28:41 -13 12
12   Leksand 14 3 10 24:47 -23 10

 

 ................................................................

 SHL

Lågt tempo när HV71 besegrade Leksand

2014-10-21

Fakta

SHL, omgång 13

HV71–Leksand 2–0 (1–0, 0–0, 1-0)

Första perioden: 1–0 (17.36) Kevin Fiala (Jämtin, Laine) 5/4.

Skott: 11–7

Andra perioden: –

Skott: 8–11

Tredje perioden: 2–0 (14.31) Ted Brithén (Laine)

Skott: 10–7 Totalt: 29–25

Utvisningar: HV71: 3x2 LIF: 7x2

 

Starka hemma

Segern var HV71:s sjunde raka hemmaseger, och det var också Gustaf Wesslaus andra nolla för säsongen.

Anledningen till att HV är starka hemma, det är självförtroendet menar Kevin Fiala.

– Vi har ett bra självförtroende här. Vi är ett jättebra la, vi spelar inte jättebra men vi är ett vinnarlag nu, säger den unge schweizaren.

 

Gillar att dribbla

I den tredje perioden var Fiala inblandad i vad som mycket väl hade kunnat resultera i säsongens mål. Tillsammans med Mattias Tedenby lurade han upp hela Leksand långt upp på läktaren. Men pucken ville in bakom Oscar Alsenfeldt.

– Jag gillar att dribbla och har stort självförtroende, vinna är alltid kul och vinna ger självförtroende, säger han.

HV71:s och matchens andra mål gjorde lagkaptenen Ted Brithén då han snyggt styrde in Teemu Laines pass i mål. Pucken gick i en båge över Alsenfeldt.

– Vi behöver inte så farliga chanser för att göra mål. Jag hade kanske kunnat göra två, tre mål till, men vi vann och det är huvudsaken, säger Kevin Fiala.

 

 

 

 

 

 

SHL

 

Effektivt HV71 tog sjätte raka hemmasegern

2014-10-17

Sex mål på 18 skott. Ett effektivt HV71 gjorde mål på vart tredje avslut och besegrade Växjö Lakers med 6-3 i Kinnarps Arena.

Fakta

Ishockey, Svenska Hockeyligan

HV71-Växjö Lakers 6-3 (2-1, 3-1, 1-1)

Första perioden: 1-0 (5.53) Erik Christensen, 1-1 (8.02) Erik Josefsson (Lundh), spel 4/5, 2-1 (16.46) Björn Melin (Pilut, Karlsson).

Andra perioden: 2-2 (6.14) Mikael Johansson (Åslin, Erixon), 3-2 (14.30) Teemu Laine (Karlsson, Jämtin), spel 5/4, 4-2 (16.54) Riley Hozapfel, 5-2 (17.18) Ted Brithén (Melin, Christensen), spel 5/4.

Tredje perioden: 5-3 (4.32) Erik Josefsson (Murphy, Rakhshani), spel 5/4, 6-3 (18.34) Ted Brithén (Karlsson), mål i tom kasse.

Skott: 18-43 (7-12, 8-16, 3-15).

Utv: HV71: 2x2. VL: 3x2, 1x5, 1x20.

Domare: Tobias Björk och Wolmer Edqvist.

Publik: 6 833, Kinnarps Arena.

Fredagskväll och Smålandsderby. Det var upplagt för fest i Kinnarps Arena – och hemmapubliken skulle inte gå hem besviken.

HV71 vann mycket tack vare att man satte målchanserna. Växjö vann skottstatistiken med 43-18, men Jönköpingslaget gick segrande med 6-3.

– Det är såklart jättebra att göra sex mål på 18 skott, i dag trillade puckarna in bra, säger Björn Melin, som inte har någon bra förklaring till varför hans lag var så effektivt.

­

..........................................................­

­

­

 SHL­­

HV71 lyfter efter segern mot Färjestad

2014-10-15

HV71 förlorade skotten med 16-42. Trots det blev det seger med 2-1 mot Färjestad, vilket var säsongens första trepoängare på bortaplan. Målvakten Gustaf Wesslau var med 41 räddningar den störste matchvinnaren.

– Nu kommer vi lyfta oss även på bortaplan, säger Mattias Tedenby, som satte det avgörande målet redan i slutet av första perioden.

 

Fakta

Ishockey, Svenska Hockeyligan

Färjestad BK-HV71 1-2 (1-2, 0-0, 0-0)

Första perioden: 1-0 (1.12) Jakub Klepis (Aquino), 1-1 (11.09) Kevin Fiala (Carlsson, Laine), 1-2 (19.23) Mattias Tedenby (Carlsson, Eidstedt).

Skott: 42-16 (15-4, 13-3, 14-9).

Utv: FBK: 5x2. HV71: 5x2.

Domare: Pehr Claesson och Sören Persson.

Publik: 4 843, Löfbergs Arena.

...........................................................­

 SHL­

Krossen: HV71 besegrade Brynäs med hela 5-0

2014-10-11

Det blev en ganska rolig dag på jobbet för HV71 hemma mot Brynäs. Hemmalaget vann matchen med hela 5-0, efter bland annat två mål av Calle Ridderwall.

 

Fakta

Ishockey, Svenska Hockeyligan

HV71-Brynäs IF 5-0 (3-0, 0-0, 2-0)

Första perioden: 1-0 (5.16) Calle Ridderwall (Tedenby), 2-0 (5.47) Björn Melin (Holzapfel, Campoli), 3-0 (16.11) Calle Ridderwall (Brithén, Christensen) 5/4.

Andra perioden: -

Tredje perioden: 4-0 (1.58) Anton Bengtsson (Fiala, Pilut), 5-0 (4.04) Andreas Jämtin (Fiala, Campoli).

Skott: 30-31 (11-7, 4-16, 15-8).

Utv: HV71: 2x2. BIF: 3x2.

Domare: Pehr Claesson, Wolmer Edqvist.

Publik: 6 768, Kinnarps Arena.

 

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1   Skellefteå 10 6 1 33:21 12 22
2   Luleå 10 6 2 31:18 13 21
3   Frölunda 10 5 1 24:19 5 21
4   Växjö 10 5 2 27:17 10 19
5   HV71 10 5 4 27:20 7 17
6   Örebro 10 4 3 26:23 3 17
7   Linköping 10 5 4 30:28 2 16
8   Brynäs 10 4 4 25:27 -2 15
9   Djurgården 10 2 5 22:25 -3 11
10   MODO 10 3 7 27:35 -8 9
11   Färjestad 10 1 6 19:33 -14 8
12   Leksand 10 1 8 12:37 -25 4

 

 

...................................................................

 

 SHL

 

Äntligen bortapoäng för HV71

2014-10-09 20:27

Nu kan HV71 stryka nollan när det gäller poäng på bortais.

Mot Leksand, i Tegera Arena, fick HV med sig två poäng efter att man vunnit i sudden death.

2– 2 stod det efter ordinarie tid.

Fakta

SHL

Leksands IF–HV71 2–3 (0–0, 1–1, 1–1, 0–1)

Första perioden:

Skott: 14–7

Andra perioden: 1–0 (10.08) Toni Kähkönen, 1–1 (17.22) Ted Brithén (Williamsson, Christensen).

Skott: 8–13

Tredje perioden: 2–1 (1.30) Fabian Brunnström (Ryno), 2–2 (4.04) Calle Ridderwall.

Skott: 8–16

Fjärde perioden: 2–3 (0.15) Ted Brithén (Christensen, Karlsson)

Skott: 0–1 Totalt: 30–37

Utvisningar: LIF: 1x2 HV71: 2x2

Publik: 5 871, Tegera Arena

Det blev två poäng för HV71:s del när laget bortabesegrade Leksand med 3–2 efter sudden death.

Stor matchhjälte för HV blev lagkaptenen Ted Brithén som satte såväl 2–2 som 3–2 för HV.

Därmed har HV71 tagit sina första poäng på bortais.

Första perioden var till stor del Leksands, en stor anledning till det var att hemmalaget fick spela fyra minuter i power play. HV71 visade där upp ett väldigt stabilt och bra spel i numerärt underläge, och man visade att man är seriens bästa lag i box play.

 

...........................................................................................

 ­

­ SHL

Omdiskuterat mål fällde HV borta mot Luleå

2014-10-04

Trots stort spelövertag och mängder med målchanser så lyckades HV inte få med sig en poäng från bortamötet med Luleå. Istället blev det en 1-2-förlust efter att alla målen fallit i den tredje perioden.

Fakta

Ishockey, SHL

Luleå-HV71 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)

Första perioden: -

Andra perioden: -

Tredje perioden: 1-0 (43:03) Johan Forsberg (Sandström, Abbott), 2-0 (58:19) Johan Forsberg (Fogström), 2-1 (59:12) Calle Ridderwall (Melin).

Skott: 25-33 (8-8, 10-14, 7-11)

Utv: Luleå: 2x2, HV71: 3x2.

Domare: Morgan Johansson, Pehr Claesson.

Publik: 5 542, Coop Arena.

Säsongens fjärde raka bortaförlust inkasserades. Man har endast mäktat med två mål på fyra matcher på bortais.

HV71 har startat säsongen på ett ojämnt sätt. Hemma i Kinnarps Arena övertygar man stort och har hittills vunnit alla matcher där. På bortais har det däremot gått tyngre. I kvällens match borta mot topplaget Luleå så skapade man mängder med målchanser och borde gjort mål på minst två av dem, men Daniel Larsson i hemmamålet storspelade och gjorde den ena ena svettiga räddningen efter den andra.

 

...................................................................

HV71 vann i dramatisk match mot Djurgården

SHL 2014-10-02

Det var ingen större hockeyunderhållning. Men HV71 lyckades till slut besegra Djurgården med 2-1 sedan lagkaptenen Ted Brithén avgjort sent i tredje perioden.

– Jag stod mest där som spöket Laban. Förstår inte hur jag kunde bli så fri, säger Brithén, som därmed gav svar på tal.

 

Fakta

Ishockey, Svenska Hockeyligan

HV71-Djurgårdens IF 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)

Första perioden: 1-0 (18.38) Teemu Laine (Jämtin, Holzapfel).

Andra perioden: 1-1 (6.19) Sebastian Lauritzen (Saviano, Holm).

Tredje perioden: 2-1 (18.23) Ted Brithén (Christensen, Karlsson).

Skott: 29-18 (9-4, 6-7, 14-7).

Utv: HV71: 2x2. DIF: 5x2.

Domare: Marcus Linde och Mikael Sjöqvist.

Publik: 6 578, Kinnarps Arena.

HV71 har bjudit upp till bra spel i säsongens tidigare tre hemmamatcher som alla har varit underhållande, men mot Djurgården var det betydligt mer tillknäppt.

De första 20 minuterna var chansfattiga, det var mest halvchanser från båda lagen.

Perioden var på väg att sluta mållös, men efter 18.38 spräckte HV71 nollan då Teemu Laine gjorde mål på en spelvändning.

Drygt sex minuter in i andra perioden var det kvitterat till 1-1. Steve Saviano slog en öppnande passning till Sebastian Lauritzen, som kunde prickskjuta pucken i mål från vänstra tekningscirkeln.

SHL 2014-10-02

PO   Lag S V F Mål PO
1   Skellefteå 7 5 1 23:12 11 16
2   Luleå 7 4 1 23:13 10 15
3   Frölunda 7 3 1 16:14 2 14
4   Växjö 7 3 1 19:15 4 13
5   HV71 7 4 3 18:16 2 12
6   Örebro 7 3 2 15:15 0 12
7   Linköping 7 3 3 21:21 0 10
8   MODO 7 3 4 23:22 1 9
9   Brynäs 7 2 3 15:19 -4 9
10   Djurgården 7 1 3 15:14 1 8
11   Färjestad 7 1 3 15:19 -4 8
12   Leksand 7 0 7 7:30 -23 0

 

 .........................................................

 

 Reportagen från J-NYTT

SHL

HV71 vann i Davidssons festkväll

2014-09-27

Det började med att Johan Davidsson fick sin tröja hissad. Sedan fortsatte festkvällen i Kinnarps Arena med att HV71 besegrade regerande mästarna Skellefteå med 4-3.

– Det var en fantastisk inramning, och pricken över i var att vi tog tre poäng, säger forwarden Filip Sandberg, som var en av lagets bästa spelare.

 

Det började med att Johan Davidsson fick sin tröja hissad. Sedan fortsatte festkvällen i Kinnarps Arena med att HV71 besegrade regerande mästarna Filip Sandberg fick pris som matchens lirare mot Skellefteå

Fakta

Ishockey, Svenska Hockeyligan

HV71-Skellefteå AIK 4-3 (2-1, 2-2, 0-0)

Första perioden: 1-0 (1.56) Anton Bengtsson (Sandberg), 2-0 (12.46) Björn Melin, spel 5/4, 2-1 (15.59) Andrew Calof (Norman, Sevc).

Andra perioden: 2-2 (0.45) Tim Heed (Holmström, Kabanov), spel 5/4, 3-2 (5.02) Calle Ridderwall (Melin, Ersberg), spel 5/4, 4-2 (5.28) Ted Brithén (Christensen, Tedenby), 4-3 (12.59) Andrew Calof (Lindholm, Aho).

Skott: 19-19 (7-7, 7-5, 5-7).

Utv: HV71: 6x2. SAIK: 8x2 1x10.

Domare: Mikael Andersson och Morgan Johansson.

Publik: 7 000, Kinnarps Arena.

Skellefteås klack. Kunde inte hålla tyst under hyllningen av Johan Davidsson. Kändes ovärdigt.

När Johan Davidssons tröja hade hissats till taket var det dags för match mellan HV71 och Skellefteå i Kinnarps Arena. Hemmalagets spelare såg ut att var riktigt spelsugna och öppnade matchen riktigt starkt, satte hård press på motståndarna och fick utdelning.

– Man blir taggad. Man blev lite seg när vi stod och väntade, men vi var redo när pucken släpptes, säger Filip Sandberg, som tycker att Johan Davidsson fick den hyllning han förtjänar.

– Det var en fantastisk hyllning. Jag visste att han var stor, men det här visar att han är hur stor som helst. Det var en fin ceremoni, det är få förunnat att få en sådan här hyllning.

Första målet kom redan efter 1.56. Filip Sandberg spelade fram Anton Bengtsson, som kunde lägga in pucken när han var fri med målvakten Erik Hanses. Det var Bengtssons första mål för säsongen.

– Jag tog emot pucken i rundeln och slog in den på mål. Den studsade på en Skellefteåbacks grillor innan Anton slog in den i öppen kasse, säger Sandberg.

 

 

 

 

SHL

PO   Lag S V F Mål PO
1   Luleå 6 4 1 21:10 11 14
2   Skellefteå 6 4 1 21:11 10 13
3   Växjö 6 3 0 17:12 5 13
4   Frölunda 6 3 1 13:12 1 12
5   MODO 6 3 3 20:18 2 9
6   HV71 6 3 3 16:15 1 9
7   Örebro 6 2 2 12:13 -1 9
8   Djurgården 6 1 2 14:12 2 8
9   Färjestad 6 1 2 14:17 -3 8
10   Linköping 6 2 3 16:20 -4 7
11   Brynäs 6 1 3 11:16 -5 6
12   Leksand 6 0 6 6:25 -19 0

 

­

................................................................................................................­

 

 ­

­

SHL

HV71 nollade av Örebro

2014-09-25

HV71 lyckades inte ta poäng borta mot Örebro.

Hemmalaget, som var bättre matchen igenom, vann en händelsefattig match med 2–0.

 

Fakta

SHL

Örebro–HV71 2–0 (0–0, 0–0, 2–0)

Första perioden: Skott: 9–8

Andra perioden: Skott: 11–6

Tredje perioden: 1–0 (9.17) Anders Eriksson (Ekbom, Motin), 2–0 (15.28) Derek Ryan (Petersson, Weinstock)

Skott: 6–14 Totalt: 26–28

Utvisningar: ÖHK: 2x2 HV71: 4x2

Örebro och HV71 bjöd på en tillknäppt hockeymatch.

Det stod 0–0 efter två perioder. Två perioder där hemmalaget var det bättre laget.

– De var bättre än oss, vi fick inte till det, säger Andreas Johansson.

Även i den tredje perioden kom hemmalaget ut som det bättre laget, och HV ska tacka Gustaf Wesslau för att det var mållöst.

Men nära tio minuter in i den tredje perioden fick Wesslau se sig besegrad. Hemmalagets Anders Eriksson bröt in och sköt ett avigt skott som gick in bakom Wesslau.

Anstormningen uteblev

Efter målet trodde man att det skulle komma en HV-anstormning, men den uteblev. HV71 lyckades inte skapa några större farligheter under den sista perioden och med mindre än fyra minuter kvar avgjorde Derek Ryan matchen genom att sätta 2–0 bakom Gustaf Wesslau.

– Det är klart att ingen är nöjd efter den här matchen. Känslan var god innan matchen, det kändes bra, säger Andreas Johansson.

Vid 17.10 tog HV-tränaren Andreas Johansson ut Gustaf Wesslau i jakten på reduceringsmål men det blev inget mål för HV71:s del.

Förlusten innebär att HV nu har tre raka bortaförluster i SHL, och man har det med målskillnaden 1–8.

 

 

...............................................................................................................................................

 

 SHL­­

Modo numret för stort för HV71

2014-09-20

I torsdags bjöd HV71 på en riktig klang- och jubelföreställning när laget besegrade Frölunda i Kinnarps Arena med 5–0.

Från den matchen fanns inte mycket i dagens match.

Fakta

Modo–HV71 4–1 (2–0, 1–1, 1–0)

Första perioden: 1–0 (17.47) Per-Åge Skröder ((Norgren), 2–0 (19.41) Victor Olofsson 5/4.

Skott: 6–9

Andra perioden: 3–0 (14.23) Per-Åge Skröder (Roche), 3–1 (16.20) Christoffer Törngren (Bengtsson, Johansson).

Skott: 9–14

Tredje perioden: 4–1 (10.38) Mattias Ritola (Lehtivuori, Nättinen)

Skott: 7–3 Totalt: 22–26

Utvisningar: Modo: 5x2 HV71: 7x2

Publik: 4 940, Fjällräven Center

HV71 förlorade borta mot Modo med 4–1. Och man var aldrig nära poäng. Modo kontrollerade händelserna på isen totalt.

– Vi gör inte det vi gjorde sist, säger tränaren Andreas Johansson efter matchen.

 

 

SHL 2014-09-20

PO   Lag S V F Mål PO
1   Luleå 4 3 0 11:6 5 11
2   Skellefteå 4 3 0 14:6 8 10
3   Frölunda 4 2 1 8:7 1 8
4   Växjö 4 1 0 8:7 1 7
5   HV71 4 2 2 12:10 2 6
6   MODO 4 2 2 13:12 1 6
7   Linköping 4 2 2 10:11 -1 6
8   Djurgården 4 1 2 8:6 2 5
9   Färjestad 4 1 2 10:13 -3 5
10   Brynäs 4 1 2 6:9 -3 4
11   Örebro 4 1 2 5:9 -4 4
12   Leksand 4 0 4 3:12 -9 0

 

 

­

HV71 segrade efter imponerande insats

HV71–Frölunda 5–0

Omgång 3

2014-09-18

HV71–Frölunda 5–0 (1–0, 2–0, 2–0)

Första perioden: 1–0 (2.36) Mattias Tedenby (Petrasek)

Skott: 4–4

Andra perioden: 2–0 (1.03) Ted Brithén (Christensen, Ridderwall), 3–0 (10.43) Mattias Tedenby (Christensen, Brithén)

Skott: 5–5

Tredje perioden: 4–0 (5.38) Patrik Carlsson (Christensen, Jämtin), 5–0 (8.56) Christoffer Thörngren

Skott: 11–6 Totalt: 20–15

Utvisningar: HV71: 4x2, 1x10 Fröl: 6x2

 

Mattias Tedenbuy hade stundtals stor show mot Frölunda. Efter drygt tre minuter av den första perioden drog han på ett rappt handledsskott som betydde 1–0. Och i den andra perioden, efter drygt halva matchen, satte han sitt andra mål, och HV71:s tredje. Tedenby bildade kedja med Ted Brithén och Erik Christensen. En trio som var skoningslös.

– Vi trivs jättebra ihop. Det är klasspelare, kommenterar Tedenby sina kedjekompisar.

Visade klass

HV71 gjorde en rakt igenom väldigt bra match, något som tränaren Andreas Johansson höll med om.

– Det var en väldigt bra insats rakt över. Andra och tredje perioder är enastående bra, säger Johansson.

 

 

 

 

SHL    2014-09-18   

PO   Lag S V F Mål PO
1   Luleå 3 2 0 9:5 4 8
2   Skellefteå 3 2 0 12:6 6 7
3   HV71 3 2 1 11:6 5 6
4   Växjö 3 1 0 5:3 2 6
5   Djurgården 3 1 1 7:4 3 5
6   Frölunda 3 1 1 6:6 0 5
7   Örebro 3 1 1 5:6 -1 4
8   Brynäs 3 1 1 5:7 -2 4
9   MODO 3 1 2 9:11 -2 3
10   Linköping 3 1 2 7:11 -4 3
11   Färjestad 3 1 2 6:10 -4 3
12   Leksand 3 0 3 3:10 -7 0

 

 

 

Imponerande vändning när HV vann i hemmapremiären

 

Underläge med 1-4 i början av andra perioden. Trots det blev det seger med 6-4 för HV71 i lördagskvällens hemmapremiär mot Linköping.
– En grym vändning, det går inte att säga något annat, säger Mattias Tedenby, som gjorde en mycket bra match i återkomsten i Kinnarps Arena.

 

 15 sept 2014

PO   Lag S V F Mål PO
1   Frölunda 2 1 0 6:1 5 5
2   Luleå 2 1 0 6:4 2 5
3   Skellefteå 2 1 0 8:5 3 4
4   Örebro 2 1 0 4:3 1 4
5   Växjö 2 1 0 3:2 1 4
6   HV71 2 1 1 6:6 0 3
7   Färjestad 2 1 1 4:4 0 3
8   Linköping 2 1 1 6:7 -1 3
9   Brynäs 2 1 1 4:5 -1 3
10   Djurgården 2 0 1 3:3 0 2
11   Leksand 2 0 2 2:6 -4 0
12   MODO 2 0 2 3:9 -6 0

 

 

Mållös premiärförlust för HV71

 

2014-09-11

 

HV71 förlorade borta mot Växjö med 2–0. HV inledde bra, men föll sedan igenom och Växjös seger var aldrig hotad.

– Det är klart att man är besviken över förlusten, säger HV71:s tränare Andreas Johansson till Jnytt efter matchen.

 

 

 

Fakta

 

SHL

Växjö Lakers–HV71 2–0 (0–0, 1–0, 1–0)

Första perioden: –

Skott: 9–6

Andra perioden: 1–0 (2:00) Liam Reddox 4/5

Skott: 9–7

Tredje perioden: 2–0 (3:13) Liam Reddox (Kiiskinen, Lajunen)

Skott: 15–4 Totalt: 33–17

Utvisningar: VL: 7x2 HV71: 7x2

 ­

 

 

 

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

   

    

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Andra N.nu hemsidor

 

 

 

 

 Flightradar24

 Marine Traffic